COMPACT DISK DUMMIES

Festivals | Lennert en Janus Coorevits waren in het televisieseizoen 2018-2019 twee keer per week op televisie te zien als huisband van ‘De Ideale Wereld’. Lennert remixte wekelijks de actualiteit op Studio Brussel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat loonde voor hun levenswerk Compact Disk Dummies. ‘Het heeft onze productieskills een paar niveaus hoger getild en het heeft ons ook sneller leren werken’, zegt Lennert.

Het leverde de broers uit Desselgem ook bonuspunten op bij het publiek. De releaseconcerten van hun jongste ep ‘Satellites’ (2019) stoomden als een hele snelle trein. Uit Humo: ‘Als je op een doordeweekse avond aan de Anspachlaan in Brussel het gevoel kan oproepen van een zaterdagochtend omstreeks vijven op de Reeperbahn in Hamburg ben je tot grootse dingen in staat.’

Voor Compact Disk Dummies is het leven simpel samen te vatten: the party never stops. In 2012 wonnen ze overtuigend Humo’s Rock Rally met nijdige electropunk. Ze waren toen amper 17 en 19 jaar oud en werden onmiddellijk in de armen gesloten. In 2016 wonnen de twee de MIA voor beste videoclip.

NOMINATIE

Dance

PALMARES

2016 - Dance (nominatie)
2016 - Videoclip ('Silver')
2013 - Dance (nominatie)
2013 - Doorbraak (nominatie)


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top