ROMEO ELVIS

Festivals | Geboren als Roméo Johnny Elvis Kiki Van Laeken. Hij is momenteel de heerser van de rapscene in elke regio waar Frans wordt gesproken (Canada, Frankrijk, Wallonië, Zwitserland). Vlaanderen is de mooie uitzondering op de regel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch is de jongeman - hij is 27 - pas op zijn 19de beginnen te rappen. En is hij ook een grote fan van gitaarmuziek. Jan Paternoster van Black Box Revelation is een buddy.

Op zijn eerste volwaardige album ‘Chocolat’ (2019) laat Roméo Elvis bredere ambities horen. Nummers als ‘Normal’, ‘Malade’ en ‘Parano’ zijn volbloed popnummers. En die liggen hem goed. Dat weten we ook sinds ‘Tout Oublier’, het duet met zus Angèle dat een monsterhit werd in Wallonië en Frankrijk.

Live laat Roméo Elvis zich ondertussen begeleiden door vier muzikanten. Zijn présence leunt dichter bij Iggy Pop aan dan bij Kendrick Lamar. Een man in de overgang.

VIDEOCLIP
‘Malade’ was de eerste single uit ‘Chocolat’. De clip wil een hommage zijn aan de Disneyfilm ‘Oliver & Co.’. Maar dan wel tegen een post-apocalyptische achtergrond.

Hij is in het midden van de winter gedraaid op een verlaten militair terrein in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. De regie is van Tony T. Datis, een autodidact die eerder heeft samengewerkt met Katy Perry, Disiz en Skrillex.

NOMINATIES (2)

Solo man
Videoclip (‘Malade’)

PALMARES

2017 - Urban (nominatie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top