Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Sport | Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Door MF

Deel dit nieuws

Voetbal nationaal

Wie stopt Club Brugge af? Anderlecht en Gent faalden, Genk raakte niet verder dan een gelijkspel. Op zondag 10 november mag Antwerp zijn kans wagen tegen de eenzame leider. Club Brugge zal ook met argusogen volgen wat Standard diezelfde dag tegen KV Mechelen doet, terwijl Genk en Gent de degens kruisen. Super Sunday is live te volgen op Proximus Sports.

Ook in de Proximus League kunnen de fans hun hart ophalen aan matchen op het scherp van de snee. OH Leuven en Union maken allebei nog kans op de eerste periodetitel, op de voorlaatste speeldag op 1 november vechten ze het onder elkaar uit. De week nadien krijgen OHL en Union opnieuw een zware opponent. Terwijl de Leuvenaars revelatie Virton partij geven, krijgt Union Westerlo over de vloer.

Voetbal internationaal

Net als de nationale competities draait de UEFA Champions League op volle toeren. Genk maakt op 5 november de trip naar het legendarische Anfield, terwijl de Thalys Club Brugge naar Parijs brengt. Daar staat het op 6 november tegenover het sterrenensemble van PSG. Kunnen de Belgische ploegen je niet bekoren? Geen probleem, want alle matchen in de UEFA Champions League zijn live te volgen op Proximus Sports. En dankzij de Multilive-uitzending hoef je niks te missen van de actie op andere velden. Het voordeel van de UEFA Champions League is dat er elke speeldag opnieuw toppers op het programma staan. Of wat dacht je van Juventus-Atletico (26/11), Real-PSG (26/11), Liverpool-Napoli (27/11) en Barcelona-Dortmund (27/11)! En zoals eerder gezegd, allemaal live te volgen via Proximus Sports. Genieten.

Daarnaast kan je ook je hart ophalen aan jong talent, meer bepaald via de UEFA Youth League. De komende maand vind je alvast een live uitzending van KRC Genk – Salzburg (27/11) op je buis. 

En alsof dat nog niet genoeg is, schuiven we de voetbalfans nog heel wat lekkers voor uit de Europese topcompetities. Vooral in de Serie A is het likkebaarden in november. Met AS Roma-Napoli (2/11), AC Milan-Lazio (3/11), Juventus-AC Milan (10/11) en AC Milan-Napoli (23/11) wordt het een geweldige maand voor de liefhebbers van het calcio. En een zware maand voor het zwalpende Milan.

In de Bundesliga is het uitkijken naar Der Klassiker tussen Bayern München en Dortmund op 9 november. De kanalen van Eleven Sports zijn daarvoor de place to be.

De Rode Duivels zijn dan al wel gekwalificeerd, er staat nog heel wat op het spel in de laatste twee kwalificatiewedstrijden. Eden Hazard en co mikken op het maximum van de punten én een plaats als reekshoofd op het EK van volgend jaar. Daardoor zouden ze de logistiek oninteressante poule met speelsteden Rome en Baku vermijden, aangezien ook Italië reekshoofd lijkt te worden. Op 16 en 19 november doen de Rode Duivels tegen respectievelijk Rusland en Cyprus een gooi naar die 30/30, live te volgen via VTM.

Wil je tussendoor ook andere kwalificatiewedstrijden meepikken, dan stem je best af op Eleven Sports. Spelen de Rode Duivels, dan komen ook de beloften meestal in actie. De Belgische U21 begon twijfelend aan zijn campagne, al kon het tegen Moldavië wel overtuigend winnen. Duitsland belooft echter een taaiere klant te worden. Op 17/11 trekt Walem met zijn selectie de grens over, live en exclusief te zien op Proximus Sports.

En met de Red Flames staat er nog meer interlandvoetbal op het menu. Tessa Wullaert en haar kompanen hebben twee belangrijke duels af te haspelen. Op 8/11 moeten ze aan de slag in het mooie Kroatië, vier dagen later krijgt ze in Leuven Litouwen over de vloer. De flitsende combinaties van de Flames zie je op Q2.

Cyclocross

Eli Iserbyt is dé revelatie van het seizoensbegin in de cross. In afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert is de kleine Iserbyt - en niet Belgisch kampioen Toon Aerts - de te kloppen man. Met 5 overwinningen in zijn eerste 7 crossen - waaronder drie Wereldbekerzeges - schoot Iserbyt als een speer op twee wielen uit de startblokken. In november keert Van der Poel wel terug, is Iserbyt ook tegen hem bestand?

Van der Poel laat de Koppenbergcross (DVV Trofee) op 1/11 nog wel schieten, maar twee dagen later staat hij wel aan de start van de Superprestige-manche in Ruddervoorde. Van der Poel krijgt meteen een drukke agenda voor de kiezen. Op 9/11 is er het EK in het Italiaanse Silvelle, verder volgen nog de crossen van Niel (11/11, DVV), Tabor (16/11, WB), Hamme (17/11, DVV), Koksijde (24/11, WB) en Kortrijk (30/11, DVV).

De Wereldbeker en Superprestige zie je live op de kanalen van Proximus Pickx, de DVV Trofee is te volgen op Sporza en Eurosport.

Basket

Eindelijk! Basketbalfans over heel de wereld slaagden half oktober een zucht van opluchting. Het nieuwe NBA-seizoen is er weer. In november gaat 's werelds belangrijkste basketbalcompetitie onverminderd verder. Het belooft een spannend seizoen te worden, zonder uitgesproken titelfavoriet. November zetten we in met Brooklyn Nets - Houston Rockets (1/11), Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans (2/11) en Indiana Pacers - Chicago Bulls (3/11). Wedstrijd gemist? Geen probleem, want de duels worden overdag heruitgezonden. Bovendien geven onze journalisten wekelijks een preview van de aankomende wedstrijden. Al dit lekkers is te bekijken op Eleven Sports 2 en Eurosport 3.

Ook dit seizoen kan de basketbalfan elke vrijdag avond bij Proximus Sports terecht voor live wedstrijden uit de EuroMillions Basketball League. Oostende en Antwerp lijken weer de te kloppen ploegen, maar maken ze die rol ook waar? Nadat Luik en de Kangoeroes op 1/11 de maand inzetten, kan je op achtereenvolgens 8/11 en 15/11 genieten van Giants Antwerp-Aalstar en Leuven-Giants Antwerp. De maand afsluiten doen we met Brussels-BC Oostende.

Hockey

De vaderlandse hockeycompetitie is weer in volle gang, en net zoals tijdens de voorgaande seizoenen kan je elke zondagmiddag bij Proximus Sports terecht voor livewedstrijden. Op 10/11 treffen Braxgata en Herakles elkaar, een week later moet Herakles aan de bak tegen de Dragons. Die krijgen op hun beurt op 24/11 Antwerp op bezoek.

American football

Ook American football komt volop aan bod. Tweemaal per week kan je op de kanalen van Eleven Sports een wedstrijd uit de NFL volgen. Bovendien worden die herhaald én brengt onze redactie de wekelijkse voorbeschouwing en de top & flops van elke speeldag.
In november kan je onder meer genieten van Arizona Cardinals - San Francisco 49ers (1/11), Baltimore Ravens - New England Patriots (4/11) en Oakland Raiders - LA Chargers (8/11).

Autosport

Terwijl het Formule 1-seizoen zijn ontknoping nadert, staan ze in de elektrische variant opnieuw in de startblokken. Stoffel Vandoorne krijgt een gloednieuwe Mercedes om mee te rijden, terwijl Jerome D'Ambrosio aan zijn tweede jaargang bij Mahindra Racing begint.

Het nieuwe Formule E-seizoen start op 22 en 23 november met een dubbele race in Saudi-Arabië, live te volgen op Eurosport.

Wie er nog niet genoeg van heeft, kan afstemmen op Motorvision TV. Eveneens op 22 en 23 november kunnen motorfans hun hart ophalen met de 9h Endurance Intercontinental GT Challenge in Kyalami (Zuid-Afrika).

Motorsport

Marc Márquez is dan al wel wereldkampioen - voor de zesde keer in zeven jaar overigens - maar het MotoGP-seizoen zit er nog niet op. Van 1 tot 3 november houdt het circus halt in Maleisië, tussen 15 en 17 november slaan Márquez en co hun tenten op in het Spaanse Valencia. Of de Spaanse wereldkampioen zijn seizoen in schoonheid afsluit, zie je op Eurosport.

Wintersport

November, dat betekent dat de winter eraan komt. En als koning winter in het land is, vieren de sneeuwsporten hoogtij. Bovendien hebben we in ons Belgenlandje tegenwoordig een uitstekende skiër rondlopen. De nog maar 21-jarige Sam Maes kan zich meer en meer meten met de toppers, afgelopen seizoen pakte hij nog brons op het WK slalom bij de junioren. In november kan hij zijn opmars verderzetten tijdens de wereldbekers in het Finse Levi (23 & 24/11) en het Canadese Lake Louise (27/11-1/12).

Primoz Roglic werd ondertussen een uitstekend renner, het schansspringen heeft hij volledig achter zich gelaten. Voor zijn oud-collega's komt er een drukke periode aan, ook zij komen eind november twee keer in actie.

Van 22 tot 24 november zitten ze in het Poolse Wisla, de week nadien is Ruka in Finland het decor.Als topje van de ijsberg is er ook nog de wereldbeker biatlon in Östersund van 28 november tot 8 december. Voor alle wintersporten kan je afstemmen op Eurosport.

Esports

Heb je nog niet genoeg met alle sporten die al gepasseerd zijn, dan kan je op Proximus Pickx ook terecht voor eSports. Op zaterdag 30/11 en zondag 1/12 kan je namelijk kijken naar het finale event van de ESL Proximus Championship voor CSGO en League of Legends.

Geniet nu één maand gratis van de tv-optie All Sports. Op het einde van de proefperiode wordt het abonnement betalend (€ 16,99/maand) of kan je de optie kosteloos opzeggen via de MyProximus app. Klik hier voor meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top