The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

Het nieuwe, derde seizoen van 'The Crown' zal vanaf 17 november op Netflix te zien zijn en het vierde seizoen wordt momenteel gedraaid. Wat weten we eigenlijk al over deze twee nieuwe seizoenen? Claire Foy maakt geen deel meer uit van de cast. Maar wie zal dan koningin Elizabeth II spelen?

Olivia Colman, de koningin der koninginnen

Olivia Colman zal in de huid van Elizabeth II kruipen. Olivia Colman sleepte in 2019 een Oscar in de wacht voor haar rol als koningin Anne van Engeland in 'The Favourite' en is dus heel vertrouwd met het Britse koningshuis! Waarom deze nieuwe casting? Omdat de koningin in het nieuwe seizoen een aantal jaar ouder is. En dus was er ook een oudere actrice nodig om deze rol de komende twee jaar voor haar rekening te nemen.

De nieuwe cast is bevestigd

Philip, de echtgenoot van de Queen, zal ook door een andere acteur worden gespeeld. Vanaf nu neemt Tobias Menzies, van 'Outlander', deze rol over. Het zijn trouwens niet alleen de rollen van koningin Elizabeth II en Philip die nieuwe gezichten krijgen: de hele cast van 'The Crown' is nieuw! Prinses Margaret zal er nog markanter uitzien nu ze gespeeld zal worden door Helena Bonham Carter.

Lady Di maakt haar opwachting

In seizoen 4, dat nu dus in productie is, zal ook prinses Diana te zien zijn. Seizoen 3 is nog niet te bekijken, maar de fans kunnen nu al niet wachten tot prinses Di te zien zal zijn! We weten al welke actrice het privilege heeft deze rol te spelen. Het gaat om Emma Corrin. Haar echtgenoot op het scherm, prins Charles, zal gespeeld worden door Josh O'Connor. Seizoen 4 zal focussen op de periode 1970-1980. En dus zullen we ook prins William geboren zien worden!

Lady Thatcher

in seizoen 4 zal ook mevrouw Thatcher te zien zijn. Zij wordt gespeeld door Gillian Anderson. De vroegere actrice van 'X-Files' speelt de rol van de eerste vrouwelijke Prime Minister van het land. Gillian Anderson zei vereerd te zijn de Iron Lady te mogen spelen, "een iconische vrouw waar men van houdt of niet, maar die in elk geval haar stempel op het tijdperk heeft gedrukt".

Een indringer in de slaapkamer van de koningin

Wie herinnert zich Michael Fagan nog? Als je te jong bent om je deze beruchte gebeurtenis in het leven van de Britse koninklijke familie te herinneren, vertellen we je graag de anekdote: in 1982 slaagt Michael Fagan erin door te dringen tot de slaapkamer van koningin Elizabeth II. Een nieuwtje dat te lezen was op de laatste pagina van een roddelblaadje en dat nu ook te zien zal zijn in seizoen 4 van 'The Crown'. De rol wordt gespeeld door Tom Brooke.

De twee seizoenen in één keer

Seizoen 3 en 4 worden samen gedraaid. Zodra seizoen 3 klaar was, stortte het productieteam zich onmiddellijk op seizoen 4. We zullen dus niet lang moeten wachten vooraleer het op Netflix te zien zal zijn! 'The Crown' zou daarna nog terugkeren met seizoen 5 en 6, maar dat is nog niet finaal bevestigd.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Series

Bekijk alles
Top