Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is onder andere Hustlers, het waargebeurde verhaal van enkele strippers met Jennifer Lopez in de hoofdrol, de live-action Disneyfilm Maleficent: Mistress of Evil met Angelina Jolie en de animatiefilm Everest, de Jonge Yeti. Rep je dus, met of zonder je kroost, naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Hustlers

De getalenteerde strippers Romana en Daisy zien hun inkomsten zo sterk verminderen na de beurscrash van 2008 dat ze besluiten om de rollen om te draaien. Door hun voormalige Wall Street klanten op te lichten leiden ze al snel een luxueus en decadent leventje. Maar wanneer hebzucht de overhand krijgt, wordt hun vriendschap bedreigd en komt ook de sterke arm der wet om de hoek kijken....

Hustlers is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat voor het eerst gepubliceerd in het New York Magazine door Jessica Pressler: 'The Hustlers at Scores'.

Een film van Lorene Scafaria met Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart en Cardi B in de hoofdrollen.

IMDb-score: 6,6/10

Maleficent: Mistress of Evil

Maleficent: Mistress of Evil volgt de complexe relatie tussen de heks Maleficent en prinses Aurora. Het is inmiddels enkele jaren geleden dat Maleficent besloot om Aurora te vervloeken. Samen moeten ze nu nieuwe bondgenoten vinden in hun pogingen de magische wezens van de wereld te beschermen.

Maleficent: Mistress of Evil is een vervolg op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 in een regie van Joachim Rønning. Angelina Jolie en Elle Fanning keren terug als de hoofdrolspelers, andere rollen zijn voor Michelle Pfeiffer, Harris Dickinson, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Imelda Staunton en Juno Temple.

Everest, de Jonge Yeti

Een groep buitenbeentjes komt een Yeti genaamd Everest tegen. Ze besluiten dat ze Everest vanuit Sjanghai terug willen brengen naar zijn familie. Samen beginnen ze aan een 3000 kilometer lange reis om het magische schepsel met zijn gezin te herenigen op het hoogste punt op aarde.

Everest, de Jonge Yeti (originele titel Abominable) is een coproductie van DreamWorks en Pearl Studio. Met in de Vlaamse versie de stemmen van Sara Gracia Santacreu, Bram De Mets, Thibault Janssens, Gène Bervoets Katrien De Becker, Els De Schepper, Ini Massez, Pieter-Jan De Smet, Kevin Bellemans en Juan Gerlo.

IMDb-score: 7,2/10

Shaun het Schaap De Film: Het Ruimteschaap

Shaun het Schaap is terug en er is een nieuwe buitenaardse gast op de boerderij. Maak kennis met Lu-La, ze is een kleine dondersteen, nieuwsgierig, maar vooral verdwaald. Wanneer er een buitenaards wezen met ongelooflijke krachten neerstort bij de Mossy Bottoms boerderij, besluit Shaun het Schaap Lu-La te helpen en haar naar huis te begeleiden. Samen gaan ze op missie voordat een duistere organisatie haar gevangen kan nemen. Om Lu-la weer thuis te krijgen moet Shaun de ruimte in.

Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap is de nieuwste film van de Aardman Studio’s, geregisseerd door Will Becher en Richard Phelan.

IMDb-score: 7,1/10

Late Night

Katherine Newbury is een legendarische talkshow host die te kampen krijgt met dalende kijkcijfers en bazen die liever een jonger, hipper iemand haar plaats zien innemen. Katherine neemt Molly aan als het enige vrouwelijke lid van haar redactie. Molly wil absoluut bewijzen dat haar functie niet zomaar heeft gekregen op basis van positieve discriminatie, en wil de carrière van Katherine een ongekende boost geven.

Komedie van Nisha Ganatra met Emma Thompson en Mindy Kaling in de hoofdrollen. Andere rollen zijn voor John Lithgow, Hugh Dancy en Reid Scott.

IMDb-score: 6,5/10

Misfit 2

Nadat Julia is teruggekomen uit Amerika voor het nieuwe schooljaar mag ze samen met Nick meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd: een droom die uitkomt. Maar wanneer Nick onverwacht van school switcht, wordt hij helemaal ingepakt door multitalent Babette. Om Nick terug te halen én de Battle of the Schools te winnen, zit er niks anders op voor Julia en haar Misfit-squad dan samen te werken met hun eeuwige rivalen: de VIP squad!

Nederlandse komedie van Erwin van den Eshof met de Nederlandse youtuber Djamila in de hoofdrol. Andere rollen zijn voor Niek Roozen, Tinne Oltmans en Tatyana Beloy.

IMDb-score: 6,7/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Joker: Thriller van Todd Phillips, met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen
2. Gemini Man: Actiethriller van Ang Lee, met Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen en Benedict Wong.
3. Downton Abbey: Historisch drama van Michael Engler, met Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville, Maggie Smith, Michelle Dockery, Matthew Goode en Imelda Staunton
4. It Chapter Two: Horrorfilm van Andrés Muschietti, met Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader
5. Rambo V: Last Blood: Actiethriller van Adrian Grunberg, met Sylvester Stallone, Paz Vega en Sheila Shah

Bekijk ook:
De meest legendarische schurken uit het universum van de superhelden
Joker: meesterlijk portret van een psychopaat
Clowns in de hoofdrol: hip of horror
Van serie tot film: niet altijd even succesvol

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top