Acteurs van generatie op generatie: zo ouders, zo kinderen

Films | Het komt wel vaker voor dat kinderen hetzelfde beroep kiezen als hun ouders. Het acteervak is daar geen uitzondering op. En als kinderen zin of talent hebben om voor de camera te staan, dan werken hun ouders maar al te graag in dezelfde film mee. Denk maar aan Carrie Fisher, Will Smith of Angelina Jolie!

Door MF

Deel dit nieuws

Martin en Charlie Sheen

Wanneer de carrière van Martin Sheen op zijn hoogtepunt staat, nodigt de vader in 1987 zijn zoon uit om mee te spelen in 'Wall Street'. Charlie Sheen is trouwens helemaal geen onbekende: zo speelde hij mee in 'Apocalypse Now' van Francis Ford Coppola en in 'Platoon' van Oliver Stone. 'Wall Street' lijkt wel een overdracht van vader op zoon. En dat is geen toeval: Oliver Stone behandelt in zijn film ook de overdacht van een bedrijf. Vader en zoon Sheen delen opnieuw de affiche in 1990 met 'Cadence' en in 1998 met 'No Code of Conduct'.

Carrie Fisher en Billie Lourd

In 2015 deelde Carrie Fisher voor de eerste keer het witte doek met haar dochter Billie Lourd. En niet in om het even welke film, maar in 'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens'. De bekende prinses Leia stierf kort na de release van deze langspeelfilm. Dankzij de rushes van de film kon in de latere Star Wars-film, 'Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker', een scène worden geïntegreerd waarin we Fisher en luitenant Connix, gespeeld door Billie Lourd, aan het werk zien. Vanaf 18 december in de bioscoop te bekijken.

Kirk en Michael Douglas

De eerste samenwerking op het witte doek van vader en zoon Douglas vond heel laat in hun carrière plaats. Pas in 2003 speelden Kirk Douglas en Michael Douglas samen in 'It Runs in the Family', een zwarte komedie waarin ze ook vader en zoon speelden. De twee wilden immers niet in zomaar om het even welke film samen spelen: het moest een film zijn die beantwoordde aan de criteria van vader en zoon. Kirk en Michael Douglas hadden inspraak in deze film van Fred Schepisi en namen ook Cameron Douglas, de zoon van Michael, en Diana Douglas, de moeder van Michael Douglas en ex-vrouw van Kirk, aan boord. Een echte familiefilm dus!

Tom en Colin Hanks

Nog een duo vader-zoon op het scherm. Tom Hanks speelt uiteraard de vader van Colin Hanks in de film 'The Great Buck Howard'. De acteur aanvaardde trouwens een minder belangrijke rol zodat zijn zoon Colin de hoofdrol kon spelen. De geschiedenis is gebaseerd op de carrière van de helderziende Kreskin. Colin Hanks speelt Troy Gable, die zijn rechtenstudies opgeeft om schrijver te worden. Een beroep waar je niet rijk van wordt, vooral niet in het begin. Daarom wordt hij assistent van de beroemde helderziende Buck Howard. En natuurlijk is vader Gable, gespeeld door Tom Hanks, niet echt te spreken over deze carrièreswitch.

Will en Jaden Smith

Dit is ongetwijfeld het charmantste duo vader-zoon in Hollywood! Wanneer Will Smith zijn zoon Jaden kiest om met hem te spelen in 'The Pursuit of Happyness' (2006), dan zorgt hij er ook voor dat zijn oogappel alle harten kan veroveren. In deze ontroerende film speelt Will Smith een vader die financiële moeilijkheden heeft en uiteindelijk op straat belandt. Hij neemt zijn jonge zoon overal mee, ook in tijden van schrijnende armoede. Na deze resoluut succesvolle film deelden Will en Jaden Smith in 2013 opnieuw de affiche met 'After Earth'.



Donald en Kiefer Sutherland

In 1996, toen de carrière van Kiefer Sutherland nog nauwelijks begonnen was, deelden vader en zoon Sutherland voor het eerst het witte doek. In 1983 speelden ze al samen in 'Max Dugan Returns', maar pas met 'A Time to Kill' speelden ze beiden een belangrijke rol in dezelfde film. Daarna bleef het 20 jaar stil. Tot we hen in 2015 opnieuw samen aan het werk konden zien. Daar hadden ze trouwens allebei naar uitgekeken. In 'Forsaken' spelen de Sutherlands vader en zoon. Twee rollen die ze al 30 jaar voor hun rekening wilden nemen.

Rumer Willis, Bruce Willis en Demi Moore

Rumer Willis mocht in meerdere films met haar ouders spelen. In twee films speelde ze samen met Demi Moore en in twee andere met Bruce Willis. Zo kon niemand jaloers zijn! Met haar mama was de heel jonge Rumer te zien in 'Now and Then' (1995) en 'Striptease' (1996). Papa Bruce komt pas aan de beurt als Rumer een tiener is. Eerst in 'Hostage' (2005), waarin ze zijn dochter speelt. En dan in 'Air Strike', nog niet zo lang geleden. In deze film over de Tweede Wereldoorlog speelt Rumer een bijrol terwijl Bruce een van de hoofdrollen voor zijn rekening neemt.

Billy Ray en Miley Cyrus

Het duo werkt even goed op het scherm als in het echte leven. Miley Cyrus, die heel close is met haar vader, heeft er geen enkele moeite mee om hem van repliek te dienen in 'Hannah Montana'. Billy Ray Cyrus speelt daarin de rol van de vader van Hannah Montana. En Miley Cyrus maakt het hem niet gemakkelijk, maar tegelijk is de relatie zeer liefdevol. Een fusionele vader-dochterrelatie die net zoals in het echte leven ook van het doek spat.

Clint Eastwood en zijn zonen Kyle en Scott

Het is veel gemakkelijker om met je zonen te spelen als je ook je eigen films regisseert. In 1982 regisseerde Clint Eastwood 'Honkytonk Man'. Zo kon hij zichzelf en zijn hele gezin werk geven. Zijn zoon Kyle maakte deel uit van de cast van deze film die het verhaal van een gezin vertelt op de tonen van countrymuziek. Kyle Eastwood speelde ook in 3 andere films met zijn vader, waaronder 'The Bridges of Madison County'. Maar hij is ook de zoon die het meest met zijn vader samenwerkte, want hij stond in voor de soundtrack van heel wat films van Clint, zoals 'Invictus'. Kyle is niet de enige zoon die wel eens meespeelt in films van zijn vader. Scott Eastwood kreeg een rol in 'Gran Torino' (2008). Op muziek van ... jawel, Kyle. In 2012 speelden Clint en Scott Eastwood opnieuw samen in 'Trouble with the Curve'.

Angelina Jolie, Vivienne Jolie-Pitt en Jon Voight

Angelina Jolie begon haar acteercarrière in een film met haar vader. In 1982 speelde een piepjonge Angelina Jolie de dochter van Jon Voight in de film 'Lookin' to Get Out'. Later mocht Jon haar vader spelen in 'Lara Croft: Tomb Raider'. Wanneer ze zelf kinderen heeft, geeft Angelina Jolie haar kinderen ook zelf bijrollen in een paar van haar films. 'Maleficent' (2014) is ongetwijfeld de meest gekende. Daarin speelt de vijfjarige Vivienne Jolie-Pitt de jonge versie van prinses Aurore. Het was niet voorzien dat de kleine Vivienne zou meespelen in de film, maar aangezien geen enkel kind in de buurt van Angelina Jolie met haar hoorns en make-up durfde te komen, werd Vivienne voor de rol aangetrokken. Ook andere kinderen van Angelina (ze heeft er dan ook veel) spelen mee in deze film. Zo maken Pax en Zahara hun opwachting in de doopscène.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top