Wat kunnen de Belgen op het EK baanwielrennen?

Sport | Van 16 tot en met 20 oktober vindt in het Nederlandse Apeldoorn het EK baanwielrennen plaats. Kunnen de Belgen meestrijden voor de medailles?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig jaar waren de Belgen nog goed voor vier medailles op het EK baanwielrennen: goud voor Kenny De Ketele en Robby Ghys in de koppelkoers, zilver voor Kenny De Ketele in de puntenkoers, zilver voor Nicky Degrendele in de keirin en brons voor Jolien D'Hoore in de scratch. Ook dit jaar is het uitkijken naar de prestaties van dezelfde hoofdrolspelers.

Op het BK piste in Gent toonde Jolien D'Hoore alvast haar goede vorm met drie nationale titels (scratch, puntenkoers en individuele achtervolging), waarmee ze zich de betere toonde van Lotte Kopecky. Bij de mannen deed Lindsay De Vylder hetzelfde: hij veroverde de driekleur op scratch, Madison en omnium. Naast de strijd om de medailles zijn op het EK ook veel punten te verdienen om een startplek veilig te stellen voor de Olympische Spelen.

In Apeldoorn is het uiteraard ook uitkijken naar de prestaties van de Nederlandse wereldkampioenen als Kirsten Wild, Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli en Jan Willem van Schip, die voor eigen publiek gebrand zullen zijn op de overwinning.

Het EK wielrennen is live te volgen via Sporza. Elke avond kan je omstreeks 23 uur kijken naar de samenvatting op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top