Interlands treffen 1B-teams alweer: "Jammer dat aantrekken van goede buitenlanders bestraft wordt"

Sport | Komend weekend staan er weer interlands op het programma. Ook heel wat 1B-teams kregen oproepingsbrieven in de bus terwijl zij wél vol aan de bak moeten in het komende weekend. Eerder brak OHL-coach Vincent Euvrard al een lans voor een interlandbreak in 1B en nu doet ook Beerschot een oproep om de competitie stil te leggen als er interlands op het programma staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Beerschot mogen Vorogovskiy (Kazachstan), Halaimia (Algerije), Ibara (Congo) en Bugridze (U21 Georgië) de komende dagen hun land gaan vertegenwoordigen. Andere potentiële internationals zoals Marius Noubissi, Dylan Saint-Louis en Fessou Placca kregen geen brief in de bus.

De club liet via de officiële website weten dat het betreurt dat er geen interlandbreak is voor de Proximus League. "Het is al de derde keer dit seizoen dat Beerschot niet op volledige sterkte kan aantreden omdat het enkele internationals moet missen. Wordt de competitie in 1A stilgelegd, in 1B wordt er geen rekening gehouden met de interlands. Jammer dat het aantrekken van goede buitenlanders in 1B bestraft wordt. Beerschot is niet de enige ploeg die benadeeld wordt en zal er voor blijven ijveren dat de Pro League 1A en 1B op dit vlak gelijk en rechtvaardig behandelt."

Beerschot is inderdaad niet de enige ploeg die de internationals moet missen op de komende speeldag. Excelsior Virton moet Moris, Malget, Turpel en Joachim afstaan aan de Luxemburgse nationale ploeg en ook bij OHL zijn Keita (U23 Ivoorkust), Thamsatchanan (Thailand) en Aguemon (Benin) zijn dan weer tijdelijk afgezwaaid bij de Leuvense selectie. Ben Harush (Lokeren) zit dan weer in de selectie van Israel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top