Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘The Biggest Little Farm’ is een mooie, ontroerende documentaire over een koppel dat een dor land probeert om te toveren tot een biodiverse boerderij. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The Biggest Little Farm.
 
Heb je een filmavond gepland en mag het ook eens iets anders zijn dan een spannende thriller of een romantische komedie? Wie houdt van de natuur en zin heeft in een mooie, ontroerende documentaire kan zijn hart ophalen aan The Biggest Little Farm.

De documentaire volgt cameraman John Chester en zijn vrouw Molly, banketbakster en foodblogster, die in Los Angeles wonen. Nadat ze uit hun appartement gezet worden doordat hun hond de hele dag blaft, nemen ze een drastische beslissing. Ze kopen Apricot Lane Farm, een afgelegen boerderij op een kale, dorre plek. De bedoeling: er een bloeiende boerderij van maken, met een zelfregulerend ecosysteem. Dat zoiets niet zonder slag of stoot gebeurt, is een understatement van jewelste.

The Biggest Little Farm toont een eerlijk, prachtig in beeld gebracht en bijzonder aandoenlijk beeld van het jarenlange proces om in harmonie met de natuur te leven, met zowel de successen als de tegenslagen. John Chester maakt je met deze mooie documentaire deelgenoot van hun dromen, maar ook van hun vertwijfeling.

Een inspirerende, bijzonder toegankelijke en soms ontroerende documentaire die de klimaatproblematiek vanuit een positieve, energieke kant belicht.
 
Regie: John Chester
Cast: John en Molly Chester
 
‘The Biggest Little Farm’ is tot 20 april 2020 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.