Zeven keer huiveren met Halloween op Netflix

Films | Eind oktober is de tijd van de vallende bladeren, pompoenen, chrysanten op het kerkhof en... Halloween. Daar hoort natuurlijk ook een stevige portie horror bij. Met liters bloed dat van het scherm spat, enge geesten, duistere krachten, zombies, huiveringwekkende scenario's en donkere personages.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zin om te griezelen en nog op zoek naar een creepy film? Onze favoriete streamingdienst voegde in aanloop naar Halloween dit najaar nog zes horrorfilms toe aan het al ruime aanbod van films en series in het genre. En ook de in mei uitgebrachte Netflix Original-horrorprent 'Velvet Buzzsaw' met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol is niet te versmaden. Volbloed horrorfan, of toch maar een dekentje bij de hand om eens onder weg te duiken? Netflix heeft alles in huis voor een heerlijk avondje griezelen!

In the Shadow of the Moon

In 1988 start de ambitieuze politieagent Thomas Lockhart een zoektocht naar een seriemoordenaar die op mysterieuze wijze om de negen jaar opduikt. Wat de misdaden van de moordenaar zo uitzonderlijk maken is dat er geen wetenschappelijke verklaringen voor te vinden zijn. Tijdens de zoektocht naar de waarheid lijkt de rechercheur zijn gezond verstand te verliezen, waardoor hij zijn carrière en het leven van zijn familie op het spel zet.

Horrorthriller van Jim Mickle, met Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman en Michael C. Hall

In the Shadow of the Moon
is nu te zien op Netflix

In the Tall Grass

In the Tall Grass is een Canadese horrorfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en Joe Hill. Een jongetje raakt verdwaald in een veld met hoog gras. Als de zwangere Becky en haar broer Cal hem om hulp horen roepen, gaan ze het grasveld in om hem te redden. Maar al snel worden ze overmand door een duistere kracht, die hen desoriënteert en uit elkaar haalt. Afgesneden van de wereld, en in de wurgende greep van het veld, komen ze erachter dat verdwalen heel erg is, maar gevonden worden soms nog erger.

Horrorthriller van Vincenzo Natali, met Laysla De Oliveira, Harrison Gilbertson en Patrick Wilson

In the Tall Grass
is nu te zien op Netflix

Lees ook:
Sidder en beef met de beste Stephen King-verfilmingen

Fractured

Ray trekt met zijn vrouw Joanne en dochter Peri door het hele land. Op de autoweg stoppen ze om wat uit te rusten, wanneer dochterlief bij een val haar arm breekt. Het gezin rept zich naar het ziekenhuis, waar Ray in de wachtkamer in slaap valt. Wanneer hij ontwaakt, blijkt er geen enkel spoor van zijn dochter of vrouw. Ray gaat in paniek op zoek en is ervan overtuigd dat het ziekenhuis iets met de vermissing te maken heeft. Kan hij zijn gezin te redden voor het te laat is?

Psychologische thriller van Brad Anderson, met Sam Worthington, Lily Rabe en Stephen Tobolowsky

Fractured
is nu te zien op Netflix

La Influencia

De Spaanse horrorfilm La Influencia vertelt het verhaal van Alicia, die terugkeert naar haar ouderlijk huis om samen met haar zus voor haar comateuze en stervende moeder te zorgen. Alicia krijgt te maken met een duistere kracht van vroeger die haar kind bedreigt.

Horrorfilm van Denis Rovira van Boekholt, met Manuela Vellés, Maggie Civantos en Alain Hernández

La Influencia
is nu te zien op Netflix

Eli

De 11-jarige Eli heeft een auto-immuunziekte. Zijn wanhopige ouders gaan met hem naar een afgelegen kliniek om een experimentele behandeling te ondergaan. Zijn arts heeft hem beloofd dat Eli door de behandeling beter wordt, en dat gebeurt ook, ware het niet dat Eli vervolgens geteisterd wordt door huiveringwekkende gebeurtenissen. Hij ondervindt al snel dat het huis waarin hij woont onveilig is. Had de dokter wel het beste met hem voor?

Horrorfilm van Ciarán Foy, met Kelly Reilly, Sadie Sink en Lili Taylor

Eli
is nu te zien op Netflix

Rattlesnake

Als je de naam Rattlesnake hoort, heb je vast al een vermoeden waar deze film over gaat. De single moeder Katrina is in alle staten wanneer haar dochter gebeten wordt door een ratelslang. Een mysterieuze vrouw biedt hulp aan, maar vraagt daarvoor een wederdienst. Onbewust sluit Katrina een pact met de duivel.

Mysterythriller van Zak Hilditch, met Carmen Ejogo, Theo Rossi en Emma Greenwell

Rattlesnake
is nu te zien op Netflix

Velvet Buzzsaw

Mysterieuze Netflix-horrorfilm met Jake Gyllenhaal als arrogante kunstkenner. Hij komt erachter dat er een moordlustig 'iets' schuilt in de kunstwerken van een onbekende overleden schilder. Wat bezielde hem? En hoe is dat nog te stoppen? Bewegende schilderijen zorgen voor onvergetelijke huivermomenten.

Horrorthriller van Dan Gilroy, met Jake Gyllenhaal, Rene Russo, John Malkovich en Toni Collette

Velvet Buzzsaw
is nu te zien op Netflix

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!

Bekijk ook:
ZES zendt tijdens de herfstvakantie de beste thrillers en horrorfilms uit
Netflix in oktober: deze films, series en docu's staan op het menu
Sidder en beef! Dit zijn de beste Halloweenfilms uit de Op aanvraag-catalogus
IJzingwekkende Franse horrorserie Marianne nu op Netflix

Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
10 essentiële horrorfilms
10 horrorfilms gebaseerd op waar gebeurde feiten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top