Zij blijven Forever Young

Films | Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ze worden enkel nog een naam op de voorpagina van de krant, met hun leeftijd tussen haakjes, maar zelden lees je wie ze écht waren. Wat ze betekenden voor hun familie en vrienden. Wat die reis met hen deed en wat het leven voor hen de moeite waard maakte. Hun familie blijft met even grote vragen achter: wat is er gebeurd tijdens die laatste dagen? En vooral: was hun zoon, dochter, broer of zus gelukkig op dat laatste moment?

In Forever Young reist Frances Lefebure die jongeren achterna. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt ze die laatste reis opnieuw, en onderweg houden ze de warme herinneringen aan hen springlevend. Pakkende portretten over jonge helden die zoveel meer waren dan 'op het verkeerde moment op de verkeerde plaats'.

Bekijk Forever Young met Frances Lefebure vanaf woensdag 6 november om 20u35 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Ghana - Liza (20)

Liza worstelt als tiener met de vraag: wat wil ik precies in het leven? Wanneer haar ouders haar meenemen naar Ghana, wordt ze verliefd op Afrika. Dit is wat ze wil doen: vrijwilligerswerk, een schooltje oprichten. Ze verzet er bergen werk en maakt een onvergetelijke indruk, maar ze zal haar werk nooit kunnen afmaken. Haar ouders gaan acht jaar later kijken naar het resultaat van haar levenswerk.

Slovakije - Jasper (17)

Een scout in hart en nieren, die letterlijk door het leven huppelt. Het avontuurlijke scoutskamp in Slovakije moet een spectaculaire afsluiter van zijn onbezorgde jeugdjaren worden. Tot het noodlot toeslaat, op de top van één van de mooiste bergen van Slovakije. Zijn scoutsleider en zijn broer trekken zes jaar later samen met Frances exact hetzelfde gebergte in.

Thailand - Lesley (30)

Als prille twintiger komt Lesley in een zwaar auto-ongeluk terecht. Zijn leven hangt even aan een zijden draadje. Daarna maakt hij een klik: hij wil van het leven genieten en de wereld zien. In Thailand wordt hij halsoverkop verliefd: op het land én een vrouw. Lesley bouwt er zijn leven uit en geeft er les in een plaatselijke school. Maar een nachtelijke zwempartij op het zuidelijke eiland Koh Chang draait uit op een drama. Zijn zus Tara is nooit in Thailand geraakt om haar broer op te zoeken, maar nu wil ze op die bijzondere plek afscheid van hem nemen.

Noorwegen - Leentje (26)

Met haar 1 meter 58 is de Limburgse Leentje vastbesloten om zich te laten gelden. Ze werkt extra hard om zich te bewijzen in de tv-wereld, en dat lukt haar. Ze krijgt een unieke kans om mee te gaan als medewerker bij het avontuurlijk reisprogramma 71 graden Noord. Maar in Noorwegen komt de hele ploeg in een nachtmerrie terecht wanneer Leentje, samen met presentator Ernst-Paul Hasselbach, een fatale crash maken. Haar lief Jan maakt haar droomreis in haar plaats af.

Zuid-Afrika - Pauwel (29)

Iedereen die Pauwel kent, noemt hem een creatieve duizendpoot. Altijd bezig met 101 projecten, enorm getalenteerd en intelligent. Pauwel heeft zijn zinnen gezet op een job bij de Verenigde Naties, en trekt daarom op stage richting Swaziland. Tijdens een korte trip naar Kaapstad loopt het mis. Zus Joke en papa Jos willen Pauwel achterna.

Bekijk Forever Young met Frances Lefebure vanaf woensdag 6 november om 20u35 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top