Alleen Elvis blijft bestaan: dit zijn de gasten in seizoen negen

Films | Alleen Elvis blijft bestaan is en blijft een vaste waarde op Canvas. Vanaf zaterdag 26 oktober maakt Thomas Vanderveken al voor de negende keer tijd voor een reeks boeiende gesprekken met acht interessante mensen. Allemaal brengen ze hun meest prikkelende, inspirerende en ontroerende beeldfragmenten mee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderhalf uur lang vertellen ze over wat hen fascineert en motiveert,  waar hun inzichten vandaan komen en wat de leidraad in hun leven is. Thomas is de charmante en betrokken gastheer die zijn gasten waardeert en respecteert, maar de moeilijke vragen niet negeert.

Acht eigenzinnige stemmen. Ze maken muziek, acteren, verdiepen zich in wiskunde, klimaat of een waardig levenseinde. Ze geven mee vorm aan het maatschappelijk debat. Ze praten en schrijven over wat echt en fake is, over leven en  dood en kijken kritisch naar de actualiteit.  Hun parcours is boeiend en afwisselend.

Bekijk Alleen Elvis blijft Bestaan vanaf zaterdag 26 oktober om 22u op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Daan

Daan (26/10) opent deze negende reeks: een muzikant, maar ook zoveel meer dan dat. Dat blijkt andermaal uit de prachtige fragmenten die hij meebrengt.

Daan probeert al zijn hele leven om het mysterie ‘vrouw’ te begrijpen. Een fragment dat dit mysterie volgens hem helemaal vat komt uit de Italiaanse film, Respiro. Een film met prachtige beeldvoering, begeleid met sfeervolle muziek van jazz-tenorsax-legende John Surman.

Chams Eddine Zaougui

Arabist en columnist Chams Eddine Zaougui (2/11) is een vooraanstaande stem in het maatschappelijke debat en probeert via de geschiedenis een beter zicht te krijgen op de actualiteit.

Chams kiest in een van zijn fragmenten voor een interview met de Poolse schrijver/journalist Ryszard Kapuscinski. De aandacht van Kapuscinski voor het menselijke aspect bij ingrijpende historische gebeurtenissen en zijn manier van schrijven, die het midden houdt tussen literatuur en journalistiek, inspireerden Chams om zelf in de journalistiek te gaan.

Wim Distelmans

Professor Wim Distelmans (9/11) is een oncoloog en een activist. Wat motiveert hem om zo hard te blijven vechten voor een waardig levenseinde?

Wim kiest voor een fragment uit de Israëlische film The Farewell Party, een gitzwarte komedie over dood en euthanasie. De film volgt een hoogbejaarde vriendengroep in een bejaardentehuis. Ze maken een machine om een van hen te helpen euthanasie te plegen. Dat er ondanks het trieste thema humor in zit is voor Wim heel belangrijk.

Ann Dooms

Wiskunde komt niet vaak aan bod in Alleen Elvis blijft bestaan, maar wanneer wiskundige Ann Dooms (16/11) gepassioneerd over de praktische toepassingen van haar vak praat, gaan er veel deuren open.

Haar passie spreekt ook uit haar fragmenten. Zo kiest ze voor een fragment uit de Braziliaanse film Cidade de Deus, een aangrijpend portret van het harde en moeilijke leven van de straatkinderen in Rio de Janeiro. Ann ging tijdens haar doctoraat op studiebezoek in Rio en verloor er haar hart.

Margot Vanderstraeten

Met Mazzel Tov heeft schrijfster Margot Vanderstraeten (23/11) een bestseller beet, maar verhalen vertellen doet ze natuurlijk al veel langer. Ook zij gunt ons een blik in haar hoofd.

Een van haar lievelingsfragmenten is een interview van journalist Bernard Pivot met de Frans-Vlaamse schrijfster Marguerite Yourcenar, waarin ze het heeft over non-conformisme. Margot kan duizend keer kijken naar hoe het vuur van Yourcenar overspringt op de legendarische Franse interviewer.

Valerie Trouet

Wetenschapster Valerie Trouet (30/11) bestudeert het klimaat aan de hand van de jaarringen van bomen. Weinig mensen praten zo vurig als zij over hun inspiratiebronnen en ideeën.

Valerie kiest voor een aria uit de legendarische opera Madame Butterfly van Puccini. Muziek die ze als kind via haar vader ingelepeld kreeg en steeds meer kan appreciëren. Deze muziek vormt het ideale tegengewicht wanneer het werk zwaar doorweegt.

Michael Van Peel

Geen eindejaarsconference van Michael Van Peel meer dit jaar, maar op 7 december zet Thomas de spot op wat hem boeit en raakt.

Michael kiest voor een fragment uit de ruimte. Op 14 februari 1990 neemt ruimtesonde Voyager 1 een legendarische foto: een familieportret van Neptunus, Uranus, Saturnus, Jupiter, Venus en de 'Pale Blue Dot', de Aarde. Het beeld vat alles samen wat Michael zo fascineert aan de ruimte.

Maaike Cafmeyer

De reeks wordt afgesloten in stijl met Maaike Cafmeyer (14/12). Zij geeft voor het eerst een kijk op de beelden die haar leven hebben bepaald en wie het mee vorm gaf.

Ook Maaike brengt negen fragmenten mee, waaronder de documentaire An Honest Liar, over de illusionist James 'the Amazing' Randi. Hij is de schrik van gebedsgenezers, helderzienden en andere charlatans omdat hij hun leugenachtige werkwijze bloot legt. Een thema dat Maaike mateloos fascineert.

Bekijk Alleen Elvis blijft Bestaan vanaf zaterdag 26 oktober om 22u op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top