De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Films | Van 13 tot en met 20 oktober is er de week van het bos. Om bos en klimaat in de kijker te zetten pakt Proximus Pickx uit met de special 'Onze groene planeet': we vuren een reeks ongemeen interessante, beklijvende en ongecensureerde natuur- en klimaatdocumentaires op je af. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je kan deze films tot en met 27 oktober op 2 manieren vinden op je tv decoder (versie v5 en v6):

Via je startscherm ga je naar “films & series” en dan naar ‘Onze groene planeet’

Of druk op de On demand knop van je afstandsbediening, ga naar ‘films’ en dan naar ‘Onze groene planeet’.



 

An Inconvenient Truth

Volgens een heel bataljon wetenschappers rest er slechts een decennium om te voorkomen dat de aarde ten prooi valt aan een golf aan extreme weersomstandigheden met overstromingen, droogte, epidemieën en dodelijke hittegolven, die de mens aan zichzelf te danken heeft. Al Gore trok met de documentaire de wereld rond en wakkerde zo het klimaatbewustzijn aan.

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

In deze vervolgdocumentaire reist Al Gore de blauwe planeet rond om te registreren wat er de voorbije elf jaar is veranderd. De huidige energierevolutie wordt uitvoerig belicht, en Gore praat met klimaatslachtoffers en -experten van over de hele wereld.

 

Myths Of The Congo

De Duitse natuurfilmregisseur Thomas Behrend filmt de Kongostroom van aan de bron in Zambia tot de monding in de Atlantische Oceaan. Zo laat hij de kijker zien dat de fauna en flora rondom de rivier vaak een bizarre evolutie doormaakte om te overleven.

 

Demain

Volgens een wetenschappelijke studie zou een deel van de mensheid vanaf 2100 kunnen verdwijnen. De regisseurs Cyril Dion en Mélanie Laurent reizen samen met een vierkoppig team de wereld rond om te bekijken hoe dat scenario kan worden afgewend. Het team maakt kennis met mensen die de landbouw, de economie en het onderwijs heruitvinden om de wereld van morgen te redden.




Ice And Sky

Deze documentaire vertelt het verhaal van de Franse glacioloog Claude Lorius, die sinds 1957 het ijs op de Zuidpool onder de loep neemt. Zijn baanbrekende onderzoek toont in welke mate de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.


Saving The Bees

Deze driedelige documentaire draait volledig om bijen. De insecten staan bekend als mythische wezens die in staat zijn zich aan te passen aan iedere omgeving.Toch hebben de veranderingen van de afgelopen vijftig jaar ervoor gezorgd dat de dieren verzwakt zijn en dat er aanzienlijk minder bijen zijn dan vroeger. Overal ter wereld, in de meest uiteenlopende omgevingen en weersomstandigheden, vechten mensen dagelijks voor de veiligheid en het welzijn van bijen.

The Biggest Little Farm

Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly dromen er al jaren van om een duurzame boerderij te beginnen waar ze hun eigen producten kunnen verbouwen. Met de hulp van investeerders kopen ze een stuk grond buiten de stad. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid.


Dream The Future

In de documentairereeks Dream The Future worden we naar het jaar 2050 gekatapulteerd. Een groep innovatieve medemensen toont welke wetenschappelijke en technologische innovaties een revolutionaire impact zullen hebben op het dagelijkse leven.

 

Ceres

Koen, Daan, Sven en Jeanine zijn vier Zeeuwse jonge tieners met grote dromen. Alle vier werken ze mee op de boerderij van hun ouders. De seizoenen trekken voorbij, gewassen worden gezaaid en geoogst, dieren worden geboren en geslacht. De cycli van zaaien en oogsten bepalen hun kijk op de wereld. Elk op hun eigen manier dromen ze ervan om het boerderijleven verder te zetten, maar beetje bij beetje begint hun kijk breder en complexer te worden en langzaamaan worden ze nieuwsgieriger naar wat er voorbij de akkers ligt. Ieder van hen moet nu leren omgaan met een hun eigen veranderende wereldbeeld en met de invloeden van buitenaf.

How To Change The World

How To Change The World schetst het verhaal van de opkomst van milieubeweging Greenpeace.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top