Volg de kwalificatiecampagne voor het EK live op Proximus Pickx via Eleven Sports

Sport | België, Italië, Rusland en Polen zijn ondertussen al geplaatst voor het EK van 2020. Frankrijk, Engeland en Spanje zijn nog niet zo ver. Je kan hun wedstrijden maandag en dinsdag live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

Vrijdag bracht Frankrijk de verplaatsing naar IJsland tot een goed einde, al had het daarbij niet veel overschot. Een penalty van Olivier Giroud in de tweede helft volstond voor de overwinning. Het blijft zo aan de leiding in groep H met 18 op 21, samen met Turkije. Maandag krijgt de wereldkampioen Turkije over de vloer, het team waartegen ze in de heenwedstrijd een blauwtje opliepen met een 2-0 nederlaag.

Engeland liet vrijdag zijn eerste punten liggen in de voorrondes van het EK. Het keerde na een 2-1 nederlaag met een kater terug uit Tsjechië. Met een match minder gespeeld staan de Engelsen wel nog aan de leiding in groep A, met evenveel punten als de Tsjechen. Maandag wacht hen een verplaatsing naar rode lantaarn Bulgarije, dat het in de heenmatch versloeg met 4-0.

Dinsdag is er nog de wedstrijd tussen Zweden en Spanje. Spanje miste afgelopen zaterdag de kans om zich al te plaatsen voor het EK in Noorwegen. In de 95ste minuut kreeg het nog de gelijkmaker binnen vanop de stip en liet zo zijn eerste punten liggen in deze campagne. Het blijft wel aan de leiding in groep F met vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Zweden en krijgt dinsdag een nieuwe kans om zich te kwalificeren.