Wat valt er zoal te beleven tijdens de ESL Proximus finals?

In het weekend van zaterdag 30 november tot zondag 1 december vinden de finales van zowel de League of Legends als de CS:GO competitie van ESL Proximus plaats. Naast een hoop Benelux esports actie valt er nog veel meer te beleven. Tickets voor het evenement zijn nog steeds te koop (meer info onderaan).

Signeersessies

Esports op het hoogste niveau betekent natuurlijk ook een hoop gaming personalities die aanwezig zijn tijdens de finals. Zo kan je handtekeningen bemachtigen van je favoriete spelers. Op zaterdag kan je zo handtekeningen in de wacht slepen van je favoriete CS:GO spelers, terwijl je op zondag handtekeningen kan scoren van de League of Legends spelers.

Naast onze lokale spelers kan je ook een hele hoop internationale spelers en personalities van eigen bodem ontmoeten. Zo is op zaterdag ook een meet & greet gepland met presentatrice en host Eefje “Sjokz” Depoortere. Ook bekende Belgische CS:GO spelers Adil “ScreaM” Benrlitom en Kevin “Ex6TenZ” Droolans komen zaterdag langs om handtekeningen uit te delen en een babbeltje te slaan.

Tenslotte zal je zondag ook League of Legends profspeler Yasin “Nisqy” Dinçer kunnen ontmoeten. “Nisqy” is de mid laner voor Cloud9 in de LCS (de Noord-Amerikaanse League of Legends competitie) en was recent nog actief op Worlds. Hij speelde eerder onder andere voor Splyce en het Academy team van Fnatic.

Standjes

Op de stand van Raven zal je CS:GO kunnen ervaren in Virtual Reality, waarbij je het in 2 tegen 2 wedstrijden tegen anderen kunt opnemen. Daarnaast kan je op de stand ook verschillende arcade games spelen, alsook tafelvoetbal spelen in VR. Op de Proximus stand kan je dan weer meer uitleg verkrijgen over het Epic Combo pack met een demo voor Shadow (cloud gaming). Op de Piaggo stand speel je Tetris op een tablet, waarbij de speler met de hoogste score naar huis gaat met een PS4 Pro.

Bij de Ecole 19 stand, een school waarin Proximus investeert die zich toelegt op leren programmeren, kan je je programmeervaardigheden gaan testen. Op de 5G stand tenslotte kan je een voetbalspel en pingpong game spelen in VR op groot scherm, alsook verscheidene games uittesten via Shadow. Dit allemaal via 5G netwerk. Bezoekers die een souvenir willen kunnen ook een foto laten nemen voor een achtergrond van League of Legends of CS:GO, afhankelijk van welke game die dag gespeeld wordt.

Tickets & Info

De ESL Proximus finales gaan door van 30 november tot 1 december in Brussels Expo, makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het evenement begint om 9u30 en eindigt om 21u. Tickets en meer informatie kan je hier terugvinden.