Road to the Finals: Vanguard eSports

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Deze keer bekijken we Vanguard eSports.

Vanguard eSports heeft er een stevige run in de groepsfase opzitten en toonden meerdere keren dat ze terecht thuishoren in de play-offs van ESL Proximus. Het team heeft bakken ervaring in huis met spelers als de immer bekende Nederlander Jamie “luosrevo” Lammers en de Belg Cédric “dFx” Leclercq. Met een 6-1 record vervoegen ze de twee andere titanen in de groepsfase, Sector One en Intech Tenerife Titans, maar op vlak van round difference eindigen ze op de derde plaats.

Vanguard kreeg meteen z’n eerste test voor de kiezen op de eerste speeldag, waar ze het opnamen tegen Intech Tenerife Titans (toen nog Epsilon Esports). Hoewel niet veel mensen het hadden verwacht sleepten ze een sterke overwinning uit de brand tegen één van de topfavorieten, waarmee ze hun eigen status als favoriet enkel kracht bij konden zetten. De volgende speeldag konden ze ook Game Fist over de knie leggen.

De organisatie bleef foutloos in de play-offs, met één uitzondering. Het verloor de wedstrijd op de derde speeldag tegen Sector One met zware 16-6 cijfers. Vanguard vond antwoorden tegen Game Fist en Tenerife Titans, maar hadden moeite met het stevige blok dat Sector One opwierp. Sector One komen ze in elk geval pas in de finale tegen (als ze winnen van Game Fist), terwijl ze het in de halve finale opnemen tegen Intech Tenerife Titans. Kunnen ze hun kunstje van de eerste speeldag herhalen?