Beleef met de docu ‘Apollo 11’ het avontuur van de eerste mens op de maan

Films | Op 20 juli dit jaar was het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Een onvergetelijk moment dat op spectaculaire wijze opnieuw te beleven is in de indrukwekkende documentaire APOLLO 11. Vanaf 20 november te bekijken in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1969 reisde een eerste bemande Amerikaanse raket naar de maan. De bemanning bestond uit Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Het doel was op de maan te landen en daar een wandeling te maken. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. 49 jaar na deze historische gebeurtenis maakte Miller deze documentaire, waarbij hij gebruik maakte van nooit eerder vertoonde beelden.

Nooit eerder vertoond archiefbeeld

Samengesteld uit niet eerder vertoond 70mm archiefbeeld en meer dan 11.000 uur aan geluidsopnames neemt APOLLO 11 je mee op de meest gevierde missie van NASA. Een spectaculaire beleving vanuit het perspectief van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond.

APOLLO 11 won op het Sundance filmfestival 2019 de 'Documentary Special Jury Award for Editing' en kreeg een overweldigende ontvangst door de pers.



Druk op de On demand of shop  knop van je afstandsbediening, ga naar ‘films’ > Genres >Documentaires’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top