Tijd voor film: nu in de bioscoop (6 november)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de historische actiefilm 'Midway', de hilarische horrorkomedie 'Zombieland: Double Tap', de nieuwe adaptatie van 'Martin Eden' door Pietro Marcello, de schitterende Franse romantische komedie 'La Belle Epoque', de bekroonde en hartverwarmende Nederlandse familiefilm 'Mijn bijzonder rare week met Tess', de politieke thriller 'The Report' met Adam Driver in de hoofdrol, 'J'ai perdu mon corps', een van de meest fascinerende animatiefilms van het jaar en de Zweedse Oscarinzending 'And Then We Danced'. De popcorn staat klaar, dus rep je naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Midway

Midway brengt het epische en waargebeurde verhaal van de onderbemande Amerikaanse vloot die dankzij zijn moedige piloten en slimme bevelhebbers tegen alle verwachtingen in hun sterkere tegenstander versloegen. Terwijl de democratie en de vrijheid op het spel stonden konden deze Amerikaanse strijdmakkers de Japanse keizerlijke marine een halt toeroepen tijdens de slag bij Midway. Deze immense lucht- en zeeslag betekende in 1942 het keerpunt in de strijd om de Stille Oceaan en zorgde ervoor dat de geallieerden een enorme stap dichter stonden bij een overwinning in WOII.

Historisch actiedrama van Roland Emmerich, met Ed Skrein, Woody Harrelson, Mandy Moore, Luke Evans, Nick Jonas en Patrick Wilson

IMDb-score: 6,1/10

Martin Eden

Martin Eden, een zeeman uit Boston die amper school gelopen heeft, valt voor de charmes van Ruth Morse, een vrouw uit de betere burgerij. Om met haar te kunnen trouwen, moet hij minstens geld en aanzien verwerven en dat probeert hij via de literatuur, al botst hij ook daar snel op een muur van onbegrip. Dat is de plot van 'Martin Eden', een deels autobiografische roman uit 1909 van de Amerikaanse auteur Jack London, wiens werk al vaak verfilmd is ('The Call of the Wild', 'White Fang'). Ook 'Martin Eden' is al herhaaldelijk naar het witte doek vertaald (zowel in de VS met Glenn Ford in de titelrol als in de USSR) en er bestaat zowel een Franse televisiefilm als een Italiaanse serie van.

De nieuwe adaptatie is van de hand van Pietro Marcello, de Italiaanse documentairemaker die met 'Bella e perduta' vier jaar geleden succesvol de overstap naar de fictiefilm maakte. Hij heeft de actie naar Napels verplaatst, maar laat het exacte tijdstip in het midden (de technologie herinnert aan de fifties, terwijl de kleding afwisselend de jaren '30 en '70 oproept). Maar Marcello blijft trouw aan de thema's die London in de roman heeft gelegd: twijfels en vragen over het creatieproces, een aanval op klassentegenstellingen en de hypocrisie die daarmee samenhangt, en de ontgoocheling over politieke ideologieën. London geloofde rotsvast in het socialisme, maar in 'Martin Eden' plaatst hij zelfs bij dat gedachtengoed vraagtekens.

Drama van Pietro Marcello, met Luca Marinelli, Carlo Cecchi en Jessica Cressy

IMDb-score: 7,1/10


Bron: Film Fest Gent

Zombieland: Double Tap

Tien jaar na het succes van de eerste 'Zombieland', die intussen een cultstatus heeft verworven, hebben hoofdrolspelers Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone zich herenigd onder regisseur Ruben Fleischer (Venom) en auteurs Rhett Reese en Paul Wernick (Deadpool) om 'Zombieland: Double Tap' te realiseren. In dit vervolg worden onze vier antihelden Columbus, Tallahasse, Wichita en Little Rock geconfronteerd met nieuwe soorten zombies die sinds de eerste film zijn geëvolueerd. Maar de zombies zijn niet het enige waar ze voor hoeven te vrezen... ook enkele mensen hebben deze post-apocalyptische chaos overleefd. Maar bovenal moet ze zien te dealen met de groeiende familieband die ze door de jaren heen hebben opgebouwd.

Horrorkomedie van Ruben Fleischer, met Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone

IMDb-score: 7,2/10

La Belle Epoque

Welk historisch moment zou jij willen herbeleven als je dat kon kiezen? Bij het entertainmentbedrijf 'Time Travellers' kan je op eenvoudig verzoek de val van de Berlijnse muur bijwonen of een door Gertrude Stein gehoste avond herbeleven dankzij professionals die hun klanten onderdompelen in een levensechte, uit filmdecors en virtual reality opgetrokken fantasiewereld.

Wanneer de chagrijnige cartoonist Victor die kans krijgt, kiest hij om terug te reizen naar 16 mei 1974. Op die dag ontmoette hij voor het eerst Marianne, de vrouw die hem na een huwelijk van veertig jaar dumpte. De zestiger hoopt op een herkansing waarmee hij zijn relatie misschien zal kunnen redden en gemaakte fouten herstellen.

Nicolas Bedos schreef een hilarisch script dat er toch in slaagt een liefdevolle, waarachtige kijk op verliefdheid te brengen.

Romantische komedie van Nicolas Bedos, met Daniel Auteuil, Guillaume Canet en Doria Tillier

IMDb-score: 7,9/10


Bron: Film Fest Gent

The Room

Een koppel jonge dertigers, Kate en Matt, zijn op zoek naar wat authenticiteit in hun leven. Daarom trekken ze weg uit de stad en kopen een oud huis in een godvergeten gat op de buiten, dat ze helemaal renoveren. Kort na hun verhuis stoten ze op een verborgen kamertje, dat helemaal anders is, en dat al hun verlangens blijkt waar te maken. Het duurt niet lang voor het geld en de champagne er stromen als water. Maar het sprookje blijft niet duren. Want al vlug blijkt dat er een donkere wolk boven deze Tuin van Eden hangt. De droom zal omslaan in een nachtmerrie...

Mysterydrama van Christian Volckman, met met Olga Kurylenko, Kevin Janssens en Francis Chapman

IMDb-score: 6,0/10


Lees ook:
De strafste rollen van Kevin Janssens

And then We Danced

Georgische dans is traditioneel, mannelijk en 'the spirit of the nation'. Een natie waar een homo- en transfoob gedachtegoed nog steeds tot de mainstream behoren. Genomineerd worden voor de Queer Palm was dan ook niet zonder risico voor cast en crew van deze film. 'And Then We Danced' is de Zweedse Oscarinzending.

Merab stamt uit een familie van dansers en is zelf, samen met zijn danspartner Mary, de ster van het National Georgian Ensemble. De twee staan al sinds hun tiende samen op Georgische podia van variërende grootte en iedereen in hun ensemble gaat ervan uit dat de twee naast danspartners ook levenspartners zijn. Bovendien ambieert Merab een carrière bij the National Georgian Ballet. Maar wat initieel een zekerheid lijkt, wankelt wanneer Irakli ten tonele verschijnt. De knappe, begaafde danser bedreigt Merabs plaats in de groep, maar de rivaliteit tussen beide mannen durft al eens vonken geven.

Romantisch drama van Levan Akin, met Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili en Ana Javakishvili

IMDb-score: 8,3/10

Adults in the Room

Deze film is gebaseerd op de memoires van Yanis Varoufakis en beschrijft de kritieke onderhandelingen over de Griekse schuld tijdens de bijeenkomsten van de Eurogroep in 2015. Er zat een bepaalde sluwheid in het hart van Griekenlands financiële redding in dat jaar. Hoe uitdagender de linkse Syriza-regering werd, des te meer werd zij geconfronteerd met intimidatie van sommigen of dubbelzinnige geruststelling van anderen.

Biografisch drama van Costa-Gavras, met Christos Loulis, Alexandros Bourdoumis en Ulrich Tukur

IMDb-score: 5,7/10

The Report

Na 9/11 zetten de Amerikaanse Veiligheids- en Inlichtingendiensten alles op alles om nog zo'n catastrofe te voorkomen en de schuldigen te straffen. Morele codes verbleken bij het idee aan toekomstige aanslagen. De CIA begint zijn 'enhanced interrogation techniques' toe te passen op verdachten van terrorisme.  

Wanneer in The New York Times een verhaal verschijnt over hoe de CIA videobanden met verhoren van Al Quaida-gevangenen vernietigd heeft, vermoedt Washington dat er meer aan de hand is. Daniel Jones, een ijverige researcher voor de Senaat, wordt belast met het onderzoek naar de martelpraktijken van de Amerikaanse Inlichtingendienst.  

Screenwriter en regisseur Scott Z. Burns ('The Bourne Ultimatum') komt aanzetten met een urgente politieke thriller die herinnert aan de hoogdagen van het genre in de jaren 70, met toppers als 'All the President's Men'. Een topcast onder leiding van Adam Driver neemt je mee op een verslavende jacht naar de waarheid.

Politieke thriller van Scott Z. Burns, met Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm en Michael C. Hall

IMDb-score: 7,0/10

Mijn bijzonder rare week met Tess

De tienjarige Sam ligt 's nachts wakker van de dood. Uit schrik dat hij als jongste telg van het gezin alleen zal achterblijven, begint hij tijdens de zomervakantie op het eiland Terschelling aan een zelfverzonnen 'alleenheidstraining'. Maar dan raakt hij compleet begeesterd door Tess, een eilandmeisje met haar eigen issues, zoals een vader die ze niet kent.

Geen simpele materie dus, maar debuterend regisseur Steven Wouterlood - maker van bekroonde kortfilms als 'Alles mag' (2013) en 'Koningsdag' (2015) - draait er zijn hand niet voor om. Hij bewerkte het succesvolle gelijknamige kinderboek van Anna Woltz tot een hartverwarmende en zomerse jeugdfilm die net zo goed volwassenen zal bekoren.

Na de première op de Berlinale eerder dit jaar, waar de film een speciale juryvermelding kreeg, regende het prijzen op kinderfilmfestivals van Zagreb tot New York.

Familiefilm van Steven Wouterlood, met Sonny Coops Van Utteren, Josephine Arendsen en Tjebbo Gerritsma

IMDb-score: 7,5/10


Bron: Film Fest Gent

Place des Victoires

Bruno is een veertiger die problemen heeft met zijn familie. Ook op zijn werk gaat het niet goed. Gagic is een ondeugende straatjongen. De twee lopen elkaar tegen het lijf. Dankzij de optimistische Gagic krijgt Bruno opnieuw vertrouwen in anderen.

Drama van Yoann Guillouzouic, met Guillaume de Tonquédec, Piti Puia en Richard Bohringer

J'ai Perdu mon Corps

Een bizar en vrij macaber idee leidt ons naar een van de meest fascinerende films van het jaar. In 'J'ai perdu mon corps' waagt een hand zich aan een epische tocht door Parijs op zoek naar zijn lichaam.

In een lab ergens in Parijs opent de deur van een koelkast om een ongewilde gast naar buiten te laten: een hand klimt uit de frigo op een menselijk skelet en lanceert zichzelf uit raam. Het spinachtige lichaamsdeel werd onder ambigue omstandigheden gescheiden van zijn lijf, een jongeman met de naam Naoufel. In handgerelateerde flashbacks herinnert het ledemaat zich zijn leven als deel van het geheel: pianolessen, pizza bezorgen, overvallen worden door kalverliefde. Eenzaam maar vastberaden begint de hand aan zijn odyssee, op zoek naar (de rest van) zichzelf.

Jérémy Clapin levert met 'J'ai perdu mon corps' een heerlijk onconventionele en onverwacht poëtisch handgetekende animatiefilm, die hoge ogen gooide in Cannes en in Annecy de prijs voor Beste Animatiefilm en de Publieksprijs in de wacht sleepte. Hij inspireerde zijn film op het boek 'Happy Hand' van Guillaume Laurant, die ook meewerkte aan het scenario.

Animatiefilm van Jérémy Clapin, met de stemmen van Hakim Faris, Victoire Du Bois en Patrick d'Assumçao

IMDb-score: 7,6/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Maleficent: Mistress of Evil: live-action avonturenfilm van Joachim Rønning, met Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Harris Dickinson, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Imelda Staunton en Juno Temple
2. Joker: Thriller van Todd Phillips, met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen
3. Doctor Sleep: Horrorthriller van Mike Flanagan met Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Carl Lumbly, Zahn McClarnon, Emily Alyn Lind, Bruce Greenwood, Jocelin Donahue, Alex Essoe en Cliff Curtis
4. Everest, de Jonge Yeti (Abominable): Animatiefilm van  Jill Culton en Todd Wilderman (DreamWorks & Pearl Studio), met de stemmen van  Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor (O.V.) / Sara Gracia Santacreu, Bram De Mets, Thibault Janssens, Gène Bervoets Katrien De Becker, Els De Schepper, Ini Massez, Pieter-Jan De Smet, Kevin Bellemans en Juan Gerlo (Vlaamse versie)
5. Terminator: Dark Fate: Science-Fiction actiefilm van Tim Miller, met Mackenzie Davis, Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong en Linda Hamilton

Bekijk ook:
De gemeenste Disneyslechteriken
Joker: meesterlijk portret van een psychopaat
10 essentiële horrorfilms

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top