Volg de kwalificatiecampagne voor het EK live op Proximus Pickx via Eleven Sports

Sport | De komende dagen staan speeldag zeven en acht van de kwalificatiecampagne voor het EK 2020 op het programma. Je kan de wedstrijden van Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië en Duitsland live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nederland opent donderdag de debatten met een thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland. Onze noorderburen tellen voorlopig drie punten minder dan Noord-Ierland maar hebben door hun deelname aan de finale van de Nations League ook nog een wedstrijd minder gespeeld. In september pakte Oranje alvast de volle buit in Duitsland, de leider in groep C. Zondag kan je Nederland opnieuw live aan het werk zien op verplaatsing bij Wit-Rusland, een ploeg die het thuis met 4-0 versloeg. In dezelfde groep trekt Duitsland dan naar rode lantaarn Estland.

Vrijdag is het uitkijken naar het duel tussen Tsjechië en Engeland in groep A. Engeland telt na vier wedstrijden nog steeds het maximum van de punten en staat zo aan de leiding in zijn groep, terwijl de andere landen al een wedstrijd meer gespeeld hebben. Eerste achtervolger is Tsjechië, dat volgt op drie punten. In september haalde Engeland alvast twee keer stevig uit: 4-0 tegen Bulgarije en 5-3 tegen Kosovo. In de heenwedstrijd klopte het Tsjechië met een droge 5-0. Maandag kan je Engeland nog eens aan het werk zien op bezoek bij Bulgarije.

Nog vrijdag trekt wereldkampioen Frankrijk naar IJsland. Les Bleus staan samen met Turkije aan de leiding in groep H met 15 op 18. In de heenwedstrijd versloeg het IJsland met 4-0, deze keer moet het wel een geblesseerde Kylian Mbappé missen. Maandag krijgen de Fransen dan Turkije over de vloer, het team waartegen ze in de heenwedstrijd een blauwtje opliepen met een 2-0 nederlaag.

Zaterdag twee duels live uit de spannende groep D, waar Ierland aan de leiding staat met 11 op 15. De Ieren trekken in de namiddag naar Georgië, dat het in de heenwedstrijd versloeg met een zuinige 1-0. In de vooravond ontvangt Denemarken Zwitserland, dat door de finale van de Nations League nog een wedstrijd minder telt. Denemarken telt zo voorlopig één punt meer dan de Zwitsers. De heenwedstrijd eindigde op een 3-3 gelijkspel, waarbij Denemarken terugkwam van een 3-0 achterstand.

Zaterdagavond komt Italië in actie tegen Griekenland. De Italianen kunnen de groepswinst al ruiken na een 18 op 18 en zes punten voorsprong op eerste achtervolger Finland. Na het mislopen van het WK is de Squadra Azzurra beetje bij beetje zijn blazoen weer aan het oppoetsen. In de heenwedstrijd had het alvast weinig problemen met Griekenland: 0-3 werd het toen. De Grieken staan voorlaatste in groep J en lijken ver verwijderd van een stunt.

Dinsdagavond tenslotte kan je kijken naar het duel tussen Zweden en Spanje. Ook Spanje staat aan de leiding in zijn groep met het maximum van de punten. Eerste achtervolger in groep F, Zweden, telt zeven punten minder en werd in de heenwedstrijd simpel opzij gezet met 3-0.

De wedstrijden van de Rode Duivels tegen San Marino en Kazachstan worden donderdag en zondag telkens om middernacht heruitgezonden op Eleven Sports.

Pogramma EK kwalificatie

Donderdag 10/10
20u35 - Nederland - Noord-Ierland (Eleven Sports 1)

Vrijdag 11/10
20u35 - Tsjechië - Engeland (Eleven Sports 1)
20u35 - IJsland - Frankrijk (Eleven Sports 2)

Zaterdag 12/10
14u50 - Georgië - Ierland (Eleven Sports 1)
17u50 - Denemarken - Zwitserland (Eleven Sports 1)
20u35 - Italië - Griekenland (Eleven Sports 1)

Zondag 13/10
17u50 - Wit-Rusland - Nederland (Eleven Sports 1)
20u35 - Estland - Duitsland (Eleven Sports 1)

Maandag 14/10
20u35 - Frankrijk - Turkije (Eleven Sports 1)
20u35 - Bulgarije - Engeland (Eleven Sports 2)
20u35 - Ierland - Denemarken (Eleven Sports 2)

Dinsdag 15/10
20u35 Zweden - Spanje (Eleven Sports 1)

Eleven Sports maakt deel uit van het All Sports aanbod van Proximus Pickx. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top