Road to the Finals: Sector One

Het is ondertussen aftellen geblazen naar de CS:GO play-offs van ESL Proximus, waar vier van de beste Benelux teams het tegen elkaar zullen opnemen. Om jullie voor te bereiden op al die actie nemen we één voor één een kijkje naar alle aanwezige teams en het parcours dat ze reeds hebben afgelegd om de play-offs te bereiken. Sector One mag de spits afbijten.

Sector One staat met een 6-1 record, dat ze trouwens delen met Intech Tenerife Titans, helemaal bovenaan (op basis van de score difference). Het team maakte dan ook heel wat indruk doorheen de groepsfase van ESL Proximus en dat begon reeds op de eerste speeldag, wanneer ze TimeOut Esports voor de kiezen kregen. Na een afgetekende 16-6 overwinning raasde de sneltrein verder. Zo sneuvelde ook Crystal Gaming (16-5) op de tweede speeldag. Later zou ook Crystal Gaming nog afgedroogd worden met 16-3!

Sector One kan het echter niet alleen tegen de lager gerankte teams. Zo wonnen ze van Vanguard eSports, die ook aanwezig zijn in de play-offs, met zware 16-6 cijfers. Tegen Game Fist kregen ze het nog moeilijk, maar uiteindelijk konden ze ook daar een 16-13 overwinning boeken. De enige smet op de groepsfase van Sector One was het verlies tegen InTech Tenerife Titans op de laatste speeldag in een overtime thriller. Uiteindelijk zouden ze met 17-19 ten onder gaan.

Daarnaast heeft Sector One ook een erg ervaren roster met spelers als “kzealos”, “Maxim” en “nGL”, dat al meerdere LAN events tot een goed einde heeft gebracht en dus op zoek zal gaan naar de eindwinst. Ze toonden doorheen de groepsfase één van de sterkste teams te zijn en gaan als topfavoriet richting de finale, maar zullen toch balen van die nederlaag op de laatste speeldag.