De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!
De week in showbizzland © Isopix

Karen Damen trekt de deur van SBS achter zich dicht en gaat aan de slag bij VTM. Bij de commerciële zender krijgt Karen meteen een heel takenpakket: ze gaat een rol vertolken in Familie, neemt deel aan Liefde Voor Muziek en maakt ook nog eens kans om coach te worden in The Voice Senior. In Familie kruipt ze in de huid van Vanessa, een verpleegster. ‘Het voorbije halfjaar heb ik voor mezelf een sabbatperiode ingelast, maar nu zit ik boordevol energie om er weer in te vliegen. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Familie in een enorm warme ploeg zal belanden. De rol van Vanessa die ik ga spelen, leunt heel sterk aan bij wie ik zelf ben. De fijne, lieve, begrijpende, sympathieke verpleegster spelen, dat moet me wel liggen’, zo laat ze al lachend weten via een nieuwsbericht op de website van VTM.

Amélie uit Familie klungelt aan de tapkraan, VTM legt uit waarom

Amélie uit Familie klungelt aan de tapkraan, VTM legt uit waarom © VTM

Op sociale media grappen Familie-kijkers over Erika Van Tielen, die de rol van Amélie speelt in de soap en achter de toog van het café Jan En Alleman staat. Het lijkt namelijk alsof de jongedame geen kaas gegeten heeft van pinten tappen. ‘Er staat altijd veel te veel schuim op het bier’, schreef iemand.

De makers van Familie geven in TV Familie ootmoedig toe dat de biertjes die in de herberg geserveerd worden, nergens op lijken, maar daar kan Erika blijkbaar helemaal niets aan verhelpen: ‘Het bier dat uit de tapkraan vloeit, is niet gekoeld. Kan ook niet, want de koelinstallatie staat uit. Dat moet, omdat de motor te veel lawaai maakt en dat zou je dus horen op tv. Dat is dus de enige reden waarom het bier veel te hard schuimt. Het is gewoonweg te warm. De leidingen van de tap worden bovendien amper schoongemaakt. Die pintjes zijn dus eigenlijk niet echt drinkbaar. Vandaar dat personages enkel van hun bier drinken als het uit een flesje komt’, zo luidde hun verklaring.

'Ik ga tot op het bot, al moet ik er 7 advocaten op zetten'

'Ik ga tot op het bot, al moet ik er 7 advocaten op zetten' © Isopix

Het zit er bovenarms op tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire. De sportjournalist was een tijdje aangever in Jacques’ zaalshow Van 7 tot 77, maar de samenwerking strandde door een financieel dispuut. Tegenwoordig werkt Vermeire weer samen met Luc Verschueren, zijn partner van vroeger. ‘Er zijn dingen gebeurd die ik nooit heb meegemaakt in ons milieu. Dan heb ik het over bepaalde eisen die plots gesteld worden, dreigen met een boycot. Ik heb niet gevraagd om hier een zware juridische strijd van te maken, he. Maar als iemand op m’n bakkes klopt, ga ik niet nog eens proberen te praten met het risico op een nieuwe klop. Dit is een nachtmerrie geweest voor mij. Die advocaten, de brieven, alles wat erbij komt kijken. Ik ga tot op het bot, al moet ik er 7 advocaten op zetten’, stelde Vermeire klaar en duidelijk in Dag Allemaal.
 

Nieuwe VTM-talkshow heet Wat Een Dag

Nieuwe VTM-talkshow heet Wat Een Dag © VTM

De VTM-talkshow die er komt in navolging van Vandaag op Eén en Gert Late Night op VIER gaat Wat Een Dag heten. Gastheer is Davy Parmentier, die de functie van creatief directeur uitoefent bij VTM en totnogtoe meestal achter de schermen werkte. Hij zal zijn huidige baan combineren met de presentatie. ‘Het is elke keer weer spannend om een nieuw programma op de kijker los te laten. Nu krijgt dit gevoel nog een extra dimensie, omdat ik zelf voor de eerste keer de rol van presentator opneem. Het late uitzenduur is in dat opzicht een voordeel. Het is een ideaal ogenblik om te experimenteren, met een nieuw format en een nieuwe host’, zo citeert Het Laatste Nieuws de heer Parmentier. Julie Van den Steen, Andy Peelman en Staf Coppens krijgen een vaste rubriek in het programma, dat van start gaat op 28 oktober en van maandag tot en met donderdag te zien is omstreeks 22u55.

Nathalie Meskens verwacht eerste kindje

Nathalie Meskens verwacht eerste kindje © Isopix

Nathalie Meskens is in blijde verwachting. De actrice-presentatrice en haar vriend Nadim verwachten hun eerste nakomeling. ‘We zijn zo dankbaar voor deze zwangerschap en genieten van elke stap. Elke dag groeien we, zoals ons kleintje in mijn buik, om de beste ouders te worden die we kunnen zijn. Zo blij om het grootste nieuws te kunnen delen dat ik ooit zal brengen! Ik word mama, joepie!’, zo luidde een deel van de boodschap die ze bij een foto op Instagram postte. Ook Meskens’ vriendin Natalia is zwanger.

Marilou Mermans keert terug in Thuis

Marilou Mermans keert terug in Thuis © Isopix

Marilou Mermans, ook bekend van haar rol als Liza in Lili en Marleen, keert terug in Thuis. Ze was al eerder te zien als Els Vervloet, de moeder van notaris Peter, die haar na een ruzie op straat zette. Het is nog niet duidelijk op welke manier ze terug ten tonele zal verschijnen, maar haar comeback zou voor binnenkort zijn.

Herman Brusselmans en Lena hebben een boerderij gekocht

Herman Brusselmans en Lena hebben een boerderij gekocht © Peter De Smedt / Isopix

Herman Brusselmans en zijn vriendin Lena gaan op het platteland wonen. Nochtans stond de schrijver altijd bekend als een stadsmens pur sang, en leek hij helemaal verknocht aan Gent. Nu heeft hij echter een boerderij gekocht in Evergem. 'De stad kan me niet meer bieden wat ik van haar nodig heb. Alles wat hier te groot is, wordt te klein. Ik zie ’s nachts te weinig sterren, te weinig vleermuizen. De boerderij behoorde toe aan twee broers en een zus, alle drie hoogbejaard en ongetrouwd. Alles is toe aan verandering, noem het verbetering. De elektriciteit, het gas, de plafonds, de ramen. Dat kan wel een jaar duren’, aldus Brusselmans in zijn column voor dierenrechtenorganisatie GAIA. Lena en Herman zijn zelfs van plan om dieren te gaan houden: mogelijk worden dat 2 koeien en een ezel.

Meneer de burgemeester uit Samson en Gert heeft het aan de stok met zijn buurman

Meneer de burgemeester uit Samson en Gert heeft het aan de stok met zijn buurman © Peter De Smedt / Isopix

Walter De Donder, de burgemeester uit Samson en Gert die in het echte leven ook burgemeester is van de gemeente Affligem, heeft ruzie met zijn buurman. In de tuin van de heer De Donder werd namelijk een bijgebouw opgetrokken, maar dat staat volgens de buurman te dicht bij de perceelsgrens en zou ook nog eens te groot zijn. De bouwaanvraag werd indertijd nochtans goedgekeurd, maar na een klacht van de bovenste beste buur werd ze vernietigd door de Raad voor vergunningsbetwistingen.

‘De Donder is als burgemeester verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening in Affligem. Dan verwacht je toch dat hij weet hoe het werkt? Ik ben geen zure buur die over alles vervelend wil doen, maar het gaat mij om het principe. Hij dient een bouwaanvraag in die wordt goedgekeurd door het schepencollege waarvan hij de baas is. Daarna zet de provincie het licht op groen, en even later zie ik de verantwoordelijke gedeputeerde samen met De Donder op een verkiezingsaffiche staan. In deze zaak moet je al naïef zijn om niet te denken dat hier gefoefeld is’, zo liet de buurman optekenen in Het Laatste Nieuws. Walter De Donder heeft ondertussen een lichtjes gewijzigde bouwaanvraag ingediend, waartegen de man opnieuw bezwaar heeft aangetekend. De acteur-burgemeester heeft voorlopig niet in de pers gereageerd op het nieuws over het dispuut.
 

Kandidaten datingprogramma met Goedele Liekens en Jani Kazaltzis bekend

Kandidaten datingprogramma met Goedele Liekens en Jani Kazaltzis bekend © SBS Belgium

Binnenkort presenteren Goedele Liekens en Jani Kazaltzis Celebs Gaan Daten, een programma waarin ze bekende medemensen, die vrijgezel zijn, proberen te koppelen aan onbekenden zonder partner. Ex-Miss België Justine De Jonckheere, Pommeline uit Temptation Island, Cheyenne Ciani en Jarne Baele uit Love Island en Diaz Pena Verlez uit Ex On The Beach: Double Dutch wagen hun kans. Het programma start op vrijdag 25 oktober om 20u35 op VIJF.

Lees ook: Meer over Celebs Gaan Daten


Music Maestro

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: de experimentele postrock van Son Lux

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Willy geeft Belgische artiesten duwtje in de rug

Het zijn geen fijne tijden voor artiesten, zeker niet nu alle massa-evenementen gedurende deze zomer zijn afgezegd. Radiozender Willy steunt artiesten al vanaf het begin van de coronacrisis en lanceer

Proximus Pickx Live bij je thuis – Elke avond om 21u: een exclusief concert (25 – 29 mei)

Het bedrijfsleven komt stilaan op gang, en shoppen behoort ook opnieuw tot de mogelijkheden maar het coronavirus maakt het nog altijd onmogelijk om live een concert bij te wonen. Proximus doet daarom

AB Canapé: de Schotse synthpop van Chvrches

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: sidder en beef dankzij de intense post-metal van Amenra

Nu de lockdownmaatregelen beetje per beetje worden versoepeld, komt het normale leven stelselmatig weer op gang. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepi

Vijf filmsoundtracks die in het collectief geheugen gegrift staan

Een pakkende soundtrack leidt films naar hogere sferen: filmmuziek heeft dan ook het vermogen om van mediocre films een memorabele kijk- en luisterervaring te maken. Deze filmmuziek tilde zowel uitste

AB Canapé: fleurige flamenco met Rodrigo y Gabriela

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

'Topickx of the week' - Dena haalt de innerlijke gothic van stal

In de gloednieuwe Proximus Pickx-reeks 'Topickx of the week' zet comédienne Dena Vahdani elke week haar tanden in de wereld van de showbizz. In de tweede aflevering duikt de Brusselse in haar eigen ve

Klara biedt alternatief voor Koningin Elisabethwedstrijd

De laatste week van mei had normaal gezien de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano moeten plaatsvinden. Omwille van de coronacrisis is de prestigieuze internationale muziekwedstrijd ec

Sport in de kijker

Drievoudig Engels kampioen Blackburn Rovers verkommert in de Championship

In de loopgraven van de Championship mag Blackburn Rovers met een achterstand van slechts drie punten op een play-offplaats nog hopen op een ticketje voor de Premier League voor volgend seizoen. Maar

Jan Van den Bergh: "Of ik de promotiefinale bij OH Leuven kan meespelen, is een keuze die in mijn plaats genomen zal worden"

Een nieuwe week betekent een nieuwe aflevering van Proximus Sports Remote! Deze week bespreekt Nicolas De Brabander samen met zijn gasten Mo Messoudi en Jan Van den Bergh de Belgische en international

One day, one goal: Michael Owen bezorgt Argentijnse defensie een verkoudheid

Sommige doelpunten worden jaren na datum nog uitgebreid besproken, omwille van de schoonheid van uitvoering, de perfecte timing of de wedstrijdomstandigheden. Zo ook op het WK 1998, waar de amper 18-j

Het Signal Iduna Park of de arena van de gevreesde Gele Muur

Borussia Dortmund dankt zijn successen in grote mate aan zijn fervente supporters die iedere keer opnieuw en masse afzakken naar het Signal Iduna Park. Maar wat is het verhaal achter het mythische sta

One day, one goal: Pirlo etaleert zijn genialiteit tegen Parma

Sommige goals zijn iconisch vanwege de omstandigheden – een WK, bijvoorbeeld – andere behoren dan weer tot het grootboek der voetbalistieke wonderen omwille van hun intrinsieke schoonheid. Tot die laa

Nice to meet u ... Oliver Naesen

Nu het halve wielerpeloton omwille van de coronacrisis moet vrezen of ze volgend jaar überhaupt nog een werkgever zullen hebben, heeft Oliver Naesen zijn contract bij het Franse World Tour-team AG2R L

On this day: RSC Anderlecht wordt boven de doopvont gehouden

Dag op dag 112 jaar geleden werd Sporting Club Anderlecht opgericht. De Brusselse club zou uitgroeien tot de vaandeldrager van het Belgische voetbal en naast successen in eigen land eind jaren 70, beg

One day, one goal: Eden Hazard krijgt het stade Vélodrome stil

Voordat hij het mooie weer maakte bij Chelsea en Real Madrid, excelleerde Eden Hazard bij Lille. De Rode Duivel ontsteeg met zijn natuurtalent al snel de Ligue 1. Op 4 maart 2011 liet hij een staaltje

De ultieme elf van de Rode Duivels: de linkermiddenvelder

In de zesde aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels laten we je opnieuw kiezen uit een viertal kandidaten voor de felbegeerde positie van linkermiddenvelder.

One day, one goal: Kompany knalt City richting de titel

Vincent Kompany heeft gedurende de afgelopen 11 jaar in Engeland naam en faam gemaakt als één van de beste verdedigers ter wereld. Met Manchester City heeft hij meerdere malen op beslissende momenten

Tour de France: 10 klassementsrenners om naar uit te kijken

De wielerfans hebben opnieuw iets om naar uit te kijken!

Fratsen fnuiken tennistalent Nick Kyrgios

In de nieuwste aflevering van onze rubriek 'Enfants terribles' zoomen we in op Nick Kyrgios. De nog steeds maar 25-jarige tennisser draait al 7 jaar mee op het ATP-circuit, waarin hij vooral met zijn

Focus op films, series & tv

De vijf meest populaire soaps te zien op televisie!

Sturm der Liebe, Home and Away, Mooi en Meedogenloos, het zijn allemaal reeksen die je dagelijks op televisie tegen kan komen bij het zappen. Liefhebbers volgen de series, die allemaal al jarenlang lo

5 topfilms met een stevig Belgisch randje

Nu het er voor veel mensen steeds meer naar uit ziet dat ze de vakantie in eigen land zullen moeten doorbrengen, duikt Proximus Pickx in het filmarchief op zoek naar pareltjes die ons vaderland een pl

Van ongemakkelijk tot compleet absurd: dit zijn de meest spraakmakende datingshows

Het Britse datingprogramma Naked Attraction deed heel wat stof opwaaien over het Kanaal omwille van het expliciete, in your face-naakt dat op het scherm passeert. Toch, of misschien net daarom, is de

Ken je dit al in de Studio 100 GO Pass?

De Studio 100 GO Pass, dat is onbeperkt toegang tot alle series, films, shows, specials en muziekclips van Studio 100 op je tv en in de app, waar je ook 33 spelletjes vindt met jouw favoriete helden,

Hollywood, de nieuwe Netflix-serie die de naoorlogse cinema traceert

Streamingplatform Netflix stort zich op de gouden jaren van Hollywood in een zevendelige miniserie, met Ryan Murphy aan het roer.

Brainfood in coronatijden: deze TED-talks zijn eye-openers van formaat

Altijd verhelderend, meestal inspirerend, bijwijlen verbijsterend, niet zelden ontroerend, sporadisch komisch en soms zelfs verontrustend: deze TED-talks belichten de zwarte gaten in je kennis, verbre

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

Nieuw op Netflix

Netflix vuurt deze keer verschillende topreeksen en -films met een futuristisch kantje op je af.

De winter is opnieuw op komst op CAZ

Vanavond zendt CAZ de allereerste aflevering van de fantasyserie ‘Game of Thrones’ uit, een mooie kans om opnieuw kennis te maken met de mythische wereld die George R.R. Martin heeft gecreëerd. De ser

Reizen Waes: een opmerkelijke kijk op Japan

Toen Tom Waes in februari naar Japan trok, had hij niet durven vermoeden dat dit zijn laatste buitenlandse reis van dit jaar zou worden. Het nieuwe coronavirus zou er anders over beslissen. Toch laat

Lance Armstrong: "Of ik kanker kreeg door dopinggebruik? Ik zeg niet 'neen'"

Zondagavond 24 mei ging de tweedelige ESPN-documentaire "Lance" in première. De documentaire, die in totaal 3 uur en 20 min in beslag neemt, overspant de jeugd, opmars en neergang van de voormalige 7-

Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: ‘Bad Boys for Life’!

Tinseltown was het Vlaamse regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah al een tijdje aan het opgeilen en met ‘Bad Boys for Live’ is het meteen raak: hun eerste Hollywoodfilm ooit werd een kassasucces

Nieuws van het esports-front

Kortrijk-speler Manse: “Mijn profiel paste heel goed bij de club”

Na de ontmoeting met REGO en Nycom hebben we een afspraak met Manse “Manse01” Bogaerts, de speler die al twee seizoenen lang de kleuren van KV Kortrijk vertegenwoordigt. Zonder echt te hebben gedroomd

NumberOne: Lamif springt naar de eerste plaats, ook TheDice blijft ongeslagen

Speeldag drie van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive is afgewerkt. Twee teams blijven ongeslagen, drie andere teams moeten hun eerste overwinning nog boeken. De avond begon opni

Verrassingen, teleurstellingen en sensaties: een terugblik op het reguliere seizoen van de Proximus ePro League

Enkele weken geleden volgde je de reguliere competitie van de Proximus ePro League. De competitie werd een adembenemend spektakel met heel wat verrassingen, omwentelingen en zelfs teleurstellingen. Di

VUB start met eerste universitaire opleiding e-sports

De Vrije Universiteit Brussel lanceert in oktober 2020 met "Expert Class in Esports Management" als eerste universiteit in de Lage Landen een postuniversitair programma voor e-sports als specifiek vak

European Leagues Stay2Score: volg de ontknoping live

De Stay2Score European Leagues-toernooi kent zijn ontknoping; de halve finales en de finale zijn live te volgen op zaterdag 23 mei op de zender Proximus Pickx Live en het Twitch-kanaal van Proximus.

Rainbow Six Benelux League: Epsilon in moeilijkheden, Defusekids is gekwalificeerd

Epsilon heeft een slechte week achter de rug. Het team valt van het podium en blijft binnen het bereik van de eerste achtervolgers. Defusekids onderstreept daarentegen zijn leiderschap. Achter DK volg

NumberOne: TheDice, Lamiff en Tenerife Titans nemen de leiding

Het Counter Strike: Global Offensive NumberOne-circuit is nu goed en wel vertrokken. Na de tweede kampioenschapsdag lijken drie teams zich te onderscheiden van de concurrentie. Donderdagavond begon me

Zijn de Belgische spelers op niveau op FIFA 20?

Deze week vergelijken we het niveau van de Belgische spelers op FIFA 20 met de andere spelers op de planeet. Worden onze landgenoten beter of slechter beoordeeld dan andere voetbalsterren? Je leest he

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.

ESL One: Road to Rio: Belg Nivera verrast, ontgoocheling voor Keoz

De weg naar de Major van Rio wordt lang voor de teams die zich willen kwalificeren. Twee Belgen begonnen hun reis afgelopen weekend, ondanks een gelijkaardig resultaat, met een verschillend gevoel. De

NumberOne is terug: dit zijn de resultaten van de eerste speeldag

De Counter Strike: Global Offensive NumberOne-competitie is opnieuw van start gegaan. De eerste wedstrijden van de Legend Stage werden op dinsdagavond afgewerkt. Het NumberOne-circuit op CSGO, in eers

Rainbow Six Siege: Ubisoft onthult zijn grote metamorfose

Op woensdagavond onthulde Ubisoft zijn grote transformatie die reeds tijdens de laatste Six Invitational werd aangekondigd. Het gloednieuwe competitiesysteem begint met nationale competities. De herzi

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.