Preview Virton - OHL: de straffe reputaties; de wel héél cruciale factor én de twee protagonisten

Sport | Wie haalt de eerste periodetitel binnen? Kan Excelsior Virton het eigen Stade Yvan Georges op stelten zetten of volgt er een Leuvense feestparade op de E411? Het is momenteel nog wat koffiedik kijken, maar beide teams komen wel aan de start met de nodige adelbrieven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo verloor Excelsior Virton in 2019 amper twee van de zeventien thuisduels die het speelde in de hoogste amateurliga en in de Proximus League. Enkel Thes Sport en Union Sint-Gillis kwamen met het kleinste verschil winnen in Luxemburg terwijl er met KSK Heist, Dessel Sport en... opnieuw Thes Sport) ook maar drie teams een puntje konden wegkapen in Virton.

Eerst scoren = cruciaal?

Van de zeventien thuisduels werden er dus twaalf gewonnen. Daarnaast werd er in maar liefst elf duels de nul gehouden en slaagde er slechts één team in om nog terug te komen na een Virtonese voorsprong (Heist kon nog 1-1 scoren). In alle andere matchen betekende een voorsprong van Virton meteen ook winst voor de thuisploeg.

Maar laat dat nu net ook een ijzersterk punt zijn van OHL. De Leuvenaars kwamen dit seizoen 8x op voorsprong en wonnen ook gewoon al die matchen. Wie eerst scoort zou dus wel eens een grote kans kunnen maken op de periodetitel. Daarnaast is Leuven ook de beste uitploeg van de reeks (samen met Westerlo). De troepen van Vincent Euvrard verloren nog maar acht punten op verplaatsing, maar mogen wel geen punten verliezen in Virton om die status te behouden. De Luxemburgers verloren dit seizoen nog maar negen punten buitenshuis en speelden al 1x vaker uit (de 0-5 forfaitzege in Roeselare meegeteld).

Protagonisten

Het belooft een spannende strijd te worden en wellicht zullen er in die titanenstrijd hoofdrollen weggelegd zijn voor Clément Couturier en Thomas Henry. Couturier is de beste thuisschutter van dit seizoen; hij scoorde al zijn goals in Virton (5). Henry is (naast topschutter) ook de beste uitschutter van het seizoen. Hij werkte vier van zijn zeven goals op verplaatsing tegen de touwen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top