Tulip Fever, nu in Movies & Series

Films | Eentje voor liefhebbers van kostuumdrama’s. ‘Tulip Fever’ is sinds 23 november beschikbaar in de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Tulip Fever’ is een onderhoudend kostuumdrama dat zich afspeelt in het Amsterdam van de zeventiende eeuw. De cast is zonder meer goed: in de hoofdrollen zie je Alicia Vikander, Christoph Waltz, Judi Dench en Dane DeHaan.

Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) is een rijke koopman die trouwt met de beeldschone Sophia (Alicia Vikander). Hij laat een portret schilderen door de kunstenaar Jan Van Loos (Dane DeHaan), maar die wordt verliefd op Sophia… Doorheen dit romantische verhaal krijg je – helaas slechts zijdelings – iets mee van de tulpenbollengekte die in Nederland heerst.



De film is gebaseerd op een roman van Deborah Moggach en werd voor het witte doek aangepast door niemand minder dan Tom Stoppard (bekend van o.a. ‘Shakespeare in Love’). De regie is in handen van Justin Chadwick.

‘Tulip Fever’ was misschien geen groot succes in de bioscoopzalen, maar is mooi om naar te kijken en de cast is zonder meer goed. Ideaal voor wie van kostuumdrama’s houdt en zin heeft in om gezellig thuis in de zetel te hangen voor een avondje film.
‘Tulip Fever’ is sinds 23 november beschikbaar met de tv-optie Movies & Series van Proximus Pickx.

Nog geen abonnement? Klik hier voor meer info!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top