Netflixen met pubers? Deze series moet je zien!

Series | Niks zo gezellig als samen met je tieners een toffe serie volgen. En Netflix heeft heel wat in huis voor opgroeiende tieners! Hier, een lijst vol inspiratie!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Of je nu een teen bent, een twen, of best al ‘oud’ … een goeie tienerserie kan altijd!
 
Thema’s als vriendschap, seks, dromen, veranderende lijven en gierende hormonen. Verpakt als grappige comedy’s, sappige high school drama’s, hartverwarmende familieverhalen, spannende moordmysteries of bijzondere coming-of-age story’s.
 
Netflix heeft het allemaal in huis. Hieronder een lijst vol inspiratie, met series om samen met je pubers te bekijken. Gezellige herfstavonden gegarandeerd!

Atypical

Elk huisje heeft zijn kruisje, en elk gezin is atypisch.

Atypical volgt de achttienjarige Sam, die autistisch is en zijn eerste stappen in de datingwereld waagt. Terwijl Sam op een emotionele ontdekkingsreis naar zichzelf gaat, worstelt de rest van zijn familie met de nodige veranderingen in hun eigen leven.
Het eerste seizoen is sinds augustus 2017 beschikbaar, en vanaf 7 september kun je ook het tweede seizoen bekijken.

In de cast zie je Keir Gilchrist als Sam, en verder Jennifer Jason Leigh, Michael Rapaport, Brigette Lundy-Paine en Amy Okuda.



Momenteel kun je van Atypical twee seizoenen bekijken. Op 1 november zal ook seizoen 3 beschikbaar zijn op Netflix.

Baby

Een Italiaanse Netflix Original-serie, losjes geïnspireerd op het ‘Baby Squillo’-schandaal dat Italië schokte in 2014.

De serie volgt twee tieners uit Paroli, een rijke wijk in Rome, die zich in hun zoektocht naar identiteit en onafhankelijkheid afzetten tegen alle regels. Om hun luxueuze levensstijl te bekostigen en snel aan geld te geraken, besluiten Chiara en Ludovica zich te prostitueren. Langzaam maar zeker worden de meisjes de onderwereld ingezogen, met alle heftige gevolgen van dien.



Een coming-of-age-verhaal met Benedetta Porcaroli  en Alice Pagani in de hoofdrollen. Op Netflix kun je nu twee seizoenen van Baby bekijken.

Élite

Élite is een highschool drama van de makers van La Casa de Papel, met ingrediënten als seks, drank, drugs en zelfs moord. Een beetje à la Gossip Girl, maar dan in het Spaans.

De serie speelt zich af op Las Encinas, een prestigieuze middelbare privéschool waar eigenlijk alleen kinderen van rijke mensen zitten. Tot er drie beursstudenten worden toegelaten, nadat hun publieke school is ingestort door een constructiefout. Niemand juicht de komst van het drietal toe, en er barst zelfs een hevige strijd los.

En die eindigt met een moord…



Élite is een enorm populaire serie op Netflix. In de cast zie je onder meer Danna Paola, Miguel Herrán, María Pedraza, Jorge López, Georgina Amorós en Claudia Salas.

Op Netflix kun je nu twee seizoenen bekijken, en volgend jaar komt er een derde bij.

Everything Sucks!

Een coming-of-age-dramedy met een shot nostalgie naar de nineties.

Everything Sucks! speelt zich af in 1996, op een highschool in Boring, Oregon (what’s in a name). Een leraar duwt een tafeltje met een enorme televisie de klas in, leerlingen kijken verveeld rond, kliederen met Tipp-ex en doen aan sexting, maar dan met rekenmachines. Voeg er nog een foute mode en muziek van toen aan toe … en hop, nostalgie!

In de video- en toneelclubs van de school trotseren twee groepjes buitenbeentjes de ups en downs van het tienerleven. En van de bijbehorende liefdesperikelen. De stoere Luke is verliefd op Kate, de dochter van de rector. Maar die worstelt dan weer met gevoelens voor een meisje …



Everything Sucks omvat tien afleveringen van ongeveer een half uur en is te bekijken op Netflix.

Greenhouse Academy

Greenhouse Academy is een spannende dramaserie waar je ook al met iets jongere kinderen naar kunt kijken. Deze serie is geschikt voor kijkers vanaf zeven jaar.

De serie volgt twee tieners, broer en zus Alex en Hayley Woods, die toegelaten worden op een prestigieus internaat in Zuid-Californië: “The Greenhouse”. Ze stuiten er op rivaliteit, romantiek én een mysterie rond het recente overlijden van hun moeder.



In de cast zie je Ariel Mortman als Hayley, Finn Roberts als Alex en verder onder meer Chris O’Neal, Cinthya Carmona, Benjamin Papac en Parker Stevenson.

Van Greenhouse Academy kun je momenteel drie seizoenen bekijken op Netflix.

Riverdale

Fans van Riverdale zijn natuurlijk al lang op de hoogte én aan het kijken, want sinds 10 oktober is het vierde seizoen van deze populaire serie te zien op Netflix. A ratio van één nieuwe aflevering per week weliswaar.

Wie de serie nog niet gezien heeft, kan de eerste drie seizoenen dus naar hartenlust bingen! In het kort: Riverdale is een enorm populaire Amerikaanse tv-serie, gebaseerd op de personages uit de Archie-stripreeks.

In het eerste seizoen zie je hoe het stadje Riverdale geschokt achterblijft na de tragische dood van de populaire tiener Jason Blossom. We maken ook kennis met Archie Andrews, die graag een carrière zou opbouwen in de muziekwereld. Zijn plannen worden bemoeilijkt doordat zijn vriendschap met schrijver Jughead Jones op een lag pitje is komen te staan, en doordat zangeres Josie McCoy vooral lijkt te focussen op haar eigen band, Pussycats.

Ondertussen rommelt het ook in de liefde: girl-next-door Betty Cooper heeft een oogje op Archie, maar die heeft alleen oog voor nieuwkomer Veronica Lodge. En dan is er nog Cheryl Blossom, Riverdale’s Queen Bee die maar wat graag stookt tussen het drietal én het een en ander te verbergen heeft. Datzelfde geldt trouwens voor de ouders van deze jeugd… Riverdale lijkt misschien een slaperig stadje te zijn, maar het gevaar loert om de hoek.

Na de finale van het derde seizoen bleven de fans verbijsterd achter. Waar alles eindelijk op z'n pootjes terecht leek te komen, was de slotscène een vooruitblik op wat er komen zou: Betty, Veronica en Archie gooien hun bebloede kleren in het vuur omdat ze ‘iets vreselijks’ hebben gedaan. Spannend!

Bekijk hier de trailer van het nieuwe seizoen:



De vier seizoenen van Riverdale zijn te bekijken op Netflix, waarbij van het laatste seizoen elke donderdag een nieuwe aflevering verschijnt.

Sex Education

Sex Education is een moderne coming-of-age serie over seks, liefde en relaties, met onder meer Asa Butterfield en Gillian Anderson.



Otis Milburn is een onervaren, sociaal nogal onhandige puber met een sekstherapeut als moeder. Omringd door handleidingen, video's en vreselijk open gesprekken over seks, is Otis tegen wil en dank een soort expert geworden op dit gebied.

Wanneer zijn thuissituatie bekend wordt op school, beseft Otis dat hij zijn kennis kan gebruiken om aan populariteit te winnen. Samen met de bijdehante Maeve start hij een underground kliniek voor sekstherapie, om de soms vreemde maar bijzondere problemen van zijn medeleerlingen aan te pakken.

Het eerste seizoen van Sex Education bevat acht afleveringen van vijftig minuten en is te bekijken op Netflix. Een tweede seizoen komt eraan, maar een releasedatum is nog niet bekend.

Stranger Things

Stranger Things. Een must-see voor iedereen die in de jaren ’80 is opgegroeid, én populair onder pubers. Spannend en ook een beetje creepy, toch wel.

Het verhaal speelt zich af in Indiana, 1983. Een twaalfjarige jongen verdwijnt spoorloos. Terwijl zijn vrienden, familie en de lokale politie op zoek gaan naar antwoorden, worden ze meegezogen in een intrigerend mysterie, met geheime experimenten van de regering, bovennatuurlijke krachten en een heel vreemd meisje.



Met Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Gaten Matarazzo, en Millie Bobbie Brown.

Op Netflix kun je nu drie seizoenen van Stranger Things bekijken, en een vierde seizoen is intussen aangekondigd.

The Chilling Adventures of Sabrina

Donker en spooky, en leuk om te bekijken met pubers. The Chilling Adventures of Sabrina is voer voor liefhebbers van drama met een flinke toets horror en bovennatuurlijke krachten.
 
In Sabrina the Teenage Witch, gebaseerd op de Archie-comic The Chilling Adventures of Sabrina, kruipt Melissa Joan Hart in de huid van Sabrina Spellman. Ze woont in een fictief dorp, samen met haar vijfhonderdjarige tantes Hilda en Zelda. En Salem, een pratende kat met een ironische tong. Waar Sabrina in de comic haar heksenkrachten al van jongs af aan gebruikt, ontdekt ze in de nineties serie pas op zestienjarige leeftijd dat ze magie in de vingers heeft.
 
In de reboot van Netflix volgen we dezelfde Sabrina, maar dan anders. Chilling Adventures of Sabrina brengt de origine en avonturen van Sabrina als een donker coming-of-ageverhaal vol horror, duisternis en heksenkracht.



Met Kiernan Shipka, Ross Lynch, Miranda Otto en Lucy Davis. Op Netflix kun je nu kijken naar twee seizoenen van deze The Chilling Adventures of Sabrina.

The End of the Fu***ing World

Een pareltje, deze: gitzwart, speciaal en met een geweldige soundtrack. The End of the Fu***ing World wil je niet missen!

We volgen James (Alex Lawther) en Alyssa (Jessica Barden), twee tieners met elk hun eigen issues die op roadtrip gaan om te zoeken naar Alyssa’s vader.

Een niet onbelangrijk detail: James is van plan het meisje te vermoorden. Hij heeft al een resem dieren om het leven gebracht en is nu klaar voor iets groters: een mens. In Alyssa ziet hij het perfecte slachtoffer.

Zij heeft een problematische thuissituatie en vertrekt om op zoek te gaan naar haar vader, die wegging toen ze een ukkepuk was.

Twee getroebleerde tieners dus, die alles achterlaten en samen op pad gaan. Dat daar problemen van komen, hoeft geen betoog zeker? Het verhaal ontspint zich gaandeweg, neemt allerlei bochten en zit vreselijk goed in elkaar.

Het eerste seizoen van The End of the Fu***ing World is nu te bekijken op Netflix. Het tweede seizoen komt eraan op 5 november!

The Society

The Society is een donker en mysterieus tienerdrama, dat volgens Netflix een moderne twist geeft aan Lord of the Flies.



De serie volgt een groep tieners uit de rijke stad West Ham in New England, van wie de ouders ineens op mysterieuze wijze verdwenen zijn. Terwijl ze proberen uit te vissen wat er gebeurd is en hoe ze terug naar hun normale leven kunnen, moeten ze een eigen samenleving vormen. Om te overleven, zullen ze immers moeten samenwerken…

Een spannende serie van Christopher Keyser, met Kathryn Newton, Gideon Adlon en Sean Berdy. Het eerste seizoen van The Society is nu beschikbaar op Netflix, en een tweede seizoen is al aangekondigd.

13 Reasons Why

13 Reasons Why is een beklijvende Netflix Original-serie voor jongvolwassenen, en een passieproject van Selena Gomez.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jay Asher en volgt Clay Jensen. Wanneer de tiener op een dag thuiskomt van school vindt hij op de veranda een mysterieus pakketje met zijn naam erop. Het pakket bevat zeven cassettebandjes opgenomen door Hannah Baker, een klasgenote op wie hij verliefd was. Twee weken eerder pleegde het meisje zelfmoord, en op de bandjes doet ze uit de doeken waarom: dertien redenen.



Waarom krijgt Clay de cassettes? Is hij een van de redenen? Om dat te weten te komen, zal hij naar de bandjes moeten luisteren.
In de cast zie je onder meer Katherine Langford, Dylan Minnette, Brandon Flynn, Christian Navarro en Kate Walsh.

Op Netflix kun je momenteel drie seizoenen van 13 Reasons Why bekijken.

Trinkets

Trinkets is een serie over drie tienermeisjes met een gezamenlijke ‘hobby’: stelen.



Wanneer drie tienermeisjes uit dezelfde middelbare school elkaar leren kennen tijdens een opgelegde bijeenkomst van Shoplifter’s Anonymous, ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap. Het buitenbeentje Elodie (Brianna Hildebrand, Deadpool), de mysterieuze Moe (Kiana Madeira, The Flash) en de schijnbaar perfecte Tabitha (Quintessa Swindell) vinden kracht bij elkaar terwijl ze worstelen met problemen in hun families en op school.

Trinkets is gebaseerd op de young adult-roman van Kirsten "Kiwi" Smith, die ook optreedt als executive producer voor de serie. Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top