Tv-tips van de week (21 t.e.m. 27 oktober)

Films | Een spannende film, een grappige serie, een beklijvende documentaire of eerder iets kindvriendelijks? De komende dagen zit er weer voor elk wat wils in het tv-aanbod. Hier komen onze aanraders!

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Young and Prodigious T.S. Spivet

De tengere, twaalfjarige T.S. Spivet krijgt een telefoontje van het gerenommeerde Smithsonian Institution, omdat ze zijn plan voor een perpetuum mobile willen bekronen. De jongeman begint aan een reis door de Verenigde Staten en ontmoet een bont allegaartje aan excentrieke figuren.

Drama van Jean-Pierre Jeunet met Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Robert Maillet en Judy Davis
Nu beschikbaar bij Movies & Series


Films

The Interpreter

Silvia Broome werkt als tolk bij de Verenigde Naties. Op een dag hoort ze per toeval een gesprek over een complot tegen een Afrikaanse staatsleider. Ze krijgt de moordenaars achter haar aan en moet door de FBI beschermd worden, maar FBI-agent Tobin Keller vraagt zich al gauw af of Silvia niet zelf in het complot zit.


Thriller van Sydney Pollack met Nicole Kidman, Sean Penn, Catherine Keener en George Harris
Donderdag 24 oktober, 20u40, Vitaya


The Boston Strangler

Tussen 1962 en 1964 wordt Boston opgeschrikt door een serie moorden op vrouwen. Er is geen spoor van de dader en naar het motief is het gissen.

Thriller van Richard Fleischer met Tony Curtis, Henry Fonda, George Kennedy, Sally Kellerman
Donderdag 24 oktober, 22u40, CAZ

Chicago

Chicago, de jaren 20 van de vorige eeuw. Het ambitieuze zangeresje Roxie Hart droomt van een carrière in de showbizz. Wanneer haar minnaar niet over de beloofde contacten blijkt te beschikken, schiet ze hem uit woede neer. Roxie maakt in de gevangenis kennis met Velma Kelly, een bekende sexy nachtclubzangeres, beschuldigd van moord op haar man. Velma heeft met behulp van de gladde advocaat Billy Flynn haar veroordeling weten uit te buiten waardoor ze volop in de publiciteit blijft. Als ook Roxie Flynn onder de arm neemt en haar verhaal onmiddellijk alle krantenkoppen haalt, is Velma in alle staten.

Musical van Rob Marshall, naar het boek van Bob Fosse en Fred Ebb en het toneelstuk van Maurine Dallas Watkins
Met Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere en Queen Latifah


Vrijdag 25 oktober, 23u25, Eén


In Good Company

Dan Foreman is 51 en staat aan het hoofd van een bekend magazine, tot het bedrijf wordt overgenomen. De veel jongere zakenman Carter, die een heel andere managementstijl heeft, wordt nu de nieuwe baas van Dan. Bovendien blijkt zijn vrouw ongepland zwanger te zijn van een derde kind en ontdekt hij dat zijn dochter een affaire heeft met zijn nieuwe baas.

Komedie met Dennis Quaid, Topher Grace en Scarlett Johansson
Zaterdag 26 oktober, 21u15, Eén


Licence To Kill

James Bond en zijn vriend Felix Leiter onderbreken hun tocht naar het huwelijksfeest van Felix om de drugsbaron Franz Sanchez te klissen. De volgende dag verneemt Bond echter dat Sanchez is ontsnapt. Wanneer hij bij Felix’ huis aankomt, blijkt de jonge bruid te zijn vermoord en is Felix zwaargewond. 007 neemt ontslag bij de geheime dienst en wil Sanchez zelf te grazen nemen. Hij krijgt assistentie van undercoveragente Pam Bouvier en van Lupe Lamora, de vriendin van Sanchez.

Bondfilm van John Glen met Timothy Dalton, Carey Lowell, Talisa Soto en Benicio Del Toro
Zaterdag 26 oktober, 22u20, Q2


Sport

UEFA Champions League: RC Genk - Liverpool

Verslag van de wedstrijd in de derde speeldag van de groepsfase, in poule E.

Woensdag 23 oktober, 20u35, Q2

Magazine en entertainment

Kinderen van het verzet

Documentairereeks waarin dertien getuigen spreken over de verzetsdaden van hun ouders en hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag.

Vanaf 22 oktober elke dinsdag een aflevering omstreeks 21u20, Canvas

Lees ook:
Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet


Celebs Gaan Daten

Vijf Bekende Vlamingen gaan op zoek naar de liefde. Ze krijgen daarbij de vakkundige assistentie van Goedele Liekens en Jani Kazaltzis.

Vanaf 25 oktober elke vrijdag een aflevering omstreeks 20u35, VIJF

Lees ook: Maak kennis met de deelnemers


Alleen Elvis blijft bestaan

Praatprogramma waarin Thomas Vanderveken mensen uit verschillende maatschappelijke domeinen ontvangt. Aan de hand van beeldfragmenten geven ze een inkijk in hun leven en werk, inspiratie en motivatie. Dit keer is muzikant Daan Stuyven te gast.

Vanaf 26 oktober elke zaterdag omstreeks 22u20, Canvas

Lees ook: Dit zijn de gasten van seizoen negen

Voor het jonge volkje

Minions

De Minions bestaan al sinds het begin van de evolutie. Van een geel eencellig organisme zijn ze uitgegroeid tot wezens met slechts één doel: het dienen van misdadigers. Wanneer hun meesters vernietigd worden besluiten ze zich te isoleren van de wereld en te verkassen naar Antarctica. Ergens in de jaren zestig drijft het ontbreken van een leider hen echter tot waanzin. Ze besluiten daarom een nieuwe te gaan zoeken.

Animatiefilm van Pierre Coffin en Kyle Balda met de stemmen van Sandra Bullock, Jon Hamm en Allison Janney
Zaterdag 26 oktober, 20u30, Q2


Series

The Big Bang Theory

Start van het laatste seizoen van de komische serie.

Amy en Sheldon vertrekken op huwelijksreis.

Met Jim Parsons, Kaley Cuoco, Mayim Bialik en Simon Helberg
Van maandag t.e.m. donderdag dagelijks een aflevering op Q2 omstreeks 20u10

Fawlty Towers

Herhaling van het eerste seizoen van de legendarische komische reeks over de belevenissen van hoteleigenaar Basil Fawlty en co.

Basil Fawlty is de norse eigenaar van een hotel in de Britse badstad Torquay, die erg ontevreden is over het niveau van zijn gasten. Hij is dan ook erg opgetogen over het bezoek van Lord Melbury en doet er alles aan om het de man naar zijn zin te maken. Wanneer hij ontdekt dat Melbury een bedrieger is, ontsteekt hij in woede en zet hij Sir Richard en Lady Morris aan de deur, maar zij zijn echt van adel.

Met John Cleese, Prunella Scales, Andrew Sachs en Ballard Berkeley
Zondag 27 oktober, 20u40, CAZ
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top