Schorsingen en gele dreiging 1B: vier spelers op de strafbank; zeven jongens op scherp

Sport | Op de laatste speeldag van de eerste periode is de strafbank van de Proximus League aardig gevuld. Maar liefst vier spelers moeten speeldag 14 aan zich voorbij laten gaan door een disciplinaire sanctie. Zeven anderen moeten dan weer vrezen voor een valse start in de tweede periode.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Excelsior Virton en OH Leuven moeten beiden één speler missen voor hun periodetitelclash. OHL moet het sowieso zien te rooien zonder Aboubakar Keita omdat de middenvelder zijn vijfde gele kaart van het seizoen incasseerde tegen Union Sint-Gillis. Bovendien moet zijn rode kaart van tegen Westerlo nog behandeld worden bij de Geschillencommissie voor Hoger Beroep. OHL vocht vorige week een schorsing van twee speeldagen aan.

Bij Virton zit Loic Lapoussin dan weer op de strafbank nadat hij een dubbele gele kaart kreeg tegen Lokeren. Een aderlating voor coach Dino Topmöller, al wilde die zich daar alvast niet achter verschuilen. "Het is jammer, want zijn tweede gele kaart was niet terecht. We zullen hem missen, maar we hebben goede vervangers klaar staan. We zijn één team en we zullen er staan!"

Ook Sporting Lokeren en Lommel SK moeten elk een speler missen. Mickael Tirpan moest tegen Virton met 2x geel het veld af en is geschorst voor de kelderkraker in en tegen Roeselare. Alessandro Cerigioni kreeg tegen Westerlo zijn vijfde gele karton van het seizoen en is geschorst tegen Beerschot.

Gele dreiging

Zeven spelers gaan speeldag 14 in met vier gele kaarten achter hun naam en moeten dus vrezen voor een plekje op de strafbank bij het begin van de tweede periode. Vier daarvan (Manuel Angiulli, Clément Couturier, Mohamed Soumaré en Edisson Jordanov) spelen voor Virton en zullen vrijdag wellicht nog niet echt wakker liggen van de tweede periode.

Voor Bryan Van Den Bogaert (KVC Westerlo), Pietro Perdichizzi en Anas Hamzaoui (Union SG) zal dat ietsje anders liggen. Zij mikken met hun team wél al vol op de tweede periode. Voor Ricardo Ippel en rode lantaarn Lommel zijn vooralsnog alle matchen belangrijk.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top