Tv-tips van de week (28/10 t.e.m. 3/11)

Films | De dagen worden korter en dus halen de tv-zenders alles uit de kast om de kijker te behagen. Deze week staan er een hele lading nieuwe programma’s op het menu, plus een reeks niet te versmaden films. Het beste uit het zendschema voor de komende dagen ontdek je hier!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Woensdag start De Code van Coppens, een nieuw staaltje complexloos topentertainment waarin Staf en Mathias Coppens collega-BV’s in een escape room vol wetenschappelijke puzzels, proeven en opdrachten droppen. In de eerste aflevering nemen Jelle Cleymans en Jonas Van Geel het op tegen Sandrine André en Kürt Rogiers. Hun opdracht: red tante Rita uit de handen van de losgeslagen chirurg.
 
Elke woensdag omstreeks 20u35, VTM
 

Films

Halloween

Michael Myers is 6 wanneer hij op Halloween zijn oudere zus afslacht met een mes, verkleed als clown. 15 jaar later begint hij opnieuw te moorden.
 
Horrorfilm van John Carpenter met Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Will Sandin en Tony Moran 
Maandag, 21u55, ZES

Inside Llewyn Davis

New York, begin jaren ’60. Folkzanger Llewyn Davis wil het maken in de muziekwereld. Hij droomt van een auditie bij de legendarische manager Bud Grossman en trekt naar Chicago. Onderweg krijgt hij het gezelschap van zijn ex-vriendin, een rosse zwerfkater en twee jazzmuzikanten.
 
Drama van Joel en Ethan Coen met Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman en Justin Timberlake
Nu beschikbaar via Movies & Series
 


Psycho

Marion Crane steelt een flink bedrag van haar baas om te kunnen trouwen met haar vriend Sam Loomis. Onderweg naar Sams huis wisselt ze van auto om de politie op een dwaalspoor te zetten. Omwille van een storm ziet de jongedame zich genoodzaakt om in het motel van Norman Bates te overnachten.
 
Thriller van Alfred Hitchcock met Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin en Martin Balsam
Donderdag, 22u45, CAZ
 

Sherlock Holmes

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze ombrengt. Blackwood komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Later lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren dat ze hem gezien hebben.

Avonturenfilm van Guy Ritchie met Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams en Eddie Marsan
Vrijdag, 20u35, VIER

Allied

Spion Max Vatan wordt in 1942 door de Britse geheime dienst op een gevaarlijke missie naar Noord-Afrika gestuurd. In Casablanca moet hij samen met de Franse verzetsstrijdster Marianne Beauséjour een Duits diplomaat ombrengen. Max en Marianne doen zich voor als een getrouwd koppel, maar worden echt verliefd. Eén jaar later woont het koppel in Londen, maar dan krijgt Max het bericht dat Marianne vermoedelijk een Duitse spionne is.
 
Drama van Robert Zemeckis met Marion Cotillard, Brad Pitt, Jared Harris en Matthew Goode
Zaterdag, 21u25, Eén

 

 

Muziek

Ed Sheeran: Jumpers for goalposts - Live at Wembley

Concert dat Ed Sheeran 5 jaar geleden gaf in het Wembleystadion in Londen, voor 80 000 fans.

Zaterdag, 22u40, NPO 3

MTV Europe Music Awards

Live-verslag van de uitreiking van de felbegeerde muziekprijzen. Met optredens van Dua Lipa, NCT 127, Niall Horan, Halsey, Rosalia, Becky G, Akon, Ava Max en Mabel.

Zondag, 21u00, MTV




Series

Mr. Robot

Start van het tweede seizoen van de spannende techthrillerserie rond het hackerscollectief fsociety en de mysterieuze Mr. Robot.
 
Elliott woont bij zijn moeder, waar hij zichzelf een extreem levensritme oplegt. Zo wil hij een poging doen om de invloed van Mr. Robot, die hij om de haverklap ziet opduiken, te verminderen. Ondertussen gaan de activiteiten van fsociety onverstoorbaar verder, met Darlene als leidersfiguur. Het genootschap hackt het huis van E Corp-staflid Susan Jacobs.
 
Thrillerserie met Rami Malek, Christian Slater, Martin Wallström en Stephanie Corneliussen
Elke maandag omstreeks 23u15, Q2

Perpetual Grace, LTD

Een jonge oplichter heeft het gemunt op het fortuin van het predikantenkoppel Byron en Lillian Brown, maar dat loopt niet helemaal zoals voorzien.
 
Misdaadserie met Ben Kingsley, Jacki Weaver, Luis Guzmán en Jimmi Simpson
Elke woensdag twee afleveringen omstreeks 22u00, Canvas

 

 

Fearless

Mensenrechtenadvocate Emma Banville verrast vriend en vijand als ze de schijnbaar verloren zaak van Kevin Russell oppakt: hij beweert al veertien jaar ten onrechte vast te zitten voor de moord op een jong meisje. Ook thuis heeft Emma veel aan haar hoofd: terwijl ze met haar vriend Steve aan een adoptietraject begint, biedt ze onderdak aan de Syrische Miriam Attar en haar zoon Karim. Hun gezin blijkt onderwerp van een terrorismeonderzoek.
 
Thrillerreeks met Helen McCrory, Wunmi Mosaku, Jonathan Forbes en Sam Swainsbury
Elke zaterdag een aflevering omstreeks 22u40, NPO 2
 

 

De Twaalf

Vlaamse fictiereeks waarin twaalf gewone burgers opgeroepen worden als volksjury van een ophefmakende moordzaak. 
 
De gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers staat terecht voor een dubbele moord: op haar beste vriendin Brechtje 18 jaar geleden en recent op haar eigen dochtertje Roos. Palmers pleit onschuldig. Twaalf gewone burgers worden uitgeloot als volksjury in het proces en zullen over haar lot moeten beslissen. Maar niet iedereen heeft evenveel zin om te zetelen in wat een heftig proces belooft te worden.
 
Met Maaike Cafmeyer, Charlotte De Bruyne, Maaike Neuville, Tom Vermeir en Zouzou Ben Chikha
Elke zondag een aflevering omstreeks 21u05, Eén
 


Documentaire en entertainment

Ooit vrij

Documentairereeks over de werking van justitie en de terugkeer van gedetineerden in de maatschappij.

Elke maandag een aflevering omstreeks 20u35, VIER

Wat een Dag

Ook bij de Vlaamse Televisiemaatschappij hebben ze nu hun eigen laatavondtalkshow. Davy Parmentier ontvangt gasten in de studio en blikt terug op de dag met verrassende reportages.

Van maandag t.e.m donderdag omstreeks 23u00, VTM

The Oslo Killing

Misdaaddocumentaireserie over de moord op diplomatenvrouw Anni Nielsen Iranzo, anno 1974 in Oslo.
 
Anni Nielsen Iranzo, de echtgenote van een Spaanse diplomaat, werd vermoord bij haar thuis in Oslo op 24 april 1974, maar voor deze moord is nooit iemand veroordeeld. Anni's vierjarige dochter, Maria, was die dag thuis bij haar moeder en was getuige van de moord. Maria, die nu 48 jaar is, herinnert zich nog levendig wat er die dag gebeurd is en is van plan om de waarheid te achterhalen. Ze verlaat haar thuisland Argentinië en gaat voor het eerst sinds 1974 terug naar Noorwegen. De Noorse politie ondervraagt haar in een poging te achterhalen wat ze zich nog herinnert van die fatale dag.
 
Elke maandag een aflevering omstreeks 23u30, Canvas
 

Het huis

Vijfde seizoen van de realityreeks waarin Eric Goens diepgaande gesprekken voert met een bekende gast. In de eerste aflevering van de nieuwe jaargang komt presentator-(musical)acteur-regisseur James Cooke langs.
 
Elke dinsdag omstreeks 20u40, Eén


Lees ook:
Perpetual Grace, LTD: topfictie op Canvas
The Oslo Killing, true crime uit Scandinavië
 
 
 


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top