Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘On the Basis of Sex’ is een boeiende biopic over de legendarische Ruth Bader Ginsberg. Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: On the Basis of Sex.
 
Een tijdje geleden tipte Jan RBG, een uitstekende documentaire over de Amerikaanse opperrechter Ruth Bader Ginsberg. Zesentachtig jaar oud is ze intussen, en ‘Notorious RBG’ is nog steeds een van de machtigste vrouwen van Amerika.

De film On the Basis of Sex gaat ook over Ruth Bader Ginsberg en focust op het begin van haar carrière, eerst als rechtenstudent en later als fanatieke voorvechtster van gelijke rechten voor vrouwen. Een redelijk klassieke en ‘brave’ biopic, over een allerminst brave RBG.

Ruth Bader Ginsberg is rebels, controversieel, ad rem en geestig, en ze vormt dus een geweldig onderwerp voor zowel de documentaire als de film. In de hoofdrol zie je een sterke Felicity Jones als RBG. Armie Hammer speelt haar echtgenoot, en verder zie je onder meer Justin Theroux en Sam Waterston.
 
 
Regie: Mimi Leder
Cast: Felicity Jones, Armie Hammer, Sam Waterston en Justin Theroux
 
‘On the Basis of Sex’ is tot 15 december 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.