Tops en flops van week 9 in de NFL

Sport | Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

De speler van de week – Jimmy Garoppolo (San Francisco 49ers)

De 49ers zijn dit seizoen ongeslagen en tekenden hun 8e overwinning op rij op. Tot nu toe was hun running game de belangrijkste aanvallende troef. Donderdag schoot Jimmy Garoppolo tegen de Cardinals echter zijn team te hulp: met vier geworpen touchdowns toonde de quarterback van San Francisco dat ze op hem kunnen rekenen. Eindstand: 25-28.

De ploeg van de week – Baltimore Ravens

De Ravens zijn de eersten die zich de meerdere konden tonen van de Patriots (37-20). Ze maakten het verschil na een heel intense wedstrijd. Baltimore zat meteen goed in de wedstrijd en speelde een sterk eerste kwart. Lamar Jackson deed zijn duit in het zakje met 1 geworpen en 1 running touchdown. De defensie zette dan weer Tom Brady voortdurend onder druk. Een goed running game en een stevige verdediging: daarmee kun je dus de Patriots verslaan.

De slechte leerling van de week – Adam Vinatieri (Indianapolis Colts)

Op zijn 46e speelt Adam Vinatieri wellicht het seizoen te veel. Zondag miste hij opnieuw een beslissende field goal op het einde van de match en dat leidde tot de nederlaag van zijn team tegen de Pittsburgh Steelers (26-24). Vooral de manier waarop hij de bal trapte, roept vragen op. Het doet niets af van zijn palmares (toch vier titels) en van zijn talent waarmee hij zal worden opgenomen in de Hall of Fame, maar het seizoen 2019 lijkt voor hem een zwanenzwang te worden.

De flopploeg van de week – Chicago Bears

Chicago mag alle hoop op de play-offs laten varen. Na de nederlaag in Philadelphia zijn de Bears de laatsten van de NFC North (3-5). Offensief is de balans rampzalig: in de eerste helft tegen de Eagles kwamen ze aan... 9 yards. Zoals vaak kwamen de Bears aan het eind van de wedstrijd terug toen alles al gespeeld was. Mitch Trubisky kon daarvan profiteren met een pass van 53 yards naar Taylor Gabriel die zijn stats kon verbeteren, al blijven die niet echt bijster (10/21, 125 yards).

De beweging van de week – De 3e touchdown van Christian McCaffrey (Carolina Panthers)

Het gaat goed met Christian McCaffrey. Tegen de Tennessee Titans liet hij 3 nieuwe touchdowns optekenen en indrukwekkende stats (24 runs, 146 yards, 2 TDs – 3 rec, 20 yards, 1 TD). Bij zijn derde touchdown in de end zone van Tennessee zien we hem over het been van zijn tegenstander over de lijn surfen. Surfen over de verdediging: dat is zijn motto dit seizoen!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top