De rode loper van de MTV European Music Awards

Muziek | Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Halsey

De Amerikaanse Halsey, bekend van hits als Him and I en Bad at Love, won de prijs voor beste pop. Op het podium bracht ze haar nieuwe single Graveyard vanop een draaimolen. Op de rode loper viel ze op in een erg kleurrijke jurk met verschillende prints van Peter Pilotto.

Green Day

De prijs voor beste rock ging naar Green Day die op de rode loper de draak staken met de fotografen door te doen alsof ze een plasje maakten.

Rosalía

De Spaanse Rosalía, die deze zomer nog op Rock Werchter stond met haar mix van flamenco en beats, viel in de prijzen in de categorie beste samenwerking voor Con Altura samen met J Balvin. Ze bracht op het podium Di Mi Nombre samen met 52 flamencodanseressen en viel op in een oversized mantel met bolletjes van Balmain.

Ava Max

Ook 'Sweet but Psycho' Ava Max stond op het podium in Sevilla met een medley van haar nieuwste single Torn en haar monsterhit. Op de rode loper koos ze voor een overdosis glitters.

Dua Lipa

Dua Lipa kwam haar nieuwe sound én look voorstellen met haar nieuwste single Don’t Start Now. Op het podium droeg ze een gewaagde outfit van Thierry Mugler, op de rode loper een jurk van Dion Lee.

Mabel

De nieuwe Britse popster Mabel bracht haar doorbraakhit Don’t Call Me Up op het podium. Op de rode loper straalde ze in een jurk met kant.

Liam Gallagher

De Britse rockmuzikant Liam Gallagher mocht als eerste de Rock Icon Award mee naar huis nemen. "Ik wil MTV bedanken voor het erkennen van mijn genialiteit", zei hij tijdens zijn speech. Op het podium bracht hij zijn nieuwste single Once en de klassieker Wonderwall van Oasis.

MTTN

Op de MTV European Music Awards worden ook nationale muziekawards uitgereikt. De prijs voor beste Belgische artiest ging naar MTTN, DJ en pseudoniem voor Anouk Matton, de vrouw van Dimitri Vegas.

Snelle

Beste Nederlandse artiest werd rapper Snelle, bekend van zijn hits Reunie en Lippenstift met Marco Borsato.

Niall Horan

Het voormalige lid van One Direction kwam in Sevilla zijn nieuwe single Nice to Meet Ya zingen, de voorloper van zijn tweede album.

Becky G

Presentatrice van de awardshow was de Amerikaanse zangeres Becky G, die op het podium een medley bracht van haar singles Sin Pijama, Mayores en 24/7.

Akon

Samen met Akon bracht Becky G ook nog het nummer Como No. De Senegalese Amerikaan bewees dat ook echte mannen roze dragen!

Nicole Scherzinger

De voormalige Pussycat Doll mocht een van de prijzen van de avond uitreiken. Op de rode loper straalde ze in een rode, nauw aansluitende glitterjurk.

Paz Vega

Ook de Spaanse actrice wou dit feestje in eigen land niet missen. Zij viel op met haar laarzen tot over de knie en een zwart jurkje met transparantie.

Cristiano Ronaldo

De voetballer van Juventus en zijn verloofde Georgina toonden zich een erg kleurrijk koppel.

Doutzen Kroes

Ook het Nederlandse topmodel mocht een van de prijzen uitreiken en viel op in een lederen jumpsuit.

Rose Bertram

Ook het Belgische topmodel Rose Bertram was van de partij in Sevilla en viel op in een transparante jurk bezet met kleurrijke strass.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top