De week in showbizzland

Films | Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Karen Damen trekt de deur van SBS achter zich dicht en gaat aan de slag bij VTM. Bij de commerciële zender krijgt Karen meteen een heel takenpakket: ze gaat een rol vertolken in Familie, neemt deel aan Liefde Voor Muziek en maakt ook nog eens kans om coach te worden in The Voice Senior. In Familie kruipt ze in de huid van Vanessa, een verpleegster. ‘Het voorbije halfjaar heb ik voor mezelf een sabbatperiode ingelast, maar nu zit ik boordevol energie om er weer in te vliegen. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Familie in een enorm warme ploeg zal belanden. De rol van Vanessa die ik ga spelen, leunt heel sterk aan bij wie ik zelf ben. De fijne, lieve, begrijpende, sympathieke verpleegster spelen, dat moet me wel liggen’, zo laat ze al lachend weten via een nieuwsbericht op de website van VTM.

Amélie uit Familie klungelt aan de tapkraan, VTM legt uit waarom

Op sociale media grappen Familie-kijkers over Erika Van Tielen, die de rol van Amélie speelt in de soap en achter de toog van het café Jan En Alleman staat. Het lijkt namelijk alsof de jongedame geen kaas gegeten heeft van pinten tappen. ‘Er staat altijd veel te veel schuim op het bier’, schreef iemand.

De makers van Familie geven in TV Familie ootmoedig toe dat de biertjes die in de herberg geserveerd worden, nergens op lijken, maar daar kan Erika blijkbaar helemaal niets aan verhelpen: ‘Het bier dat uit de tapkraan vloeit, is niet gekoeld. Kan ook niet, want de koelinstallatie staat uit. Dat moet, omdat de motor te veel lawaai maakt en dat zou je dus horen op tv. Dat is dus de enige reden waarom het bier veel te hard schuimt. Het is gewoonweg te warm. De leidingen van de tap worden bovendien amper schoongemaakt. Die pintjes zijn dus eigenlijk niet echt drinkbaar. Vandaar dat personages enkel van hun bier drinken als het uit een flesje komt’, zo luidde hun verklaring.

'Ik ga tot op het bot, al moet ik er 7 advocaten op zetten'

Het zit er bovenarms op tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire. De sportjournalist was een tijdje aangever in Jacques’ zaalshow Van 7 tot 77, maar de samenwerking strandde door een financieel dispuut. Tegenwoordig werkt Vermeire weer samen met Luc Verschueren, zijn partner van vroeger. ‘Er zijn dingen gebeurd die ik nooit heb meegemaakt in ons milieu. Dan heb ik het over bepaalde eisen die plots gesteld worden, dreigen met een boycot. Ik heb niet gevraagd om hier een zware juridische strijd van te maken, he. Maar als iemand op m’n bakkes klopt, ga ik niet nog eens proberen te praten met het risico op een nieuwe klop. Dit is een nachtmerrie geweest voor mij. Die advocaten, de brieven, alles wat erbij komt kijken. Ik ga tot op het bot, al moet ik er 7 advocaten op zetten’, stelde Vermeire klaar en duidelijk in Dag Allemaal.
 

Nieuwe VTM-talkshow heet Wat Een Dag

De VTM-talkshow die er komt in navolging van Vandaag op Eén en Gert Late Night op VIER gaat Wat Een Dag heten. Gastheer is Davy Parmentier, die de functie van creatief directeur uitoefent bij VTM en totnogtoe meestal achter de schermen werkte. Hij zal zijn huidige baan combineren met de presentatie. ‘Het is elke keer weer spannend om een nieuw programma op de kijker los te laten. Nu krijgt dit gevoel nog een extra dimensie, omdat ik zelf voor de eerste keer de rol van presentator opneem. Het late uitzenduur is in dat opzicht een voordeel. Het is een ideaal ogenblik om te experimenteren, met een nieuw format en een nieuwe host’, zo citeert Het Laatste Nieuws de heer Parmentier. Julie Van den Steen, Andy Peelman en Staf Coppens krijgen een vaste rubriek in het programma, dat van start gaat op 28 oktober en van maandag tot en met donderdag te zien is omstreeks 22u55.

Nathalie Meskens verwacht eerste kindje

Nathalie Meskens is in blijde verwachting. De actrice-presentatrice en haar vriend Nadim verwachten hun eerste nakomeling. ‘We zijn zo dankbaar voor deze zwangerschap en genieten van elke stap. Elke dag groeien we, zoals ons kleintje in mijn buik, om de beste ouders te worden die we kunnen zijn. Zo blij om het grootste nieuws te kunnen delen dat ik ooit zal brengen! Ik word mama, joepie!’, zo luidde een deel van de boodschap die ze bij een foto op Instagram postte. Ook Meskens’ vriendin Natalia is zwanger.

Marilou Mermans keert terug in Thuis

Marilou Mermans, ook bekend van haar rol als Liza in Lili en Marleen, keert terug in Thuis. Ze was al eerder te zien als Els Vervloet, de moeder van notaris Peter, die haar na een ruzie op straat zette. Het is nog niet duidelijk op welke manier ze terug ten tonele zal verschijnen, maar haar comeback zou voor binnenkort zijn.

Herman Brusselmans en Lena hebben een boerderij gekocht

Herman Brusselmans en zijn vriendin Lena gaan op het platteland wonen. Nochtans stond de schrijver altijd bekend als een stadsmens pur sang, en leek hij helemaal verknocht aan Gent. Nu heeft hij echter een boerderij gekocht in Evergem. 'De stad kan me niet meer bieden wat ik van haar nodig heb. Alles wat hier te groot is, wordt te klein. Ik zie ’s nachts te weinig sterren, te weinig vleermuizen. De boerderij behoorde toe aan twee broers en een zus, alle drie hoogbejaard en ongetrouwd. Alles is toe aan verandering, noem het verbetering. De elektriciteit, het gas, de plafonds, de ramen. Dat kan wel een jaar duren’, aldus Brusselmans in zijn column voor dierenrechtenorganisatie GAIA. Lena en Herman zijn zelfs van plan om dieren te gaan houden: mogelijk worden dat 2 koeien en een ezel.

Meneer de burgemeester uit Samson en Gert heeft het aan de stok met zijn buurman

Walter De Donder, de burgemeester uit Samson en Gert die in het echte leven ook burgemeester is van de gemeente Affligem, heeft ruzie met zijn buurman. In de tuin van de heer De Donder werd namelijk een bijgebouw opgetrokken, maar dat staat volgens de buurman te dicht bij de perceelsgrens en zou ook nog eens te groot zijn. De bouwaanvraag werd indertijd nochtans goedgekeurd, maar na een klacht van de bovenste beste buur werd ze vernietigd door de Raad voor vergunningsbetwistingen.

‘De Donder is als burgemeester verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening in Affligem. Dan verwacht je toch dat hij weet hoe het werkt? Ik ben geen zure buur die over alles vervelend wil doen, maar het gaat mij om het principe. Hij dient een bouwaanvraag in die wordt goedgekeurd door het schepencollege waarvan hij de baas is. Daarna zet de provincie het licht op groen, en even later zie ik de verantwoordelijke gedeputeerde samen met De Donder op een verkiezingsaffiche staan. In deze zaak moet je al naïef zijn om niet te denken dat hier gefoefeld is’, zo liet de buurman optekenen in Het Laatste Nieuws. Walter De Donder heeft ondertussen een lichtjes gewijzigde bouwaanvraag ingediend, waartegen de man opnieuw bezwaar heeft aangetekend. De acteur-burgemeester heeft voorlopig niet in de pers gereageerd op het nieuws over het dispuut.
 

Kandidaten datingprogramma met Goedele Liekens en Jani Kazaltzis bekend

Binnenkort presenteren Goedele Liekens en Jani Kazaltzis Celebs Gaan Daten, een programma waarin ze bekende medemensen, die vrijgezel zijn, proberen te koppelen aan onbekenden zonder partner. Ex-Miss België Justine De Jonckheere, Pommeline uit Temptation Island, Cheyenne Ciani en Jarne Baele uit Love Island en Diaz Pena Verlez uit Ex On The Beach: Double Dutch wagen hun kans. Het programma start op vrijdag 25 oktober om 20u35 op VIJF.

Lees ook: Meer over Celebs Gaan Daten


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top