De groepen voor CS:GO Asia Championships zijn ondertussen geloot, waarbij de acht deelnemende teams in twee verschillende groepen werden ingedeeld. De loting vond plaats in Shangai afgelopen maandag.

In groep A vinden we bovenaan het Noord-Amerikaanse Evil Geniuses terug, dat opnieuw op zoek zal gaan naar een nieuwe trofee. In hun groep vinden we ook het Braziliaanse MIBR terug, dat Evil Geniuses meteen partij zal geven in hun eerste wedstrijd. De andere twee teams in groep A zijn het Franse G2 Esport en het Chinese TYLOO, die het tegen elkaar zullen opnemen in de openingswedstrijd komende woensdag. TYLOO ontving een rechtstreekse uitnodiging voor het event.

Groep B heeft ook de nodige kwaliteit in de rangen, met eerst en vooral een stevige wedstrijd tussen AVANGAR en mousesports. Zij sluiten de eerste speeldag af. Daarvoor wordt er eerst nog de andere wedstrijd van groep B afgewerkt, waar het gehavende en slumpende ENCE opnieuw op zoek gaat naar z’n beste vorm tegen het lokale team ViCi. ViCi plaatste zich voor het event via de Chinese Qualifier, waar ze in de finale wonnen van EHOME met 3-1.

Alle wedstrijden in de CS:GO Asia Championships maken gebruik van een best-of-three format. De winnaars van elke groep gaan automatisch door naar de halve finales van het event, terwijl de teams die op de derde en tweede plaats eindigen eerst nog door de eerste ronde van de single-elimination Play-offs moeten. Het event gaat door van woensdag (20/11) tot zondag (24/11) en heeft een totale prijzenpot beschikbaar van 500.000 dollar.