Ons Elftal van de Week Speeldag 10

Sport | Dit weekend werd er wegens interlands niet gevoetbald in de Jupiler Pro League. Alle ogen stonden dus gericht op de Proximus League. Het einde van de eerste periode komt in zicht en de spanning is te snijden. Virton voert de forcing. OH Leuven, Westerlo en Union volgen op slechts twee punten. Het belooft een nek-aan-nekrace te worden tot de laatste speeldag.

Geen Stijn Vreven meer op de trainersbank van het Olympisch Stadion in Antwerpen. Vorige week nam publiekslieveling Hernan Losada de fakkel over. Het werd echter geen vreugdevol trainersdebuut voor de Argentijn. De bezoekers uit Westerlo kwamen al na twaalf minuten op voorsprong via een staalhard schot van Dewaele. Westerlo had het betere van het spel en in de tweede helft zorgde Gboho voor de dubbele voorsprong. Een schoonheidsprijs zal zijn doelpunt niet opleveren maar de drie punten wel. In het slot van de wedstrijd maakte Holzhauser nog de aansluitingstreffer vanop de stip maar de overwinning van Westerlo kwam niet meer in gevaar. Bob Peeters en co klimmen zo naar een gedeelde tweede plaats in het klassement.

OH Leuven, de leider in het klassement ging zaterdag op bezoek bij Roeselare. Na de thuisnederlaag van vorig weekend tegen Lokeren kon er maar beter gewonnen worden tegen de rode lantaarn. Maar de Leuvenaars lieten zich verrassen. De thuisploeg kende een uitstekende dag en maakte het OHL knap lastig. Na iets meer dan een half uur spelen stond Roeselare 3-0 voor. Voet opende de score na 23 minuten. Andzouana en Naessens dikten de score al snel aan. Oud-Heverlee Leuven kon geen vuist maken in de tweede helft. In de toegevoegde tijd milderde Henry nog tot 3-1 maar de wedstrijd was toen al verloren. Voor Roeselare is het nog maar de eerste driepunter van het seizoen. OH Leuven verliest voor de tweede keer op een rij en ziet zijn leidersplaats zo verloren gaan aan Virton.

Virton kon de winnaar van het weekend worden. Door het puntenverlies van OH Leuven lag de weg naar de leidersplaats volledig open. De Luxemburgers moesten dan wel afrekenen met Lommel. De Limburgers hielden de wedstrijd goed gesloten en hadden via Sanyang zelfs een uitstekende kans om op voorsprong te komen. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel tot Rosa da Cruz een vrijetrap in doel werkte. Grote vreugde in Virton dat over OH Leuven naar de leiding in de eerste periode springt.

Het gaat Lokeren de laatste weken voor de wind. Met zeven punten uit drie wedstrijden probeerde Glen De Boeck nu ook van Union punten af te pakken. Mits winst klommen de Brusselaars naar de top van het klassement. De bezoekers gingen dan ook actief op zoek naar een doelpunt. In de 35e minuut stuurde sterkhouder Nielsen Haugen in het straatje en die werkte beheerst af. In het slot van de wedstrijd kon Union nog dreigen vanop de tegenaanval maar Christiansen en co kregen het deksel nog op de neus. In het absolute slot van de wedstrijd kreeg Lokeren een strafschop, Beridze zette zich achter de bal en trapte de bal voorbij Saussez. Het gelijkspel voelde voor Union aan als een nederlaag. De Brusselaars misten de kans om gedeeld leider te worden.