Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Series | Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als je door het grote bos de kleinere bomen niet meer ziet: deze films en series wel degelijk de moeite waard. Op de valreep nog onze uiterst gevarieerde selectie van deze maand: de Mexicaanse misdaadserie 'Monarca', de Australische horrorreeks 'Glitch', de Amerikaanse buikspreker en stand-upcomedian met zijn hilarische nieuwste show 'Jeff Dunham: Beside Himself', de horrorthriller 'In the Shadow of the Moon', de biografische pokerfilm 'Molly's Game' en de aangrijpende docufilm 'Evelyn'.

Monarca

Drugskartels in Latijns-Amerika zijn de laatste tijd wel vaker het onderwerp geweest van een serie. Corruptie, verraad en Mexico als decor: we zagen het allemaal al in 'Narcos', 'Narcos: Mexico' en 'El Chapo'. Met de nieuwe Netflix-serie Monarca wordt uit een gelijkaardi vaatje getapt, maar dan toch wel een tikkeltje anders.

Monarca draait om de wereld van de rijke Mexicaanse elite, waarin corruptie, schandalen en geweld de orde van de dag is. De Netflix-serie gaat over een tequila-imperium van een machtige familie, dat ten onder dreigt te gaan door corruptie en geheimen. Hoofdpersonage is Ana Mariá , die na twintig jaar terugkeert naar Mexico om de leiding te nemen over het familiebedrijf. Ze besluit het smerige, corrupte systeem te bestrijden dat haar familie heeft helpen creëren. Maar in het totaal corrupte systeem waarin ze terecht komt is dat een bijna onmogelijke opgave.

Deze Netflix-serie werd geproduceerd door de 53-jarige actrice Salma Hayek, die in zo'n dertig Hollywood-films te zien was en zelf van Mexicaanse afkomst is

Monarca: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

Glitch

In het slaperige Australisch dorpje Yoorana wordt de lokale agent opgeroepen om op het kerkhof te assisteren, want daar lopen namelijk een aantal verdwaasde mensen rond. De agent beslist om, samen met een dokter, de ronddwalende mensen mee te nemen naar het bureau voor verder onderzoek. Eenmaal aangekomen op het bureau staat hij plots oog in oog met zijn vrouw. Dat is op het eerste zicht natuurlijk niet zo vreemd, ware het niet dat zijn vrouw enkele jaren geleden is overleden. Al snel wordt duidelijk dat er in totaal zes mensen uit de dood zijn opgestaan. Hoe kan dat en wat zijn de gevolgen?

Glitch: 3 seizoenen, nu te zien op Netflix

Jeff Dunham: Beside Himself

Jeff Dunham is een unicum in zijn genre. De Amerikaanse buikspreker en stand-upcomedian weet met zijn poppen iedereen aan het lachen te maken. Dunham is dan ook een graag geziene gast bij onder meer The Tonight Show. Enige tijd had hij ook een eigen show, nu maakt hij weer stand-up specials. De nieuwste daarvan is nu te zien op Netflix: Beside Himself. Met zijn oude vrienden Peanut, Walter, José Jalapeno, Bubba J en Achmed neemt hij zichzelf en de Amerikaanse cultuur flink op de korrel.

Jeff Dunham: Beside Himself is nu te zien op Netflix.

Ook Dunhams vorige show, 'Jeff Dunham: Relative Disaster' uit 2017, waarin de buikspreker met zijn brutale en enigszins gestoorde poppen naar Ierland trekt om daar eens flink de draak te steken met heikele onderwerpen als familie en politiek, is beschikbaar op Netlflix.

In the Shadow of the Moon

Met Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman en Michael C. Hall vormen de topcast voor 'In the Shadow of the Moon', een spannende mix van het horror- én thrillergenre over de zoektocht naar een seriemoordenaar die op mysterieuze wijze om de negen jaar opduikt. In 1988 jaagt politieman Thomas Lockhart op een seriemoordenaar. Na een wilde achtervolging ziet hij haar voor zijn eigen ogen door een trein worden meegesleurd. Hoe kan het dan dat ze negen jaar later weer opduikt? En exact dezelfde moorden weet te plegen? De misdaden beginnen alle wetenschappelijke verklaringen te tarten en Lockhart raakt zo geobsedeerd dat hij zijn gezonde verstand verliest.

Horrorthriller van Jim Mickle, met Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman en Michael C. Hall

In the Shadow of the Moon is nu te zien op Netflix


Lees ook:
Zeven keer huiveren met Halloween op Netflix

Molly's Game

Met de pokerfilm Molly's Game maakt Aaron Sorkin, scenarist van o.a. 'The Social Network' en 'The West Wing', zijn regiedebuut. Molly Bloom is een skiester die er net niet in slaagt zich voor de Olympische Spelen te kwalificeren en dan maar naar Los Angeles verkast. Daar combineert ze een kantoorjob met een bijverdienste als cocktailserveerster in een pokerclub. Voor ze het goed en wel beseft, organiseert ze zelf ondergrondse pokertoernooien die zich in een wettelijke schemerzone bevinden. Ze vergaart naam en faam in Hollywood en wordt rijk. Maar dan staan er plotseling zeventien FBI-agenten voor haar deur ...

Biografisch drama van Aaron Sorkin, met Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner en Michael Cera

Molly's Game is nu te zien op Netflix

Evelyn

'Evelyn' ging in première op het London Film Festval van 2018, maar staat pas sinds vorige maand op Netflix. De documentairefilm draait om de familie van regisseur Orlando von Einsiedel, die ook de hoofdrol voor zijn rekening neemt.

Op zijn 22ste heeft Evelyn, die aan een depressie leed en bij wie schizofrenie werd vastgesteld, zichzelf van het leven beroofd. Bij zijn familie laat hij een grote leegte achter, al wordt er amper over gesproken. Veertien jaar later besluit Orlando, één van Evelyns' broers, zijn rouw en die van zijn familie op camera vast te leggen - zijn manier om met het verdriet om te gaan. Het gezin onderneemt een trektocht, bezoekt de favoriete locaties van Evelyn om er na te denken over het leven en de dood en om tegen elkaar over hun gedachten en gevoelens te praten. Het wordt een emotionele, helende en prachtige reis door het Verenigd Koninkrijk.

Documentaire van en met Orlando von Einsiedel

Evelyn is nu te zien op Netflix


Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus, Familus of Minimus pack van Proximus TV en geniet van €2 korting!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top