Bekijk België - Moldavië bij de U21 live op Proximus Sports

Sport | De Jonge Duivels werken dinsdag hun derde kwalificatiewedstrijd af voor het Euro 2021 in Slovenië en Hongarije. Je kan de wedstrijd live volgen op Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een ontgoochelend EK in Italië, dat ze afsloten met 0 punten, zijn de Jonge Duivels nu ook niet goed begonnen aan de kwalificaties voor het volgende EK. Het startte de campagne in september met een nederlaag in Wales en bleef vervolgens thuis op 0-0 steken tegen Bosnië en Herzegovina. België staat zo voorlopig op de voorlaatste plaats in zijn groep en is op achtervolgen aangewezen. Aangezien enkel de groepswinnaar rechtstreeks geplaatst is voor het EK, net als de beste nummer twee van de negen groepen, wacht hen nog een serieuze uitdaging. De overige acht runners-up spelen in de barrages om de vier laatste tickets. Moldavië zou in elk geval geen probleem mogen vormen: het speelde nog maar één match en verloor die met 4-0 van Bosnië.

In de hoop het tij te keren, greep bondscoach Johan Walem alvast in bij zijn selectie. Zijn 23-koppige selectie bevat negen nieuwkomers in vergelijking met de selectie voor de vorige twee EK-kwalificatiematchen. Onder meer Zinho Vanheusden (Standard) is opnieuw van de partij na zijn blessure, doelman Gaëtan Coucke (Genk) is er voor het eerst bij. Voor Arnaud Bodart (Standard), Hannes Delcroix (RKC Waalwijk), Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem), Alexis Saelemaekers (Anderlecht), Killian Sardella (Anderlecht), Dante Rigo (Sparta), Matthias Verreth (Waasland-Beveren) en Robbie D'Haese (KV Oostende) was er geen plaats meer.

De wedstrijd is dinsdagavond live te bekijken op het eerste kanaal van Proximus Sports. Tijdens de rust kan je kijken naar een reportage met Zinho Vanheusden en Jelle Bataille (KV Oostende), een nieuwkomer bij de selectie.

EK-kwalificatie U21
Dinsdag 19u45
België - Moldavië (Proximus Sports 1)

Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top