Pano: hoe onschuldige foto's online het doelwit zijn van kindermisbruikers

Films | We delen ons hele leven online. Foto’s van onze dagelijkse bezigheden, van onze reizen, van onszelf en onze kinderen worden instant gedeeld. Met vrienden en familie, maar soms ook met wildvreemden. Reporter Thomas De Graeve onderzocht voor Pano wat er met foto’s van jeugdbewegingen, sportverenigingen en scholen gebeurt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Pano-ploeg kwam erachter dat foto’s van onze kinderen belaagd worden, gekaapt worden en terechtkomen op websites waar we onze kinderen niet willen zien opduiken. Ze zoeken ook contact met de personen die actief op zoek gaan naar deze content en die op die manier meer en meer afglijden in de donkere wereld online. Het is een wereld ook die sinds de komst van sociale media exponentieel is gegroeid. Nog nooit waren er zoveel meldingen, aanhoudingen en vervolgingen voor het delict downloaden en verspreiden van kinderporno. Sociale media blijken de accelerator.

Pano onderzocht en vond hoe snel je via de meest bekende sociale media in contact kan komen met illegaal materiaal. En hoe politie en justitie steeds meer hun tanden stukbijten op nieuwe technologieën.

Bekijk Pano elke woensdag om 21u25 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top