Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Stan & Ollie’ is een grappige en ontroerende biopic over de laatste jaren van de Dikke en de Dunne. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Stan & Ollie.
 
In de met liefde gemaakte biopic Stan & Ollie doen John C. Reilly en Steve Coogan ‘de Dikke en de Dunne’ op ontroerende wijze herleven.
In de pioniersjaren van de cinema, tot een stuk in de jaren 40, vormden Stan Laurel en Oliver Hardy zonder twijfel het populairste komische duo. Toen hun carrière na WOII een beetje in het slop zat, besloot het tweetal om live te gaan optreden in Engeland.
De film brengt een genuanceerd en bij momenten pijnlijk beeld verhaal over de vergankelijkheid van de roem, vriendschap, loyaliteit en de donkere kanten van Hollywood.

Het komische duo wordt schitterend vertolkt door John C. Reilly en Steve Coogan. Hun vrouwen worden gespeeld door Shirley Henderson en Nina Arianda.
 
Regie: Jon S. Baird
Cast: John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Nina Arianda, Danny Huston en Rufus Jones
 
‘Stan & Ollie’ is tot 8 december 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.