Netflix in oktober: deze films, series en docu’s staan op het menu

Ook in oktober legt Netflix ons graag in de watten. Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!


Netflix in oktober: deze films, series en docu’s staan op het menu © Netflix

Koude, herfstige avonden. Ideale momenten om in je zetel te duiken en je te nestelen voor een nieuwe serie, een interessante film of een boeiende documentaire.

Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag een handje, met dit overzicht van nieuwigheden die Netflix in oktober op het menu zet. Enjoy!

In the Tall Grass

In the Tall Grass © Netflix

Eind oktober is het weer Halloween, en daar hoort een portie horror bij. Wie graag op voorhand al begint te griezelen, kan op Netflix nu al kijken naar In the Tall Grass, een Canadese horrorfilm met bovennatuurlijke elementen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King en Joe Hill.Een jongetje raakt verdwaald in een veld met hoog gras. Als Becky en haar broer Cal hem om hulp horen roepen, gaan ze het grasveld in om hem te redden. Maar al snel worden ze overmand door een duistere kracht, die hen desoriënteert en uit elkaar haalt. Afgesneden van de wereld, en in de wurgende greep van het veld, komen ze erachter dat verdwalen heel erg is … maar gevonden worden soms nog erger.

Geschreven en geregisseerd door Vincenzo Natali, met Patrick Wilson, Laysla De Oliveira en Avery Whitted.

Sinds 1 oktober op Netflix.

Living Undocumented

Living Undocumented © Netflix

Living Undocumented is een documentaire van geproduceerd door de Emmy-winnaars Aaron Saidman en Eli Holzman, met Selena Gomez als uitvoerend producent.

De zesdelige docuserie volgt het leven van acht families die in Amerika leven zonder papieren, en een speelbal zijn van het nieuwe Amerikaanse immigratiebeleid onder President Trump.Sinds 2 oktober op Netflix.

Peaky Blinders, seizoen 5

Peaky Blinders, seizoen 5 © Netflix

De Shelby-clan is terug van weggeweest. Sinds 4 oktober kun je op Netflix het vijfde seizoen van Peaky Blinders kijken.Terwijl de Shelby's kampen met de beurscrash van 1929, pakt Tommy de jongere familieleden en fascistische rivalen aan die een bedreiging vormen voor zijn macht.

Met het vijfde seizoen van Peaky Blinders verwelkomen we meteen ook enkele nieuwe namen. Sam Claflin speelt de fascistische politicus Oswald Mosley, en Brian Gleeson kruipt in de huid van Billy McCavern, de leider van de Billy Boys.

Het vijfde seizoen bestaat uit zes afleveringen van een uur, en is nu te bekijken op Netflix.

Raising Dion

Raising Dion © Netflix

Nood aan wat superhelden? Raising Dion is een nieuwe scifi-dramaserie, over een zevenjarige met superheldenkrachten.
Michael B. Jordan werkt mee als acteur en als executive producer voor deze Netflix Original-serie.Raising Dion volgt het verhaal van Nicole (Alisha Wainwright), die haar zoon Dion (nieuwkomer Ja’Siah Young) alleen opvoedt na de dood van haar man Mark (Michael B. Jordan). Het leven als single mama is al niet eenvoudig, en dan blijkt Dion ook nog eens te beschikken over mysterieuze superheldenkrachten. Telekinese, onzichtbaarheid, teleportatie en het vermogen om mensen te genezen, bijvoorbeeld. Terwijl Dion zijn krachten onder controle probeert te krijgen, doet Nicole er alles aan om zijn geheim te bewaren en haar zoon te beschermen. Ze krijgt hierbij hulp van Marks beste vriend Pat (Jason Ritter).

Raising Dion is sinds 4 oktober beschikbaar op Netflix.

Rotten, seizoen 2

Rotten, seizoen 2 © Netflix

Docuserie Rotten is terug met een tweede seizoen, en zes nieuwe afleveringen over de duistere kanten van de wereldwijde voedselindustrie.

Dit seizoen focust op populaire producten uit de voedselindustrie: avocado, wijn, flessenwater, suiker, chocolade en THC-edibles.In The Avocado War zie je hoe de avocado sinds hij gebombardeerd werd tot culinaire topper, een lucratieve vrucht is geworden. En een magneet voor geldhongerige kartels. De tweede aflevering neemt je mee naar het Zuiden van Frankrijk, waar gefrustreerde wijnboeren zich uit de naad werken om het hoofd boven water te houden, nu ze moeten concurreren tegen goedkope import uit Spanje en China. De aflevering Troubled Water duikt in de problematiek van het flessenwater, en onderzoekt hoe grote ondernemingen tappen uit publieke reserves en de kwetsbare bevolking met dorst achterlaat. De vijfde aflevering toont aan dat de suikerindustrie niet altijd even verfijnd is: uitgebuite werknemers, veranderende ecosystemen en politieke spelletjes. Bitter Chocolate laat zien dat chocolade niet alleen een bron van plezier is, maar ook van veel ellende. De laatste aflevering, High on Edibles, gaat over eetbare producten met THC die in opmars zijn, maar ook risico’s inhouden voor consumenten.

Het tweede seizoen van Rotten is sinds 4 oktober beschikbaar op Netflix.

Riverdale, seizoen 4

Riverdale, seizoen 4 © Netflix

Fans van Riverdale zien hun geduld bijna beloond, want vanaf 10 oktober start het vierde seizoen.Riverdale-fans bleven na de finale van het derde seizoen in verbijstering achter. Waar alles eindelijk op z'n pootjes terecht leek te komen, was de slotscène een vooruitblik op wat er komen zou: Betty, Veronica en Archie gooien hun bebloede kleren in het vuur omdat ze ‘iets vreselijks’ hebben gedaan. Belandt ook in het vuur: Jugheads muts …

Wat is daar gebeurd? Het belooft in ieder geval een spannend seizoen te worden.

Seizoen van Riverdale start op 10 oktober op Netflix en brengt vanaf dan elke donderdag een nieuwe aflevering.

Haunted, seizoen 2

Haunted, seizoen 2 © Netflix

Nog eentje voor fans van Halloween en horror: Haunted is een Netflix Original-serie waarin gewone mensen aangstaanjagende, vreemde of bovennatuurlijke gebeurtenissen vertellen aan vrienden en familie. Onverklaarbare dingen die ze zelf hebben meegemaakt en die hen blijven achtervolgen … vergezeld van ijzingwekkende nagespeelde reconstructies.Een serie van de executive producers van The Purge-franchise en Lore, vanaf 11 oktober op Netflix.

Insatiable, seizoen 2

Insatiable, seizoen 2 © Netflix

Het eerste seizoen van Insatiable kon nog voor de release al rekenen op kritiek wegens bodyshaming, maar kijk: Debby Ryan keert vanaf 11 oktober terug als de wraakzuchtige Patty Bladell.

De serie volgt Patty die jarenlang werd gepest, genegeerd en onderschat omdat ze te zwaar was. Nu ze ineens slank is, ligt de wereld aan haar voeten … maar Patty is van plan wraak te nemen op iedereen die haar ooit een slecht gevoel gaf over zichzelf.Insatiable is een donkere wraakcomedy met hoofdrollen voor Debby Ryan, Dallas Roberts en Alyssa Milano. Vanaf 11 oktober op Netflix.

Plan Coeur, seizoen 2

Plan Coeur, seizoen 2 © Netflix

Een vleugje romantiek en comedy, in de setting van Parijs? Plan Coeur is precies wat je zoekt. Het eerste seizoen van deze Franse Netflix Original-serie, over een jonge Parisienne die door haar vrienden wordt gekoppeld aan een gigolo, werd massaal bekeken op Netflix. Goed nieuws voor de fans: het vervolg komt eraan.Vier maanden zijn verstreken sinds Elsa de waarheid ontdekte over Jules, en ze besluit zich terug te laten zien in Parijs. Milou en Antoine zijn intussen ouders geworden, Charlotte gooit zich helemaal in Pinkars. Zal Elsa haar vriendinnen kunnen vergeven, en vooral: heeft ze de deur opengedaan voor de liefde?

Plan Coeur is een grappige, meeslepende serie met o.a. Zita Hanrot, Sabrina Ouazani, Joséphine Draï, Marc Ruchmann, Tom Dingler, Ludivine de Chastenet en Victor Meutelet.

Seizoen 2 is vanaf 11 oktober te zien op Netflix.

El Camino: A Breaking Bad Movie

El Camino: A Breaking Bad Movie © Netflix

Fans van Breaking Bad en Jesse Pinkman mogen zich in de handen wrijven, want vanaf 11 oktober kun je op Netflix kijken naar El Camino: A Breaking Bad Movie.

Breaking Bad vertelt het verhaal van scheikundeleraar Walter White (Bryan Cranston) die kanker heeft. Om geld voor zijn gezin te verdienen, begint hij samen met oud-leerling Jesse Pinkman (Aaron Paul) chrystal meth te maken. De serie telt vijf seizoenen en werd afgerond in 2013.

Met El Camino krijgt de serie nu een sequel, geschreven en geregisseerd door Vince Gilligan, die eerder ook Breaking Bad en Better Call Saul afleverde. De film pikt de draad op meteen na de gebeurtenissen van Breaking Bad.

In de hoofdrol zie je Aaron Paul als Jesse Pinkman, die na een dramatische ontsnapping opnieuw een toekomst probeert op te bouwen. En de enige manier om vooruit te komen, is het verleden los te laten…El Camino: A Breaking Bad Movie is vanaf 11 oktober te bekijken op Netflix.

Ghosts of Sugar Land

Ghosts of Sugar Land © Netflix

Vanaf 16 oktober kun je op Netflix kijken naar de documentaire Ghosts of Sugar Land, die in première ging op het Sundance Film Festival en daar de Prijs van de Jury wegkaapte.

De documentaire neemt je mee naar Sugar Land in Texas, en volgt een groep jonge Moslims die geschokt zijn over de verdwijning van hun vriend Mark, die ervan verdacht wordt zich te hebben aangesloten bij IS. Ze blikken terug op hun vriendschap en delen theorieën over wat er met hem gebeurd is.Vanaf 16 oktober op Netflix.

Toon, seizoen 1 en 2

Toon, seizoen 1 en 2 © Netflix

De Nederlandse comedyserie Toon krijgt op 18 oktober niet één, maar twee seizoenen op Netflix.

Toon is een sociaal onhandige componist van reclamemuziek, die gefilmd wordt als hij op een feestje een gitaar ter hand neemt. Het filmpje gaat al snel viraal, en plots wordt Toon beroemd en moet hij zijn weg vinden in de vreselijke showbizzwereld. Plots staat hij waar hij eigenlijk helemaal niet wil zijn: in de spotlight.Het titelpersonage wordt gespeeld door Joep Vermolen, en verder zie je Loulou Hameleers, Amy van der Weerden, Katja Schuurman, Tygo Gernandt, Kim Feenstra, Gwen van Poorten en Chris Zeegers.

Beide seizoenen van Toon verschijnen 18 oktober op Netflix.

La Casa de las Flores, seizoen 2

La Casa de las Flores, seizoen 2 © Netflix

Goed nieuws voor fans van La Casa De Las Flores: de populaire Mexicaanse Netflix-comedyserie krijgt op 18 oktober een tweede seizoen.

De serie gaat over een welgestelde Mexicaanse familie die een prestigieuze bloemenzaak heeft. De bloemenwinkel bracht roem en rijkdom, totdat de familiegeheimen uitlekten…

In het nieuwe seizoen valt de familie uit elkaar na de onverwachte dood van de mater familias, Virginia de la Mora. Paulina, die nu in Madrid woont met Maria José en hun zoon Bruno, keert terug naar Mexico als ze hoort dat het testament van haar moeder betwist wordt. Bij haar terugkomst vindt ze de familie in chaos: haar vader is bij een sekte gegaan, haar zus sukkelt met een identiteitscrisis na haar laatste relaties, en haar broer heeft een nieuwe job die hem alleen maar meer in de problemen zal brengen…

Stof voor drama dus, mét een dosis Mexicaanse humor. Vanaf 18 oktober kun je seizoen 2 bekijken op Netflix.

Living with Yourself

Living with Yourself © Netflix

Living with Yourself is een Amerikaanse scifi-comedyserie van Timothy Greenberg, met Paul Rudd in een dubbelrol.

De serie volgt Miles Elliott, een man die teleurgesteld is in het leven. Hij besluit een experimentele behandeling te ondergaan die garandeert van hem een beter mens te maken. Al snel komt hij erachter hij gewoon werd vervangen door een nieuwe, verbeterde versie van zichzelf. Dat brengt allerlei vreemde situaties met zich mee, en Miles zal moeten vechten voor zijn vrouw, zijn job en zijn identiteit.Het eerste seizoen van Living with Yourself telt acht afleveringen en is vanaf 18 oktober te bekijken op Netflix.

The Laundromat

The Laundromat © Netflix

The Laundromat is een Netflix Original-film van regisseur Steven Soderbergh, met Meryl Streep, Gary Oldman en Antonio Banderas. Ook Matthias Schoenaerts heeft een rol in deze film, die is gebaseerd op Secrecy World van onderzoeksjournalist Jake Bernstein.The Laundromat volgt weduwe Ellen Martin (Meryl Streep) die onderzoek doet naar verzekeringsfraude en daarbij stuit op een stel advocaten in Panama-City die misbruik maken van het wereldwijde financiële systeem om rijke en machtige mensen via nepbedrijven en offshore rekeningen nog rijker en nog machtiger te maken.

Vanaf 18 oktober op Netflix.

The Kominsky Method, seizoen 2

The Kominsky Method, seizoen 2 © Netflix

Vanaf 25 oktober kun je kijken naar het tweede seizoen van The Kominsky Method, een comedyserie van king of sitcoms Chuck Lorre. Doet zijn naam geen belletje rinkelen? Lorre is de man die de teugels in handen had bij series als The Big Bang Theory en Two and a Half Men. Niet de minste dus!

In The Kominsky Method kruipt Michael Douglas in de huid van Sandy Kominsky, een acteur die ooit begeerd en beroemd was, maar nu duidelijk op zijn retour is. Samen met zijn agent Norman Newlander (Alan Arkin) slijt hij zijn oude dag in Los Angeles, de stad waar jeugd en schoonheid de macht uitmaken. In het tweede seizoen ontmoet Sandy de nieuwe vriend van zijn dochter, die ongemakkelijk dicht aanleunt bij zijn eigen leeftijd. Norman vindt ondertussen opnieuw de liefde bij een oude vlam, gespeeld door Jane Seymour.Seizoen 2 is vanaf 25 oktober te zien op Netflix.

Dolemite Is My Name

Dolemite Is My Name © Netflix

Een portie Eddie Murphy? Vanaf 25 oktober serveert Netflix de film Dolemite Is My Name.

Murphy kruipt in deze film in de huid van de legendarische Rudy Ray Moore, een pionier op het gebied van comedy en rap. Moore legde in de jaren 70 critici het zwijgen op toen zijn hilarische, obscene alter ego Dolemite met zijn kungfu-vechtkunsten een Blaxploitation-fenomeen werd.Regisseur van dienst is Craig Brewer (Hustle & Flow, Empire), en de kostuums zijn van de hand van Oscar-winnares Ruth E. Carter, die eerder werkte aan Black Panther.

Naast Eddie Murphy zie je onder meer Keegan-Michael Key, Wesley Snipes, Da’Vine Joy Randolph, Tituss Burgess en Snoop Dogg.

Vanaf 25 oktober op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!
 


Waag je kans en win

Bekijk alles
Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship League of Legends!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ga als VIP naar de finale van ESL Championship CS:GO!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
Collectors items: de tien meest gezochte vinylplaten!

Collectors items: de tien meest gezochte vinylplaten!

Zo doe je dat: Miles Davis noemde een van zijn albums 'Collectors' items'. Clevere zet, want iedereen wil ze in huis hebben. Maar welke andere vinylplaten zijn echt zeldzaam? Naar welke lp's zijn collectioneurs op zoek en wat mag zo'n zeldzame persing kosten? Wij zetten er alvast tien op een rijtje. Felix Mendelssohns 'Violin Concerto in e mineur' - de eerste vinylplaat ooit - zit er (helaas) niet tussen.

De tien favoriete platen van John Ghost

De tien favoriete platen van John Ghost

'Airships are organisms', zo heet de opvolger van John Ghosts debuutplaat 'For a year they slept'. Meteen goed raak, die twee, want de Engelse krant The Guardian gaf het album maar liefst vier sterren. Ook de Belgische muziekpers is enthousiast. Helemaal terecht.

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

De tien luidste concerten ooit! Protect your ears!

Concertje zo nu en dan? Ja, dat doen we graag. En we willen het geluid ook voelen. Niets mis met een luid concert. Maar als het té luid wordt? Neen, dan zoeken we stillere oorden op. En ja, we hebben altijd oordoppen bij en we gebruiken ze. Maar soms is luid gewoon veel te luid. Zoals in de tien volgende concerten. Mensen die erbij waren, horen nog steeds een fluittoon (en neen, dat is niet om te lachen).

Niet te missen concerten in november

Niet te missen concerten in november

Concert meepikken in november? Enkele aanraders voor de komende periode!

De rode loper van de MTV European Music Awards

De rode loper van de MTV European Music Awards

Billie Eilish, Liam Gallagher en Martin Garrix zijn zondag in de prijzen gevallen op MTV European Music Awards. Grote verliezer van de avond was Ariana Grande, die geen enkele van haar zeven nominaties kon verzilveren. Andere prijzen waren er voor Shawn Mendes, Nicki Minaj en Taylor Swift. Ontdek hier de foto’s vanop de rode loper!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Deze artiesten traden in de voetsporen van hun bekende ouder

Muzikaal talent moet wel erfelijk zijn, want kinderen die in de voetsporen treden van hun muzikale ouders zijn lang geen uitzondering. Zo ook de nieuwe Britse hitsensatie Mabel, de dochter van Neneh Cherry.

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

10 americana-albums die je in je platenkast moet hebben!

Hoe maak je een selectie van de tien beste americanaplaten ooit gemaakt? Grasduinen in collecties van kenners, op zoek gaan naar lijstjes, te rade gaan bij muzikanten. Om uit te komen bij: er bestaat geen absolute top tien, want zoals bij alle genres verandert de top tien elk jaar wel. Hoe het ook zij, een selectie - een poging tot - van americana-albums die het genre definiëren en een prachtige inleiding bieden.

De tien favoriete platen van Low Land Home

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De elektrische motoren zijn terug! Wat moet je weten over de Formule E?

De elektrische motoren zijn terug! Wat moet je weten over de Formule E?

Terwijl de Formule 1 - de koningsklasse van de motorsport - zijn ontknoping nadert, staat er alweer een nieuw seizoen van de elektrische variant voor de deur. Nog steeds met twee Belgen aan de start, en zoals steeds in het hart van verschillende wereldsteden. Wij zorgen ervoor dat je van alles op de hoogte bent bij de start.

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

De ATP Finals, het officieuze WK tennis zet een punt achter het seizoen

In navolging van de vrouwen zetten ook de mannelijke tennissers weldra een punt achter hun seizoen. De beste spelers van het seizoen - enkel en dubbel - kruisen een laatste keer de degens. Van 10 tot 17 november doen zij een gooi naar de eindzege op de ATP Finals. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Veldrijden: volop spektakel tot eind februari

Naast de Superprestige en de Wereldbeker die live te volgen zijn op Proximus Pickx voor alle abonnees komen ook nog andere grote veldritten en mythische crossklassiekers op tv (op Sporza, VTM of Eurosport via Proximus Pickx). De crossen van de DVV Verzekeringen Trofee, de Ethias Crossen of de wedstrijden in de Rectavit Series zijn ook meer dan de moeite waard. Een garantie voor suspens voor de liefhebbers van het wielrennen door de velden en in de modder.

Tops en flops van week 9 in de NFL

Tops en flops van week 9 in de NFL

Jimmy Garoppolo toont de 49ers dat ze op hem kunnen rekenen, de Bears jagen niemand nog angst aan, Adam Vinatieri ook niet en de Ravens zijn de eersten die de Patriots kunnen verslaan. Dit zijn de tops en flops van week 9 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in november volgen via Proximus Pickx

Nationaal en internationaal topvoetbal, de terugkeer van Mathieu van der Poel in het veld, nationaal en internationaal topbasketbal, motorsporten bij de vleet, wintersport ... Het is bijna te veel om op te noemen wat je deze maand allemaal via Proximus Pickx kan volgen. Maar we doen toch een poging.

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Film Diego Maradona beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval.'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 oktober te bekijken in de Op Aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tops en flops van week 8 in NFL

Tops en flops van week 8 in NFL

Nick Bosa maakt naam, Sam Darnold blijft moeilijke dagen kennen, de verdediging van de Patriots blijft indrukwekkend en de scheidsrechters blijven te snel fluiten. Hier zijn de tops en flops van week 8 in de NFL.

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Alles wat je moet weten over Elise Mertens

Op de WTA Finals in Shenzhen staat er één Belgische op de tabellen. Elise Mertens zal er samen met haar Wit-Russische partner Sabalenka hun nummer 1-status van dit jaar proberen te verzilveren in het dubbelspel. Maar wat moet je nu precies weten over de nummer één van het Belgische vrouwentennis?

Afscheid van Marieke Vervoort

Afscheid van Marieke Vervoort

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort heeft op amper veertigjarige leeftijd afscheid genomen van het leven. De helse pijnen veroorzaakt door progressieve tetraplegie, een ziekte waarbij haar ledematen verlamd raken, waren ondraaglijk geworden.

Tops en flops van week 7 in de NFL

Tops en flops van week 7 in de NFL

Aaron Rodgers aan de top van zijn kunnen, de Chargers missen jus in de benen, de Cardinals verrassen en de Bengals hebben bijna de bodem bereikt. De tops en flops van week 7 in de NFL

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Deze teams moet je in de gaten houden in de NBA dit seizoen

Het nieuwe seizoen van de NBA gaat op 23 oktober van start. Welke teams maken kans om mee te strijden voor de titel? Wij stellen je vijf teams uit elke conference voor om in de gaten te houden. Ook dit seizoen kan je de beste wedstrijden uit de NBA live bekijken op Proximus Pickx via Eleven Sports.

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Duistere complottheorieën gespot!

Duistere complottheorieën gespot!

Van moordcomplotten en persoonsverwisselingen tot diepgewortelde wraak tegen de autoriteiten. Een complot komt nooit uit het niets. Realiteit of vergezochte geheimen? We tonen enkele films die wel heel ver gaan om je te overtuigen. Geloof wat je wil geloven.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Isabelle A is kwaad op VTM omdat ze in een chocoladebad belandde, Josje Huisman ontwerpt hoeden, Emilia Clarke zou een rol als vrouwelijke James Bond wel zien zitten en sommige Familie-kijkers verwarren Christophe Stienlet met het personage dat hij vertolkte in de soap. Lees er hier alles over!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (14 november)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

The Crown: wat weten we al over seizoen 3 en 4?

Het nieuwe, derde seizoen van 'The Crown' zal vanaf 17 november op Netflix te zien zijn en het vierde seizoen wordt momenteel gedraaid. Wat weten we eigenlijk al over deze twee nieuwe seizoenen? Claire Foy maakt geen deel meer uit van de cast. Maar wie zal dan koningin Elizabeth II spelen?

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Hoezo, Axel Daeseleire in Nonkel Jef? Vlaamse acteurs in rollen die je wellicht vergeten bent

Wanneer de naam Rik Verheye valt, denkt de doorsnee tv-kijker aan Callboys, de serie waarin de acteur gestalte geeft aan gigolo Jay Vleugels. Een paar jaar voor die reeks een schot in de roos zou worden, was Verheye echter te zien in de sappige telenovelle Ella, en wel als de lichtjes verwijfde kapper Anthony.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (13 november)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Casual: comedy, liefde en internet

Casual: comedy, liefde en internet

Een vrijgezelle broer, een pas gescheiden zus en de wereld van het online daten. Comedy met een vleugje drama: drie seizoenen van ‘Casual’ zijn nu te bekijken met Movies & Series van Proximus Pickx!

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Tv-tips van de week (12 t.e.m. 17/11)

Een beklijvende film, een ontspannende show of een ongemeen interessante documentaire? Er staat weer voor elk wat wils op het tv-menu de komende dagen. Onze aanraders!

Deze films en series serveert Netflix in november

Deze films en series serveert Netflix in november

Met deze nieuwe films en series zijn koude avonden geen probleem!

Films met extreem weinig dialoog

Films met extreem weinig dialoog

Vroeger waren stomme films – films waarin de acteurs niet te horen waren omdat het nog niet mogelijk was om geluid op te nemen en af te spelen – de norm. Maar nu staat de technologie gelukkig al heel wat verder. Toch zijn er soms nog films in de cinemazalen waarvan je zou denken dat het een stomme film is, bij gebrek aan dialoog. We stellen 10 films aan je voor waar er amper wordt gesproken. Sssht!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Michel Van den Brande had thuis een ongevalletje, Robyn Crawford geeft toe dat ze een relatie had met Whitney Houston, bij de VRT is men ongerust over besparingen en Laura Tesoro wil misschien ooit nog een programma presenteren, maar acht het daar nu nog te vroeg voor. Lees er hier alles over!

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Epische oorlogsfilms in de catalogus van Proximus Pickx

Op 11 november herdenken we de wapenstilstand van 11 november 1918. Op die dag gedenken we niet alleen de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.Omdat we de gruwel uit de oorlog nooit mogen vergeten, selecteerden we enkele oorlogsfilms die nu beschikbaar zijn in de catalogus van Proximus Pickx.Je kan deze films op twee manieren vinden op je tv-decoder:Via je startscherm ga je naar 'Films & series' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'Of druk op de 'On demand'- of 'Shop'-knop van je afstandsbediening, ga naar 'Films' en dan naar 'Epische oorlogsfilms'.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

“Upset” verlaat LEC team Schalke 04

Esports organisatie Schalke 04, dat momenteel in League of Legends uitkomt in de LEC, heeft bekend gemaakt dat ze een wijziging aan hun roster gaan doorvoeren. Zo zal hun AD carry Elias “Upset” Lipp niet langer deel uitmaken van de organisatie, want Schalke 04 besloot om het contract van de jonge sterspeler niet verder te verlengen nadat het afloopt.

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Een vooruitblik naar DreamHack Open Atlanta

Dit weekend (16 en 17 november) gaat DreamHack Open Atlanta door en dat belooft weer een hele hoop CS:GO actie op te leveren. Om jullie optimaal voor te bereiden op de wedstrijden die je zal kunnen bekijken en om een idee te geven wie de grootste kanshebber is op het event lijsten we even alle teams op en bekijken we hun recente vorm.

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

Je kan nu stemmen voor het 2019 League of Legends All-Star Event

We hebben de afgelopen maanden heel wat League of Legends actie voor de kiezen gekregen op Worlds, maar nu FunPlus Phoenix zich tot winnaar heeft gekroond kunnen we alweer gaan uitkijken naar het League of Legends All-Star Event. Vanaf vandaag kan je je stem uitbrengen voor je favoriete spelers uit de verschillende regio’s.

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

“Thomas” valt in voor “LETN1” bij CR4ZY op DreamHack Open Atlanta

Thomas “Thomas” Utting zal voor CR4ZY invallen tijdens DreamHack Open Atlanta. Dat maakte zowel de organisatie als de speler bekend. Op DreamHack Open Atlanta zal “Thomas” invallen voor Nestor “LETN1” Tanic, tevens de speler die al het langst actief is voor de organisatie. CR4ZY trekt richting Atlanta als één van de topfavorieten voor de eindwinst en staat momenteel op de 19e plaats van de CS:GO ranking.

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

Twee Belgen in waanzinnig Team of the Week 9

EA heeft vandaag het negende Team of the Week vrijgegeven en in dat team vinden we twee Belgen terug, die de afgelopen week indrukwekkende prestaties hebben neergezet. Verder mogen we het negende Team of the Week één van de beste tot nu toe noemen, met een hele hoop bruikbare en nuttige kaartjes van enkele belangrijke spelers. Vooral de Italiaanse en Spaanse competities mogen zich in de handen wrijven.

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot werkt mogelijk aan wereldkampioenschap League of Legends

Riot Games, de developer achter de populaire MOBA League of Legends, werkt mogelijk aan een wereldkampioenschap voor de game. Volgens verschillende bronnen wil Riot zo kapitaliseren op het succes van Worlds. Het wereldkampioenschap is niet te verwarren met League of Legends Worlds, dat momenteel meer vergelijkbaar is met de Champions League uit het voetbal, waar de beste teams het tegen elkaar opnemen. In het wereldkampioenschap zouden de beste spelers uit een land samenspelen om andere landen het vuur aan de schenen leggen.

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH laat CS:GO roster gaan

SMASH, de esports organisatie van bekende Belgische DJ’s Dimitri Vegas en Like Mike, heeft aangekondigd dat ze het voor bekeken houden met hun huidige CS:GO roster. De aankondiging komt er twee maanden nadat het roster voor de organisatie begon te spelen. Een concrete reden voor het releasen van het roster werd niet meegegeven, maar SMASH zou ondertussen wel al een ander roster op het oog hebben die voor hen zou gaan spelen.

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

Zo ziet het verloop van de BLAST Pro Series Global Finals eruit

De organisator achter de BLAST Pro Series events, RFRSH Entertainment, heeft hun planning en schema voor de Global Finals van de BLAST Pro Series uit de doeken gedaan. Op die Global Finals nemen de vier beste teams uit de afgelopen BLAST Pro Series competitie het tegen elkaar op in Bahrein voor een prijzenpot van 500.000 dollar.

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

Joey “Youngbuck” Steltenpool weg bij Fnatic

De Nederlandse coach Joey “Youngbuck” Steltenpool maakt niet langer deel uit van het League of Legends team van Fnatic, waar we ook de Belgische top laner Gabriël “Bwipo” Rau terugvinden. Dat heeft de organisatie zelf aangekondigd via hun website en sociale media. Onder het toeziend oog van “Youngbuck” bereikte Fnatic de finale van Worlds 2018 als eerste Europese team sinds 2011, toen Fnatic de eerste editie won.

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten

Het zijn drukke tijden voor de Belgische presentatrice, want enkele dagen geleden stond ze nog op het podium als host voor de finale van League of Legends Worlds, waar FunPlus Phoenix de jongens van G2 Esports versloeg. “Sjokz” heeft al jarenlange ervaring als host binnen League of Legends en won zo onder andere ook de …"Eefje “Sjokz” Depoortere gaat ESL Proximus finals hosten" verder lezen

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

“robiin” wisselspeler voor Singularity tijdens ESL Pro League Americas

Noord-Amerikaanse esports organisatie Singularity zal voor hun deelname in het tweede deel van de ESL Pro League Seizoen 10 Americas Robin “robiin” Sjögren gebruiken als hun vijfde speler. Hij zal met het team spelen als tijdelijke wisselspeler, omdat Singularity momenteel niet over een volledig roster beschikt. Singularity neemt deel aan de ESL Pro League Seizoen 10 Americas omdat Complexity een stap terug moest zetten.

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

Dit zijn de groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals

De twee groepen voor de ECS Seizoen 8 Finals zijn geloot en ondertussen ook bekendgemaakt. In die groepen vinden we enkele van de beste teams ter wereld terug, die grotendeels eerlijk tussen de twee groepen verdeeld werden. In het enorm stevige deelnemersveld nemen de teams het tegen elkaar op voor een totale prijzenpot van 500.000 dollar.

Top