Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Meer weten over All Sports en 1 maand gratis testen hier!

De speler van de week – Nick Bosa (San Francisco 49ers)

Nick Bosa is snel de grootste troef van de verdediging van San Francisco geworden. Sinds enkele weken is hij de favoriet om de defensieve rookie van het seizoen te worden en hij acteert al enkele weken zo goed dat hij gewoon verdediger van het jaar kan worden. Tegen de Panthers zorgde hij zondag voor 3 sacks en een interceptie, gevolgd door een run van 46 yards. Naast deze cijfers is hij een constante bedreiging voor de quarterbacks van de tegenstanders.

Het team van de week – De verdediging van de New England Patriots

De aanval van de Patriots staat maar als 16e in de competitie, maar New England staat wel bovenaan in het klassement van het aantal gescoorde punten per wedstrijd, met een gemiddelde van 31,2. De franchise uit Boston dankt de dominantie van dit seizoen vooral aan de verdediging die maar 4 touchdowns toeliet en er 6 scoorde. Zelfs als de aanval van de Patriots geen enkele touchdown had gemaakt sinds het begin van het seizoen, zou de ploeg toch nog altijd een positieve balans hebben. (Foto: Dont'a Hightower)

De slechte leerling van de week – Sam Darnold (New York Jets)

Sam Darnold moest terugkeren na de ziekte mononucleose en beleeft nu een echte nachtmerrie. In twee wedstrijden gooide hij 2 touchdowns en 7 intercepties en verloor hij 1 fumble. Tegen Jacksonville was hij het slachtoffer van 8 sacks. Na vier gespeelde wedstrijden dit seizoen staat zijn verhouding touchdowns/intercepties op -3.

De flopploeg van de week – De scheidsrechters van Tennessee Titans – Tampa Bay Buccaneers

Nee, het is geen makkie om scheidsrechter te zijn bij een wedstrijd in de NFL. Sinds het begin van het seizoen hebben we echter al te vaak gezien dat een touchdown na een fumble heroverd door de verdediging, geannuleerd werd door een te snelle beslissing van de scheids. Ook zondag was dit het geval toen Andrew Adams de bal heroverde voor de Bucs op vier minuten van het einde na een fumble en de bal tot in de end zone van de tegenstander bracht. Uiteindelijk verloren de Bucs met 27-24, terwijl ze op voorsprong hadden kunnen komen door deze actie. Het is nochtans eenvoudig om de actie te laten doorgaan en achteraf na te gaan of dit correct gebeurde of niet.

De actie van de week – De double trick play van de Rams

De wedstrijd tussen de Rams en de Bengals werd gespeeld in Londen en de toeschouwers op Wembley waren getuige van de double trick play van de Rams waardoor Cooper Kupp een touchdown van 65 yards kon realiseren. Over de hele wedstrijd was de receiver van Los Angeles goed voor 220 yards tegen de Bengals.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?