Resulaten Belgen in de Eredivisie

Op de tiende speeldag in de Nederlandse Eredivisie was middenvelder Stijn Wuytens titularis bij AZ Alkmaar, derde in de stand, in de partij tegen middenmotor Heerenveen. Het liep vierkant bij de thuisploeg, want aan de rust stond AZ 1-3 achter. Na rust strubbelde AZ nog tegen, maar de Alkmaarders moesten uiteindelijk met 2-4 het onderspit delven. In de 73e minuut werd Wuytens gewisseld voor Jordy Clasie. Heerenveen stijgt naar een voorlopige vijfde plaats, AZ blijft derde maar kan zaterdagavond ingehaald worden door Vitesse, dat op het veld van Venlo speelt.

Bij rode lantaarn Waalwijk stonden twee Belgen in de basis in de wedstrijd tegen leider Ajax: Hannes Delcroix en Anas Tahiri. Lennerd Daneels kwam niet van de bank af bij de thuisploeg. De hekkensluiter hield een helft lang stand tegen de halvefinalist van de Champions League vorig seizoen, maar plooide vlak na de rust. Dusan Tadic scoorde de openingstreffer na een geweldige cross van Hakim Ziyech. Tot ieders verbazing kwam Waalwijk iets na het uur langszij, maar Quincy Promes legde in de 76e minuut de 1-2 eindstand vast.

Cyriel Dessers en Dario Van den Buijs speelden de hele wedstrijd bij Heracles dat Feyenoord op een 1-1 gelijkspel hield. Michael Heylen won met Emmen met 2-1 van Fortuna Sittard, waar Adnan Ugur de hele wedstrijd op de bank bleef. Dante Rigo kwam eveneens niet van de bank bij Sparta Rotterdam dat met 2-0 onderuitging bij Groningen.

Ajax leidt met 26 punten. PSV en Vitesse volgen op respectievelijk de 2de en 3de plaats met 23 punten.