Ons Elftal van de Week Speeldag 9

Sport | Al negen speeldagen werden er afgewerkt in de Proximus League en het blijft razend spannend aan de kop van het klassement. OH Leuven verloor in eigen huis van Lokeren maar behoudt desondanks toch zijn leidersplaats. Al zien de Leuvenaars nu wel Virton en Union dichterbij sluipen. De Luxemburgers versloegen Westerlo en komen tot op één punt. Union Saint-Gilloise liet zondag de kans liggen om over OHL te springen door het gelijkspel tegen Beerschot.

Vrijdagavond openden Lommel en Roeselare de negende speeldag. Beide teams waren nog steeds op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. De verliezer van het duel werd ook meteen de rode lantaarn. Dat wilde Lommel in eigen stadion te allen tijde vermijden. De thuisploeg, met uitblinkers Thordarson en Sanyang, had na de eerste helft al een dubbele voorsprong. Voet werkte de 1-0 in eigen doel en aanvoerder Hendrickx zette zijn team vanop de stip op rozen. In de tweede helft maakte Roeselare nog de aansluitingstreffer maar de West-Vlamingen konden een eerste Limburgse driepunter niet meer verhinderen.

De topper van deze speeldag was het duel tussen Westerlo en Virton. Al zullen de Kemphanen er een wrange smaak aan overhouden. In de 72ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong na een betwistbare strafschop. Even later zag het Kuipje hoe een kanonskogel van Abrahams via de dwarsligger in doel leek te verdwijnen. Maar de bal had de lijn niet overschreden volgens de scheidsrechter. Westerlo had in de eerste helft al de kansen om de score te openen. Linksachter Van Den Bogaert zwiepte de bal enkele malen gevaarlijk voor doel maar Westerlo kreeg de bal er niet in. In de stand zakt Westerlo nu naar de vierde plaats op drie punten van de leider.

‘Deze wedstrijd was reclame voor de Proximus League’, zei Glen De Boeck op de persconferentie na OH Leuven-Lokeren. En of hij gelijk had. Lokeren lijkt sinds de bekerwedstrijd tegen Antwerp helemaal herboren. De Waaslanders maakten het de leider knap lastig en kwamen tot driemaal toe op voorsprong. Twee keer kon de thuisploeg gelijkmaken. Eerst via Perbet en net voor de rust via Van Hyfte. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Koike zijn duivels ontbond en de 2-3 vanop de rand van de zestien binnenschoot. OH Leuven kwam nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar een uitstekende Verhulst hield zijn team recht.

Union kon zondag dé winnaar van het weekend worden. Mits winst sprongen de Brusselaars over OH Leuven naar de top van het klassement. Maar dat wilde Beerschot niet zomaar laten gebeuren. Om hun kansen op de eerste periodetitel gaaf te houden konden de ‘Ratten’ maar beter winnen. Het waren dan ook de bezoekers die kort na de rust op voorsprong kwamen. Maar Union knokte zich terug langszij. Twintig minuten voor tijd bevrijdde sterkhouder Nielsen de thuisploeg. Beide ploegen morsten met de kansen en dus moesten Christiansen en Vreven tevreden zijn met een punt. In het klassement sluipt Union tot op een punt van de leidersplaats. Beerschot volgt op acht punten van leider OH Leuven.