Tv-tips van de week (7 t.e.m. 13 oktober)

Wat voor lekkers kan je de komende dagen bekijken op tv? Een spannende serie, een toffe film of een ongemeen interessante documentaire: er is voor elk wat wils. Ontdek het hier!
Tv-tips van de week (7 t.e.m. 13 oktober) © Isopix

Unité 42

In deze Belgische thrillerserie gaat Unité 42, een speciale eenheid binnen de Brusselse politie, de strijd aan tegen cybercriminaliteit. 

Wanneer enkele jonge vrouwen dood en naakt achter hun computer worden aangetroffen, moeten IT-experte Billie en agent Sam op jacht naar een seriemoordenaar. Aangezien de internetinstallatie van de slachtoffers volledig geblokkeerd is, denken de onderzoekers meteen aan hacking. De dader gebruikt zijn computerkennis om hen te misleiden.

Met Patrick Ridremont, Constance Gay en Tom Audenaert
Vanaf 7 oktober elke maandag een aflevering omstreeks 21u30, Eén


Films

Films © Isopix

28 Days Later

Een gevaarlijk virus ontsnapt uit een Brits laboratorium. Degenen die besmet raken, vertonen moordneigingen. Na 28 dagen heeft bijna het hele land prijs.

Sciencefictionfilm van Danny Boyle met Cillian Murphy, Naomie Harris en Noah Huntley
Maandag 7 oktober, 20u40, CAZ


Safe House

CIA-agent Tobin Frost, die het niet al te nauw nam met staatsgeheimen, duikt in Zuid-Afrika onder in een safehouse. De ambitieuze jonge agent Matt Weston moet hem bewaken. Wanneer Frost nog maar net binnen is, valt een groep gewapende mannen de schuilplaats aan. Terwijl de twee op de vlucht slaan probeert de agent te achterhalen wie de huurmoordenaars zijn die het op hen gemunt hebben.

Actiefilm van Daniel Espinosa met Ryan Reynolds, Denzel Washington, Vera Farmiga en Brendan Gleeson
Dinsdag 8 oktober, 20u35, Q2© Isopix

The Nice Guys

L.A., 1977. Privédetective Holland March onderzoekt de vermeende zelfmoord van pornoactrice Misty Mountains. Tijdens zijn onderzoek komt hij op onzachte manier in aanraking met zware jongen Jackson Healy.

Komedie van Shane Black met Russell Crowe, Ryan Gosling en Angourie Rice
Woensdag 9 oktober, 20u35, Q2


© Isopix

Robin Hood: Prince Of Thieves

Robin Hood keert na de kruistochten terug naar zijn heimat. Daar probeert hij samen met zijn bende de tirannieke sherrif van Nottingham een lesje te leren. 

Avonturenfilm van Kevin Reynolds met Kevin Costner, Morgan Freeman, Mary Elizabeth Mastrantonio en Alan Rickman
Woensdag 9 oktober, 20u35, ZES


Patton

Generaal George S. Patton, die tijdens de Tweede Wereldoorlog van Noord-Afrika naar Duitsland oprukt, ligt continu overhoop met zijn meerderen. Hij is berucht om z’n woedeuitbarstingen, maar ook om zijn geniale leiderschap.

Oorlogsfilm van Franklin J. Schaffner met George C. Scott, Karl Malden en Stephen Young
Donderdag 10 oktober, 20u40, CAZ


© Isopix

Maleficent

Maleficent is een prachtige jonge vrouw met een oprecht hart, die een idyllische jeugd heeft in een vreedzaam en bosrijk koninkrijk, tot op een dag een leger binnenvalt en de harmonie van het land in gevaar brengt. Maleficent wordt de vurigste beschermer van het land, maar wanneer ze uiteindelijk meedogenloos wordt verraden begint haar oprechte hart in steen te veranderen. Maleficent is uit op wraak en moet het in een heftige strijd opnemen tegen de opvolger van de binnenvallende koning. Ze spreekt een vloek uit over zijn pasgeboren dochter Aurora. Maar wanneer het meisje opgroeit, realiseert Maleficent zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en misschien ook wel tot haar eigen ware geluk.

Fantasyfilm van Robert Stromberg met Angelina Jolie, Sharlto Copley en Elle Fanning
Vrijdag 11 oktober, 20u35, VIER


© Isopix

Mississippi Grind

Gerry is een getalenteerde pokerspeler, totdat zijn gokverslaving zijn leven begint te beheersen en alleen nog maar tot verlies leidt. Op een dag ontmoet hij de charismatische jonge reiziger Curtis. Gerry gelooft dat Curtis geluk brengt en haalt hem over om samen een roadtrip te maken. Al pokerend reizen ze door het zuiden van de Verenigde Staten, op weg naar een legendarische pokerwedstrijd in New Orleans.

Drama van Anna Boden en Ryan Fleck met Ryan Reynolds, Ben Mendelsohn, Sienna Miller en Analeigh Tipton
Zaterdag 12 oktober, 22u25, CanvasThe Terminator

2029. Na een kernramp overheersen robots de aarde. Ze krijgen af te rekenen met menselijke rebellen, geleid door John Connor. Om John te stoppen moet diens moeder nog voor zijn geboorte worden vermoord. Robot Terminator wordt naar 1984 gestuurd om Sarah Connor te elimineren.

Sciencefictionfilm van James Cameron met Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton
Zaterdag 12 oktober, 22u50, VIERRevenge Of The Pink Panther

Om aan de Amerikaanse maffiosi te bewijzen dat ze te vertrouwen zijn, laten Franse drugbazen de wereldwijd bekende Franse politie-inspecteur Clouseau ombrengen. Ex-inspecteur Dreyfus wordt uit de psychiatrische inrichting vrijgelaten om naar de moordenaar op zoek te gaan. Clouseau kon echter aan de aanslag ontsnappen en voert in het grootste geheim zijn eigen onderzoek. De onthullingen van Simone, de in onmin gevallen minnares van één van de misdadigers, wiens leven hij redde, brengen hem naar Hongkong.

Komedie van Blake Edwards met Peter Sellers, Dyan Cannon, Herbert Lom en Burt Kwouk
Zondag 13 oktober, 20u40, CAZ


Sport

Sport © Photo News

Kwalificatie EK Voetbal: Roemenië - België (Red Flames)

De tweede kwalificatiematch voor het EK, nadat de Red Flames op de eerste speeldag genadeloos afrekenden met Kroatië: het werd 6-1.

Dinsdag 8 oktober, 17u10, Q2

© Photo News

Kwalificatie EK Voetbal: België - San Marino en Kazachstan - België (Rode Duivels)

Wanneer de Rode Duivels tegen San Marino winnen, is de deelname aan het EK Voetbal zeker.

België - San Marino: donderdag 10 oktober, 20u25, VTM
Kazachstan - België: Zondag 13 oktober, 14u40, VTM


Entertainment

Entertainment © VTM

Sergio & Axel: Van De Kaart

Nieuwe culinaire reisreeks waarin Sergio Herman en Axel Daeseleire naar Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië trekken, waar ze op ontdekkingstocht gaan naar bekende en onbekende smaken.

Woensdag 9 oktober, 21u45, VTM

Documentaires

Documentaires © Canvas

Punk

Tweedelige muziekdocumentaire van Jesse James Miller over de geschiedenis van de punkmuziek.
 
De protopunkers van de Detroitse scene, waaronder The Stooges en MC5, laten de sixties achter zich en blazen in het begin van de seventies de New Yorkse muziekscene nieuw leven in met de New York Dolls en de Ramones. En dat geeft outsiders de kans om zich creatief uit te drukken en een revolutie in gang te steken. In 1976 stoten de Ramones op een levendige punkscene in Londen, wat leidt tot een tweede Britse invasie van de Verenigde Staten. Een triest hoogtepunt daarvan is de desastreuze Amerikaanse tour van de Sex Pistols en hun onvermijdelijke ondergang in 1978. Interviews met o.a. Debbie Harry, Joan Jett, John Lydon, Iggy Pop, Pauline Black en Marky Ramone.

Donderdag 10 oktober, 23u00, Canvas

Lachen, gieren, brullen

Lachen, gieren, brullen © Belga

Comedy Live: Hans Teeuwen - Echte Rancune

Bejubelde cabaretvoorstelling van comedian Hans Teeuwen, met surrealistische acts, muzikale slapstick, en een heel arsenaal aan stemmen, personages en gebaren. 

Vrijdag 8 oktober, 20u40, CAZ

Lees ook: Meer over de Belgische misdaadreeks Unité 42Music Maestro

Willy geeft Belgische artiesten duwtje in de rug

Het zijn geen fijne tijden voor artiesten, zeker niet nu alle massa-evenementen gedurende deze zomer zijn afgezegd. Radiozender Willy steunt artiesten al vanaf het begin van de coronacrisis en lanceer

Proximus Pickx Live bij je thuis – Elke avond om 21u: een exclusief concert (25 – 29 mei)

Het bedrijfsleven komt stilaan op gang, en shoppen behoort ook opnieuw tot de mogelijkheden maar het coronavirus maakt het nog altijd onmogelijk om live een concert bij te wonen. Proximus doet daarom

AB Canapé: de Schotse synthpop van Chvrches

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: sidder en beef dankzij de intense post-metal van Amenra

Nu de lockdownmaatregelen beetje per beetje worden versoepeld, komt het normale leven stelselmatig weer op gang. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepi

AB Canapé: fleurige flamenco met Rodrigo y Gabriela

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

'Topickx of the week' - Dena haalt de innerlijke gothic van stal

In de gloednieuwe Proximus Pickx-reeks 'Topickx of the week' zet comédienne Dena Vahdani elke week haar tanden in de wereld van de showbizz. In de tweede aflevering duikt de Brusselse in haar eigen ve

Klara biedt alternatief voor Koningin Elisabethwedstrijd

De laatste week van mei had normaal gezien de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano moeten plaatsvinden. Omwille van de coronacrisis is de prestigieuze internationale muziekwedstrijd ec

Canvas brengt het mooiste van de Koningin Elisabethwedstrijd

Net als bij zoveel andere culturele evenementen heeft de coronacrisis er voor gezorgd dat de Koningin Elisabethwedstrijd 2020 voor piano dit jaar niet heeft kunnen plaatsvinden. Canvas wil de muziekli

AB Canapé: de kleurrijke Americana van Calexico

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: de wereldbekende 'onbekenden' van Unknown Mortal Orchestra

Het leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de

AB Canapé: Suarez, exotische schat van eigen bodem

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: de instrumentale duizendpoot Xavier Rudd

Het leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de

Sport in de kijker

One day, one goal: Kompany knalt City richting de titel

Vincent Kompany heeft gedurende de afgelopen 11 jaar in Engeland naam en faam gemaakt als één van de beste verdedigers ter wereld. Met Manchester City heeft hij meerdere malen op beslissende momenten

Tour de France: 10 klassementsrenners om naar uit te kijken

De wielerfans hebben opnieuw iets om naar uit te kijken!

Fratsen fnuiken tennistalent Nick Kyrgios

In de nieuwste aflevering van onze rubriek 'Enfants terribles' zoomen we in op Nick Kyrgios. De nog steeds maar 25-jarige tennisser draait al 7 jaar mee op het ATP-circuit, waarin hij vooral met zijn

Lance Armstrong: "Of ik kanker kreeg door dopinggebruik? Ik zeg niet 'neen'"

Zondagavond 24 mei ging de tweedelige ESPN-documentaire "Lance" in première. De documentaire, die in totaal 3 uur en 20 min in beslag neemt, overspant de jeugd, opmars en neergang van de voormalige 7-

On this day: de spectaculaire remontada van Liverpool in de CL-finale

Een van de meest sensationele en beklijvende Champions League-finales sinds het ontstaan van het kampioenenbal was ongetwijfeld die tussen AC Milan en Liverpool in 2005. Een verslag in geuren en kleur

One day, one goal: de sensationele afstandslob van Florenzi

16 september 2015, een half uur na de aftrap van AS Roma’s eerste groepswedstrijd in de Champions League. Rechtsback Alessandro Florenzi loopt langs de rechterflank over de middellijn. Hij kijkt een p

On this day: het inktzwarte afscheid van een Liverpool-boegbeeld

Na een carrière van 17 jaar, met 710 wedstrijdoptredens en 186 goals op de teller, nam heel Liverpool op 24 mei 2015 afscheid van een kind van het huis: Steven Gerrard. Als 'scouser' pur sang, geboren

One day, one goal: Daniel Van Buyten zet Rode Duivels op weg naar WK 2002

Daniel Van Buyten stond tijdens zijn carrière bekend om zijn lange manen en zijn sterke kopspel. Met een van zijn karakteristieke kopballen zette hij in 2001 de Rode Duivels definitief op weg naar het

On this day: de laatste dans van een balvirtuoos in Camp Nou

Na 24 jaar onder dak bij FC Barcelona betrad oude rot Xavi Hernandez op 23 mei 2015 een laatste keer de heilige grasmat van Camp Nou. Het was de allerlaatste thuismatch van de sierlijke balvirtuoos in

Hoe Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen Dortmund en Bayern het vuur aan de schenen leggen

Dit weekend staat met Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen een kraker bovenaan de Bundesliga op het programma. Beide teams slagen er de voorbije jaren steevast in om Borussia Dortmund en Bayern

Ons wielerjargon: de lead-out, ultieme gids naar de wielerhemel

Als het coronavirus mee wil werken, wacht ons een wielernajaar om duimen en vingers bij af te likken. Om het lange wachten toch enigszins te verzachten, laten we bij Proximus Picxk elke week ons licht

One day, one goal: de legendarische Baggio demonstreert tegen Juventus

Na jarenlang te hebben uitgekomen voor de grootste ploegen in Italië, sluit Roberto Baggio zijn carrière af bij Brescia. Zelfs op 34-jarige leeftijd heeft de aanvaller nog niets aan torinstinct ingebo

Focus op films, series & tv

De winter is opnieuw op komst op CAZ

Vanavond zendt CAZ de allereerste aflevering van de fantasyserie ‘Game of Thrones’ uit, een mooie kans om opnieuw kennis te maken met de mythische wereld die George R.R. Martin heeft gecreëerd. De ser

Reizen Waes: een opmerkelijke kijk op Japan

Toen Tom Waes in februari naar Japan trok, had hij niet durven vermoeden dat dit zijn laatste buitenlandse reis van dit jaar zou worden. Het nieuwe coronavirus zou er anders over beslissen. Toch laat

Lance Armstrong: "Of ik kanker kreeg door dopinggebruik? Ik zeg niet 'neen'"

Zondagavond 24 mei ging de tweedelige ESPN-documentaire "Lance" in première. De documentaire, die in totaal 3 uur en 20 min in beslag neemt, overspant de jeugd, opmars en neergang van de voormalige 7-

Nieuw in de Op aanvraag-catalogus: ‘Bad Boys for Life’!

Tinseltown was het Vlaamse regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah al een tijdje aan het opgeilen en met ‘Bad Boys for Live’ is het meteen raak: hun eerste Hollywoodfilm ooit werd een kassasucces

Wie is de stem achter….. Caesar in de reboot van ‘Planet of the Apes’?

In dit format blikken we terug op acteurs en actrices die hun stem hebben gegeven aan iconische personages uit de animatiefilm of speelfilm. Deze keer is het de beurt aan Andy Serkis, de steracteur ac

Brad Pitt: van posterboy tot Hollywoodgod

De prestigieuze New York Times wijdde enkele maanden geleden zelfs een essay aan de schoonheid van acteur Brad Pitt. Om maar te zeggen: Pitt, ondertussen 56, is nog altijd hot in Hollywood. Niet slech

Niet te missen op tv (25 mei - 31 mei): 4 programma’s over seks, drugs en rock-‘n-roll

Het hoeft niet altijd dagelijkse kost te zijn!

Waarom je X-Men en The Avengers nooit samen aan het werk zult zien op een scherm

The X-Men en The Avengers kun je wel in hetzelfde magazine aantreffen, maar zul je nooit samen op een scherm zien. Spider-Man mag enkel met Captain America optrekken mits uitdrukkelijke toestemming va

Het beste geschiedkundig vertier op Netflix

Proximus Pickx grasduint in het rijke Netflixaanbod en schotelt je elke maand het beste voor dat momenteel te zien is op Netflix België. Iedere keer richten we onze blik op een ander genre. Deze maand

Zes must watch films om het weekend mee door te komen!

Een verlengd weekend biedt velen de kans om de zetel in te kruipen om naar een film of serie te kijken. Wij zochten uit welke films je dit weekend echt moet gezien hebben!

"Een man heeft zijn noden": de beste quotes uit 'First Dates'

Het internationale succesprogramma 'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Opnieuw maakten 8 singles hun opwachting, met geslaagde en iets minder geslaagde hofmakerij tot gevolg.

'Coming of age' bij Proximus Pickx: zo verwarrend kan opgroeien zijn

Opgroeiende tieners en alle twijfels die daarbij komen kijken: 'coming of age'-films zijn een genre op zich. Van drama tot komedie: wij zetten enkele straffe films uit het genre op een rijtje in de op

Nieuws van het esports-front

Verrassingen, teleurstellingen en sensaties: een terugblik op het reguliere seizoen van de Proximus ePro League

Enkele weken geleden volgde je de reguliere competitie van de Proximus ePro League. De competitie werd een adembenemend spektakel met heel wat verrassingen, omwentelingen en zelfs teleurstellingen. Di

VUB start met eerste universitaire opleiding e-sports

De Vrije Universiteit Brussel lanceert in oktober 2020 met "Expert Class in Esports Management" als eerste universiteit in de Lage Landen een postuniversitair programma voor e-sports als specifiek vak

European Leagues Stay2Score: volg de ontknoping live

De Stay2Score European Leagues-toernooi kent zijn ontknoping; de halve finales en de finale zijn live te volgen op zaterdag 23 mei op de zender Proximus Pickx Live en het Twitch-kanaal van Proximus.

Rainbow Six Benelux League: Epsilon in moeilijkheden, Defusekids is gekwalificeerd

Epsilon heeft een slechte week achter de rug. Het team valt van het podium en blijft binnen het bereik van de eerste achtervolgers. Defusekids onderstreept daarentegen zijn leiderschap. Achter DK volg

NumberOne: TheDice, Lamiff en Tenerife Titans nemen de leiding

Het Counter Strike: Global Offensive NumberOne-circuit is nu goed en wel vertrokken. Na de tweede kampioenschapsdag lijken drie teams zich te onderscheiden van de concurrentie. Donderdagavond begon me

Zijn de Belgische spelers op niveau op FIFA 20?

Deze week vergelijken we het niveau van de Belgische spelers op FIFA 20 met de andere spelers op de planeet. Worden onze landgenoten beter of slechter beoordeeld dan andere voetbalsterren? Je leest he

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.

ESL One: Road to Rio: Belg Nivera verrast, ontgoocheling voor Keoz

De weg naar de Major van Rio wordt lang voor de teams die zich willen kwalificeren. Twee Belgen begonnen hun reis afgelopen weekend, ondanks een gelijkaardig resultaat, met een verschillend gevoel. De

NumberOne is terug: dit zijn de resultaten van de eerste speeldag

De Counter Strike: Global Offensive NumberOne-competitie is opnieuw van start gegaan. De eerste wedstrijden van de Legend Stage werden op dinsdagavond afgewerkt. Het NumberOne-circuit op CSGO, in eers

Rainbow Six Siege: Ubisoft onthult zijn grote metamorfose

Op woensdagavond onthulde Ubisoft zijn grote transformatie die reeds tijdens de laatste Six Invitational werd aangekondigd. Het gloednieuwe competitiesysteem begint met nationale competities. De herzi

Valorant: “ScreaM” behaalt opnieuw een podiumplaats

Ook afgelopen weekend werd er een nieuw groot toernooi gehouden op Valorant. Op het toernooi, georganiseerd door de organisatie Solary, speelden verschillende Belgen zich opnieuw in de kijker. De Belg

Proximus ePro League: de play-offs komen eraan!

Na vijftien competitiespeeldagen tussen de amateurspelers van elke club en na een kampioenschap dat al zijn beloftes wat betreft spanning heeft waargemaakt, maken we nu plaats voor de play-offs!De zes

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.