Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.
Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren © Make My Day

BOBBY is een project van Les Flamands, het entertainmentbedrijfje van Miguel Wiels, Peter Van de Veire en Niels Destadsbader. Na verschillende auditiedagen kozen zij voor Aaron (17), Ryan (18), Simon (19), Brecht (21) en Ruben (18). Of om het met de woorden van hun management te zeggen: "vijf charmante jongens, vijf brokken talent, vijf keer warrig haar". Verschillende jongens onder hen hebben trouwens al ervaring in de showbizz. Zo zag je Aaron al in Kadanza, 4eVeR en The Voice Kids. Ryan deed al mee met de musicals Oliver en Kadanza. En ook Ruben, die ook te zien is in de Eén-reeks Het Gezin, werkte mee aan Kadanza en 4eVeR.

Of dat genoeg zal zijn voor een carrière op de lange termijn valt nog af te wachten. Heel wat andere Vlaamse boysbands uit het verleden zijn ondertussen al lang vergeten. Ken jij deze nog?

Buurland

Buurland © vtm

In navolging van het succes van K3 zoekt K3 ging VTM in het voorjaar van 2017 op zoek naar een nieuwe boysband. In het grootschalige The Band ging het op zoek naar vier stemmen die blenden, met een hart voor Nederlandstalige muziek én authentieke persoonlijkheden. Wie de publieksjury wist te overtuigen, moest daarna voor de vakjury verschijnen met onder andere Kris Wauters, Slongs Dievangons en de Nederlandse singer-songwriter Nielson. Uiteindelijk werden Jannes, Laurens, Jelle en Lennart gekozen om de band Buurland te vormen. Veel leverde dat niet op: hun eerste single Fiks Mij bereikte wel de vijfde plek in de Vlaamse top 50, maar veel verkoopcijfers leverde dat niet op. Omdat de jongens ook nauwelijks geboekt werden voor optredens, werd acht maanden na hun oprichting al beslist om de stekker er uit te trekken.

Boycode

Boycode © Isopix

Kelly Pfaff lanceerde begin 2014 de boysband Boycode. Uit een tweehonderdtal kandidaten selecteerde EMT International Lennert, Mattias, Gregory en Timmy voor wat het Vlaamse antwoord op One Direction moest worden. Grote hits scoorden de jongens echter nooit bij ons: alleen I Got My Mind Set On You verscheen in de Ultratop 50. In 2015 maakte Boycode wel een tournee van dertien concerten in China, waar ze ook mochten opdraven in een populaire talkshow. In 2016 braken de jongens met hun manager Filip Perdu, over wie ze enkele maanden later hun beklag deden in Dag Allemaal. Sindsdien bracht Boycode geen singles meer uit.

5th Avenue

5th Avenue © Isopix

Nog begin 2014 lanceerde Filip D’Haeze (ex-En Zo) zijn eigen boysband 5th Avenue, bestaande uit Filip, Jelle, Christof, Samuël, Wout en Kristof. Singles Running the World en Not Like the Other Girls konden echter niet overtuigen en nog geen jaar na de oprichting ging de groep al uit elkaar. Verschillende van de leden slaagden er sindsdien wel in solo door te breken: Jelle Florizoone speelde een jaar lang de rol van Guido Van den Bossche in Familie, Wout Verstappen is een van de leden van de Ghost Rockers.

3M8S

3M8S © Isopix

In het voorjaar van 2012 vormden Kevin, Dennis en Dean de boysband 3M8S (uitgesproken als Three Mates), een groepsnaam die gekozen werd door de lezers van tienerblad Joepie. De drie jongens waren op dat moment al bekende gezichten: Kevin als winnaar van Idool 2011, waarin Dennis vijfde eindigde, en Dean als winnaar van Idool in 2007. De groep bracht zes singles uit, die allen de top dertig van de Ultratop bereikten. Voor hun debuutsingle Before Summer’s Gone kregen ze zelfs een nominatie voor de Zomerhit van Radio 2. Ook met de covers Lovestoned, Don’t You Worry Child en High Hopes scoorden ze radiohits. Met Growing Up in Public brachten ze ook een album uit, dat goed was voor een gouden plaat. Eind 2013 gaven ze er dan toch de brui aan om zich op nieuwe uitdagingen te focussen. Zo werden Kevin en Dean VJ’s bij de zender Just.

Dean schakelde later over naar een Nederlandstalig repertoire en is nog altijd actief als zanger. Kevin bracht nog twee singles uit in 2015.

Boysband

Boysband

Twee jaar voor hij K3 lanceerde, scoorde manager Niels Williams in 1997 al met een boysband, met de weinig originele naam… Boysband. Bjorn, Wim, Jeffry en Jo werden na audities samen gezet als het Vlaamse antwoord op de Backstreet Boys. De jongens moesten de concurrentie aangaan met Get Ready!, die andere populaire Vlaamse boysband. Mét succes, want We Gaan er Voor, Blijf… aan de Schoolpoort Staan en Heel m’n Wereld werden hits. Voor Het Werd Zomer, een cover van Rob De Nijs, wonnen ze zelfs de Zomerhit voor beste Nederlandstalige productie. Na het vertrek van Wim besloot de groep nog een tijdje met drie verder te gaan, maar na enkele singles stopte de groep in 2001.

Leadzanger Bjorn probeerde het daarna nog met een Engelstalige single, zonder veel succes. Wim Leys had meer succes met zijn solocarrière: hij bracht al drie Nederlandstalige albums uit.

Get Ready!

Get Ready! © QMusic

Zonder twijfel de bekendste Vlaamse boysband. Jimmy, Koen, Glenn en JM brachten hun eerste single Diep (zo diep) uit in 1996 en haalden daarmee meteen goud. Ook de drie daarop volgende singles Laat, Vuur en Wachten op Jou bereikten de top drie. Met hun debuutalbum bereikten ze de eerste plaats in de albumlijst. Ook opvolger Go For It!, met de singles Dromen, Marjolijn en Geef me tijd (een duet met Liliane St-Pierre) werd een succes. In 1998 was de hype compleet met een eigen stripalbum, poppen en een derde album. In 1999 volgde een Engelstalig album, waarmee ze zelfs op tournee gingen in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika.

Eind 2000 ging de band een eerste keer uit elkaar. In 2002 volgde een eerste korte comeback en ook in 2006 brachten ze nog een single uit. Met wisselende bezetting volgden ook daarna nog een paar nieuwe nummers. Pas toen de groep in 2017 opnieuw samen kwam met de originele leden volgde nog eens een nieuw album, Therapy. Tegenwoordig zijn de jongens vooral populair op ninetiesfuiven.

En Zo

En Zo

Filip D’Haeze begon zijn carrière als solozanger onder de naam Phil Dean en werd opgepikt door Paul Severs als een van zijn vaste dansers. In 1995 nam hij een frisse start onder de vleugels van Adriaan Vanlandschoot met de boysband En Zo. Dat leverde hits op als Opzij, opzij, opzij (een cover van Herman van Veen), Wild van Jou en Wij 4en Feest, steeds voorzien van een stevige beat. Dat leverde ook twee albums op: En Zo…Voort! en En Zo… Meer!

In 2000 hield de groep op met te bestaan, maar in 2001 volgde al nieuw succes voor Filip D'Haeze met de ambiancegroep Swoop.

Good Shape

Good Shape © Photonews - Pieter-Jan Vanstockstraeten

Nog voor er sprake was van Get Ready! waren David, Filip, Geert en Koen van Good Shape super populair. Hun debuutsingle Take My Love was in 1994 meteen goed voor een tweede plaats in de Ultratop en scoorde ook in Wallonië. Opvolger Give Me Fire bereikte zelfs de eerste plaats en werd bekroond als Radio 2 Zomerhit. Dat succes zorgde ervoor dat hun nummers ook in Nederland en Duitsland werden uitgebracht. Hun debuutalbum Maniacs of Love verscheen in het voorjaar van 1995, amper acht maanden later was er al een opvolger klaar: Closer to You. Een jaar later verliet keyboardspeler Koen De Beir de groep, wat meteen ook het einde van de band betekende. Filip probeerde het nog solo onder de naam Brent Filip, de andere twee vormden het duo B’Four, maar zonder veel succes.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Wat je moet weten over Rihanna

Wat je moet weten over Rihanna

Op haar nieuwe, negende album is het vier jaar na de laatste worp Anti nog altijd wachten. Maar Rihanna zat de laatste jaren niet stil: ze acteerde en lanceerde een eigen beauty- en lingerielijn. Op 2

De tien favoriete platen van Sioen

De tien favoriete platen van Sioen

Frederik Sioen is een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Als hij niet op tour is met zijn bevriende Zuid-Afrikaanse vrienden voor 'Calling Up Soweto' (de hommage aan 'Graceland' van Paul S

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

10 opvallende Belpopbands uit de jaren ‘80

In de jaren ’80 introduceerde Gust De Coster de term Belpop: die sloeg op muziek van Belgische pop- en rockgroepen, voornamelijk uit dat decennium. De eighties waren een vruchtbare bodem voor het genr

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino in tien songs

Quentin Tarantino kennen we allemaal: 'Pulp Fiction', 'Inglorious Bastards', 'One upon a time in Hollywood', 'From Dusk till Dawn', ... De man rijgt de fantastisch coole films gewoon aaneen. En hij do

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Schoon volk op de uitreiking van de MIA’s 2019

Donderdag werden de MIA’s, de prijzen van de Vlaamse muziekindustrie, uitgereikt. Angèle werd de grote winnares van de avond met maar liefst vijf MIA’s maar blonk ook uit door haar afwezigheid.De dert

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Nick Cave in tien platen: begeesterend, beklijvend, rauw en echt

Valt Nick Cave te herleiden tot tien platen? In het geheel niet. 's Mans oeuvre is zodanig omvangrijk dat hij zelf een team van archivarissen nodig heeft om alles te catalogiseren. Met deze selectie v

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (januari 2020)

Ook in januari moesten we weer afscheid nemen van heel wat muzikaal talent. Van Lexii Alijai bijvoorbeeld. De naam zegt je misschien niet veel, maar de Amerikaanse rapster was goed bezig om de muziekw

De rode loper van de Grammy Awards

De rode loper van de Grammy Awards

Op de uitreiking van de 62ste Grammy Awards werden Billie Eilish en Lizzo de grote winnaars. De twee straalden op de rode loper, net als Ariana Grande, Dua Lipa en vele anderen. Bekijk hier een select

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Tien van de pot gerukte YouTube-muziekvideo's

Leve het internet! Leve YouTube en leve de creatieve geesten die muziekvideo's uploaden of de artiesten die menen dat hun muziek beter wordt bij gratie van een clipje. Het wereldwijde web onthoudt all

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

Leve Lady Gaga en alle vrouwen die vandaag het mooie weer maken in de rock, pop, dance etc. Give credit where credit is due. Vrouwelijke artiesten worden nog te vaak onderbelicht en te weinig naar waa

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

Sam Vloemans is muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij is de drijvende kracht achter muziekcollectief Cargo Mas, naast eerdere projecten zoals zijn eigen band en Bord du Nord.

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

Hoog tijd om een blik te werpen op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten di

Sport in de kijker

Bekijk alles
De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

De voorjaarskoersen van Flanders Classics komen eraan! Flanders wie?

Met de Omloop Het Nieuwsblad begint op 29 februari het Vlaamse voorjaarsseizoen. De Vlaamse voorjaarsklassiekers zijn wijd en zijd bekend. Ze worden door miljoenen mensen wereldwijd bekeken en behoren

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De UEFA Champions League is er weer: hier kijken we naar uit

De groepsfase ligt al twee maanden achter ons, dus is het nu tijd voor de achtste finales in de UEFA Champions League. Zestien ploegen uit vijf landen maken hun opwachting in de race naar de beker met

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Wat je moet weten over het NBA All Star Weekend

Het is weer feest in de NBA, want het All Star Weekend staat voor de deur. Het is editie nummer 69 van de jaarlijkse hoogmis in het Amerikaanse basketbal. Dit jaar nemen - net zoals vorig jaar - Team

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De tien opvallendste wintertransfers (internationaal)

De wintermercato 2020 is er weer één voor de geschiedenisboeken. Het was een transferperiode om duimen en vingers bij af te likken. Zo trokken enkele jonge talenten naar de Europese topploegen en kwam

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

De mercato is voorbij: een overzicht van alle transfers in de Jupiler Pro League

Wie is vertrokken, wie is erbij gekomen? We geven u per club een overzicht van de inkomende en uitgaande transfers. Zo kunt u zelf oordelen wie zich heeft versterkt en wie verzwakt is…

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

Niet te missen: sport op Proximus Pickx in februari

De eerste maand van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. En die bracht al een flinke dosis spanning mee in sportland. Dat belooft enkel maar goeds voor februari. Zo begint de UEFA Champions League

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

De favorieten en outsiders op de wereldtitel veldrijden (m/v)

Het wereldkampioenschap veldrijden staat voor de deur. In het Zwitserse Dübendorf strijden de beste veldrijders van de wereld voor de befaamde regenboogtrui. Grote vraag bij de mannen is: wie klopt Ma

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Deze tien dingen vielen al op in het NBA-seizoen

Het NBA-seizoen draait intussen op volle toeren. Dat wil zeggen dat we een eerste balans kunnen opmaken. Tien zaken die ons opvielen, van de opkomst van de LA Lakers en een verbazingwekkende Luka Donc

Het gala van de Gouden Schoen

Het gala van de Gouden Schoen

Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde wer

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Het Grand Slam-seizoen opent dit jaar op 20 januari en dat gebeurt naar goede gewoonte met de Australian Open in de Rod Laver Arena. Maar naar welke tennissers (m/v) moeten we uitkijken in 2020?Bekijk

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Op zondag 12 januari 2020 vindt het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats in Antwerpen. Vorig jaar won Toon Aerts dit BK. Hij haalde daarmee zijn eerste Belgische trui als prof binnen. Maar wie zij

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wint een speler van Club Brugge voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen, wie wordt de beste Belg in het buitenland, wie wordt verkozen tot beste coach, wie is de doelman van het jaar, wie de belof

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Waarom Torpedo een mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis

Waarom Torpedo een mijlpaal is in de Vlaamse filmgeschiedenis

De film ‘Torpedo’ speelt zich af in het jaar 1943. Een groep Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht en moet een lading uranium in een gekaapte duikboot van Congo naar Amerika brengen. Het proble

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Deze boeken uit de 19de eeuw zijn nog altijd springlevend dankzij de verfilming!

Met Little Women heeft Greta Gerwig het beroemde, gelijknamige boek van Louisa May Alcott (1868) nieuw leven in geblazen.

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Deze verleidsters zijn helemaal klaar voor Temptation Island 2020

Geen relatietest zonder verleiding. Deze vurige verleidsters plannen het de mannen wel heel moeilijk te maken op het eiland der verleiding...

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Bekijk de beste Césargenomineerde films op Proximus Pickx

Op 28/02 worden de Césars, de belangrijkste Franse filmprijzen, uitgereikt. Vanaf die dag kan je op Proximus Pickx naar de beste genomineerde films van het festival kijken. Ga in de Op aanvraag-catalo

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 februari)

Niets op tv? Dat dacht je maar! Wij selecteerden het beste uit het zendschema!

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Temptation Island 2020: maak kennis met de verleiders

Wie zorgt voor de ultieme verleiding in een nieuw seizoen van de ultieme relatietest? Vanaf 28 februari maken deze heren het televisiescherm elke week wat heter. Maak kennis met de acht verleiders die

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Deze documentaires op Proximus Pickx mag je niet missen!

Een documentaire is vaak pakkender dan een ‘gewone’ film, omdat het verhaal echt gebeurd is. Een documentaire kan ook een hele nieuwe hoek belichten van een gekend verhaal. Scherp je kennis aan over e

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Cryptische films die je hersenen doen kraken

Wie zegt dat een film per se ontspannend moet zijn? Kies eens voor een film met een goed uitgedokterde plot(twist), raadselachtige mysteries of intriges en laat je uitdagen vanuit je woonkamer. Zo den

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (13 februari)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

De valentijnspassie laait hoog op bij Proximus Pickx

Nog tot 19 februari bekijk je de beste romantische komedies en feelgoodfilms op Proximus Pickx in de valentijnselectie. Neem een kijkje in de Op aanvraag-catalogus en kies voor ‘Valentijn voor iederee

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Tv-tips van de week (10 t.e.m. 16 februari)

Film, documentaire, serie of reality? Er is weer voor elk wat wils op tv de komende dagen. Ontdek hier onze aanraders!

Glamour op de rode loper van de Oscars

Glamour op de rode loper van de Oscars

Op de 92ste editie van de Academy Awards schreef Parasite geschiedenis door als eerste niet-Engelstalige film de prijs voor beste film in de wacht te slepen. De belangrijkste acteerprijzen gingen zoal

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Proximus ePro League : speeldag 12

Proximus ePro League : speeldag 12

De laatste rechte lijn is ingezet. Sommige spelers hebben de droom al een tijdje opgeborgen, maar voor de rest wordt het bibberen tot het bittere eind. De druk neemt per speeldag toe en met nog vier w

Razer en x-kom AGO werken samen aan nieuwe manier van spelerstraining en -ontwikkeling

Razer en x-kom AGO werken samen aan nieuwe manier van spelerstraining en -ontwikkeling

Razer, het vooraanstaande lifestylemerk voor gamers, gaat een partnerschap aan met x-kom AGO, een van Polens grootste e-sport-teams. Als onderdeel van de samenwerking zullen de spelers van x-kom AGO w

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-speler “RMPVal”

We zetten onze tocht richting de verschillende spelers in de Proximus ePro League verder. Vandaag trekken we naar Moeskroen om er Valentin “RMPVal” Yzerbyt te ontmoeten. Valentin vertrouwde ons to

Virtueel racen in Porsche Esports Supercup 2020

Virtueel racen in Porsche Esports Supercup 2020

Virtueel racen wordt steeds populairder. Ruim 4.900 simracers namen deel aan de kwalificaties voor de Porsche Esports Supercup 2020. Onder de deelnemers enkele bekende namen uit de 'echte' racerij, zo

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

RIV4L College League: EPHEC bezet de eerste plaatsen

Het is nog maar twee weken geleden dat de RIV4L College League opnieuw werd hervat en toch staan sommige scholen al aan de top van het klassement. Dit is het geval voor EPHEC in elke categorie. De

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

LouvardGame 5.1: WanteD en Team Plaza winnen titel op R6S en CoD

Afgelopen weekend vond de 5.1-editie van de LouvardGame plaats in het Stade du Pays de Charleroi voor Rainbow Six Siege en in de Spawn bar in Charleroi voor Call of Duty: Modern Warfare, de nieuwkomer

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

LouvardGame 5.1: The Dice zijn de eerste “legends”

Het nieuwe seizoen van de LouvardGame is van start gegaan met een nieuw format voor het jaar 2020. De eerste manche vond afgelopen weekend plaats. De Belgen van Tenerife Titans eindigden als derde op

Proximus ePro League : speeldag 11

Proximus ePro League : speeldag 11

Het einde van de reguliere competitie is in zicht en wie nu pijnlijk puntenverlies lijdt, kan zijn dromen stilaan beginnen opbergen. Veel wedstrijden om het nog recht te trekken zijn er niet meer, dus

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Six Invitational R6S: BDS en Belg rxwd bereiken net niet de finale

Hij heeft ons tot de laatste manche laten genieten, maar de droom van de Six Invitational kwam afgelopen zaterdag abrupt ten einde voor de Belg Morgan “rxwd” Pacy. Ondanks de vroege uitschakeling v

Proximus ePro League : speeldag 10

Proximus ePro League : speeldag 10

We kregen enkele serieuze verrassingen voorgeschoteld op speeldag 10. Zo liet leider STVV punten liggen tegen Eupen en kregen zowel Club Brugge als AA Gent een ferme tik te verwerken. De toppers op sp

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

Wegen van Belg “DRG” en Vitality scheiden

De populairste Franse organisatie heeft zojuist het vertrek van een speler aangekondigd, en niet de minste, namelijk de Belg Evan “DRG” Depauw.Vitality ondergaat heel wat verschuivingen. Het team kond

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Belgian League: KVM wint eerste keer, Sector One blijft ongeslagen

Op de vierde speeldag van de Belgian League heeft KVM Esports eindelijk zijn eerste overwinning beet. Sector One gaat door op zijn elan en blijft leider in het klassement. In de eerste wedstrijd va

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.