Volg de kwalificatiecampagne voor het EK live op Proximus Pickx via Eleven Sports

Sport | De komende dagen staan de laatste twee speeldagen van de kwalificatiecampagne voor het EK 2020 op het programma. Onder andere Engeland, Frankrijk, Nederland en Duitsland moeten zich nog plaatsen voor het EK. Je kan hun wedstrijden live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Donderdag focussen we ons op groep H, waar Turkije en Frankrijk voorlopig samen aan de leiding staan met evenveel punten (19). Op de vorige speeldag geraakte les Bleus niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen Turkije, na een late gelijkmaker van de bezoekers. In de heenwedstrijd moest de wereldkampioen zelfs zijn meerdere erkennen in Turkije. Beide ploegen beschikken wel over zeer goede papieren om zich te plaatsen voor het EK. Turkije krijgt donderdag IJsland over de vloer, dat derde staat met 15 punten. Frankrijk ontvangt rode lantaarn Moldavië. Zondag kan je hen nog eens aan het werk zien op het veld van Albanië.

Nog donderdag werkt Engeland voor eigen publieke zijn eerste wedstrijd af na het racistisch incident in Bulgarije op de vorige speeldag. Engeland staat aan de leiding in groep A met vijftien punten, drie meer dan eerste achtervolger Tsjechië. Tegenstander Montenegro kon nog geen enkele wedstrijd winnen en lijkt een vogel voor de kat. Zondag kan je de Three Lions nog eens aan het werk zien op verplaatsing bij Kosovo.

Vrijdag kan je kijken naar het duel tussen Bosnië en Herzegovina en Italië. De Squadra Azzura telt na acht wedstrijden nog het maximum van de punten en is al zeker van een plaatsje op het EK in groep J. Door het verlies in Griekenland op de vorige speeldag lijkt Bosnië en Herzegovina zijn kansen verspeeld te hebben: Finland telt vijf punten meer en speelt vrijdag tegen het nietige Liechtenstein.

Ook het al geplaatste Spanje komt vrijdag in actie in groep F: het ontvangt rode lantaarn Malta. In groep F strijden Zweden, Roemenië en Noorwegen nog om de tweede plaats. Roemenië is de volgende tegenstander van Spanje op maandag.

Voor Wales, halvefinalist in 2016, is het ondertussen alles of niets als het zich nog wil plaatsen voor het EK. Het team van Gareth Bale staat voorlopig pas vierde in groep E, op zes punten van leider Kroatië. Het moet twee keer winnen om alsnog de top twee te halen. Te beginnen zaterdag in de vooravond op bezoek bij rode lantaarn Azerbeidjan.

Nog zaterdag kan Nederland zich plaatsen voor het EK mits een gelijkspel in Noord-Ierland. Het zou voor onze noorderburen het eerste grote toernooi zijn sinds het WK in 2014. De Nederlanders tellen voorlopig evenveel punten als Duitsland in groep C, Noord-Ierland volgt op drie punten. Dinsdag is Duitsland de volgende tegenstander van Noord-Ierland.

In groep B tenslotte heeft Oekraïne zijn ticket voor het EK al beet. Portugal en Servië strijden er nog om de tweede plek. De beslissing lijkt hier te gaan vallen op de laatste speeldag: Servië krijgt dan Oekraïne over de vloer, Portugal trekt naar Luxemburg.

De wedstrijden van de Rode Duivels tegen Rusland en Cyprus worden zaterdag en dinsdag telkens om middernacht heruitgezonden op Eleven Sports. Uit de groep van de Rode Duivels kan je zaterdag ook kijken naar het duel tussen Cyprus en Schotland.

Programma EK kwalificatie:

Donderdag 14/11
17u50 - Turkije - IJsland (Eleven Sports 1)
20u35 - Engeland - Montenegro (Eleven Sports 1)
20u35 - Frankrijk - Moldavië (Eleven Sports 2)

Vrijdag 15/11
20u35 - Bosnië en Herzegovina - Italië (Eleven Sports 1)
20u35 - Spanje - Malta (Eleven Sports 2)

Zaterdag 16/11
15u - Cyprus - Schotland (Eleven Sports 1)
17u50 - Azerbeidjan - Wales (Eleven Sports 1)
20u35 - Noord-Ierland - Nederland (Eleven Sports 1)

Zondag 17/11
14u50 - Servië - Oekraïne (Eleven Sports 1)
17u50 - Kosovo - Engeland (Eleven Sports 1)
20u35 - Albanië - Frankrijk (Eleven Sports 1)

Maandag 18/11
20u35 - Spanje - Roemenië (Eleven Sports 1)
20u35 - Ierland - Denemarken (Eleven Sports 2)

Dinsdag 19/11
20u35 - Duitsland - Noord-Ierland (Eleven Sports 1)

Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod van Proximus Pickx. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top