Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘The Best of Enemies’ is een straf maar waargebeurd verhaal, met Sam Rockwell en Taraji P. Henson. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The Best of Enemies.
 
De realiteit durft de fictie al eens overtreffen, en net dat levert nu en dan sterke films op. ‘The Best of Enemies’ draait rond de onwaarschijnlijke vriendschap die ontstaat tussen een zwarte burgerrechtenactiviste en de leider van de plaatselijke Ku Klux Klan.

De film speelt zich af in het gesegregeerde Durham, North Carolina van begin de jaren 70. C.P. Ellis is er de leider van de KKK, Ann Atwater een burgerrechtenactiviste die zich inzet voor een betere behandeling van de zwarte bevolking in de stad. Tijdens een gemeenschapsvergadering over de desegregatie van scholen komen de twee met elkaar in aanraking. Het is de start van een reeks gebeurtenissen die hun levens en dat van vele anderen zal veranderen.

‘The Best of Enemies’ is een klassiek opgebouwde film, maar met een straf verhaal en uitstekend vertolkt door de twee hoofdrolspelers: Sam Rockwell en Taraji P. Henson.
 
Regie: Robin Bissell
Cast: Sam Rockwell, Taraji P. Henson, Ann Heche, Wes Bentley
 
‘The Best of Enemies’ is tot 6 december 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.