Ziet jury dubbel? Man doet twee keer auditie in Belgium’s Got Talent

Films | Jens Dendoncker zwichtte vorige week voor de indrukwekkende operastem van Camille, die zo voor de ogen van 1.070.000 kijkers met de laatste Golden Buzzer van de jury ging lopen. In de zesde auditieaflevering kunnen enkel de kijkers nog hun favoriet rechtstreeks naar de studioshows sturen. Talent is er vrijdag 18 oktober nog in overvloed. Dan Karaty wordt door één act zelfs helemaal omvergeblazen: "Dit is het beste wat ik ooit gezien heb achter een jurydesk. Jij bent voor mij World’s Got Talent".

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zijn die gevleugelde woorden van Dan bedoeld voor Bart Bruyninckx (Deurne)? De 28-jarige brengt vrijdag een acrobatische paalact. "Elke houding is een Michelangelo, pure kunst", zegt Jens Dendoncker daarover. Groot is de verbazing van de jury als de man na zijn act opnieuw het podium betreedt. "Ik dacht dat mijn eerste optreden misschien niet goed genoeg ging zijn, dus ik heb ook nog een tweede voorzien". De verbazing is compleet als Koen Bruyninckx (28, Zandhoven) zich bekend maakt als Barts identieke tweelingbroer. Koen heeft iets volledig anders in petto voor de jury: een vurige act die wat meer kleren om het lijf heeft. "Als je een tweeling bent, word je je hele leven met elkaar vergeleken. Dan is het tof om iets te vinden dat je eigen ding is", leggen de broers hun verschillende hobby’s uit. Kunnen Bart en Koen ook samen naar de volgende ronde?

Ook Stijn weet de juryleden in de luren te leggen. Hij betreedt solo het podium om een nummer met gitaar te brengen. Na zijn eerste noten krijgt Stijn echter bijval van een groep mannen, die samen a-ccapellagroep D-Base (45-52, Herentals) vormen. Zingen bracht ook het duo Vocalise (30 en 35 jaar, Sint-Amandsberg) samen. De vrouwen zijn afkomstig uit Groot-Brittannië en wonen sinds enkele maanden in België. Ze kozen een toepasselijk operanummer over een nieuwe start, Con Te Partiro.

Goochelaar Steven Delaere (32 jaar, Gent) nam vier jaar geleden al eens deel aan Belgium’s Got Talent en eindigde toen derde. Vrijdag komt hij terug met één ambitie: "Dit jaar wil ik winnen". Hij heeft niet één, maar wel zeven individuele trucs voorzien waarmee hij de jury wil imponeren. Kan hij zijn torenhoge verwachtingen inlossen? Ook tussen de dansers van ARTA Company (20-30, Leuven) herkennen An Lemmens en Dan Karaty een bekend gezicht: Tamara, die in 2013 deelnam aan So You Think You Can Dance. Ondertussen heeft ze een eigen dansgroep samengesteld en een eigenzinnige stijl ontwikkeld, die ze niet anders kan omschrijven dan "Tamara-stijl".

"Ik ga op mij laten schieten vandaag", kondigt Dieter Vanwezer (37, Overijse) aan. Als blijkt dat iemand van de jury het schot zal moeten lossen, kruipt Stan Van Samang meteen het publiek in. Uiteindelijk is het An die het pistool vasthoudt. Dieter probeert de kogel die zij lost op te vangen… met zijn mond. Van discodansen loopt An dan weer liever weg. Team Marie-Flo (9-18, Bellegem) zal dus zijn beste beentje moeten voorzetten om haar te overtuigen met hun snelle beats en strakke choreo. "Ik ben  vooral super enthousiast over die discobal op jullie hoofd", zegt Jens Dendoncker, die maar al te graag ook zo’n blikend mutsje wil.

Jonas, die optreedt onder de naam John Harmony (19, Asse), heeft autisme en het syndroom van Gilles de la Tourette, maar dat hindert hem in zijn dagelijkse leven helemaal niet. Als muzikant haalt hij zelfs voordeel uit zijn 'beperkingen': "Ik heb een selectief gehoor en kan daardoor een muziekstuk helemaal ontleden". John wil oude klassiekers terug onder de aandacht brengen en heeft daarom voor een cover van Piano Man van Billy Joel gekozen. Nicolas Coppe (32, Roux) is treinbestuurder van beroep, maar houdt zich daarnaast bezig met circus. Zijn act vrijdag draait rond een diabolo, waar hij knappe trucjes mee uitvoert. Ook de drie dansers van Studio Adagio (21-23, Meise) halen vrijdag hun trukendoos boven. En die bestaat vooral uit danspassen waar je érg lenig voor moet zijn. Kunnen ze met hun gymnastische dans de juryleden overtuigen?  

Bekijk Belgium's Got Talent elke vrijdag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top