Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘The Quake’ is een Noorse rampenfilm, die liefhebbers van het genre absoluut niet zullen willen missen. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The Quake.
 
The Quake is in zekere zin een vervolg op The Wave, in die zin dat hoofdpersonage Kristian Eikjord hier opnieuw zijn opwachting maakt.

De wat nukkige geoloog Kristian trekt in The Quake naar Oslo om zijn ex-vrouw en dochter te bezoeken, en meteen gaan bij hem de alarmbellen rinkelen: er zit een herhaling aan te komen van de aardbeving die Oslo in 1904 grotendeels verwoestte. Alle tekenen zijn er volgens Kristian, maar niemand van zijn voormalige collega’s is het met hem eens. De man zet alles op alles om zijn gezin nogmaals te redden…
 
Regisseur John Andreas Andersen neemt zijn tijd en de film komt daardoor misschien wat traag op gang, maar in de razendspannende finale wordt Oslo met de grond gelijkgemaakt. En die catastrofe wordt adembenemend in beeld gebracht. Een must-see voor liefhebbers van de rampenfilm!
 
Regie: John Andreas Andersen
Cast: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Edith Haagenrud-Sande en Kathrine Thorborg Johansen
 
‘The Quake’ is tot 21 december 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.