Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

BOBBY is een project van Les Flamands, het entertainmentbedrijfje van Miguel Wiels, Peter Van de Veire en Niels Destadsbader. Na verschillende auditiedagen kozen zij voor Aaron (17), Ryan (18), Simon (19), Brecht (21) en Ruben (18). Of om het met de woorden van hun management te zeggen: "vijf charmante jongens, vijf brokken talent, vijf keer warrig haar". Verschillende jongens onder hen hebben trouwens al ervaring in de showbizz. Zo zag je Aaron al in Kadanza, 4eVeR en The Voice Kids. Ryan deed al mee met de musicals Oliver en Kadanza. En ook Ruben, die ook te zien is in de Eén-reeks Het Gezin, werkte mee aan Kadanza en 4eVeR.

Of dat genoeg zal zijn voor een carrière op de lange termijn valt nog af te wachten. Heel wat andere Vlaamse boysbands uit het verleden zijn ondertussen al lang vergeten. Ken jij deze nog?

Buurland

In navolging van het succes van K3 zoekt K3 ging VTM in het voorjaar van 2017 op zoek naar een nieuwe boysband. In het grootschalige The Band ging het op zoek naar vier stemmen die blenden, met een hart voor Nederlandstalige muziek én authentieke persoonlijkheden. Wie de publieksjury wist te overtuigen, moest daarna voor de vakjury verschijnen met onder andere Kris Wauters, Slongs Dievangons en de Nederlandse singer-songwriter Nielson. Uiteindelijk werden Jannes, Laurens, Jelle en Lennart gekozen om de band Buurland te vormen. Veel leverde dat niet op: hun eerste single Fiks Mij bereikte wel de vijfde plek in de Vlaamse top 50, maar veel verkoopcijfers leverde dat niet op. Omdat de jongens ook nauwelijks geboekt werden voor optredens, werd acht maanden na hun oprichting al beslist om de stekker er uit te trekken.

Boycode

Kelly Pfaff lanceerde begin 2014 de boysband Boycode. Uit een tweehonderdtal kandidaten selecteerde EMT International Lennert, Mattias, Gregory en Timmy voor wat het Vlaamse antwoord op One Direction moest worden. Grote hits scoorden de jongens echter nooit bij ons: alleen I Got My Mind Set On You verscheen in de Ultratop 50. In 2015 maakte Boycode wel een tournee van dertien concerten in China, waar ze ook mochten opdraven in een populaire talkshow. In 2016 braken de jongens met hun manager Filip Perdu, over wie ze enkele maanden later hun beklag deden in Dag Allemaal. Sindsdien bracht Boycode geen singles meer uit.

5th Avenue

Nog begin 2014 lanceerde Filip D’Haeze (ex-En Zo) zijn eigen boysband 5th Avenue, bestaande uit Filip, Jelle, Christof, Samuël, Wout en Kristof. Singles Running the World en Not Like the Other Girls konden echter niet overtuigen en nog geen jaar na de oprichting ging de groep al uit elkaar. Verschillende van de leden slaagden er sindsdien wel in solo door te breken: Jelle Florizoone speelde een jaar lang de rol van Guido Van den Bossche in Familie, Wout Verstappen is een van de leden van de Ghost Rockers.

3M8S

In het voorjaar van 2012 vormden Kevin, Dennis en Dean de boysband 3M8S (uitgesproken als Three Mates), een groepsnaam die gekozen werd door de lezers van tienerblad Joepie. De drie jongens waren op dat moment al bekende gezichten: Kevin als winnaar van Idool 2011, waarin Dennis vijfde eindigde, en Dean als winnaar van Idool in 2007. De groep bracht zes singles uit, die allen de top dertig van de Ultratop bereikten. Voor hun debuutsingle Before Summer’s Gone kregen ze zelfs een nominatie voor de Zomerhit van Radio 2. Ook met de covers Lovestoned, Don’t You Worry Child en High Hopes scoorden ze radiohits. Met Growing Up in Public brachten ze ook een album uit, dat goed was voor een gouden plaat. Eind 2013 gaven ze er dan toch de brui aan om zich op nieuwe uitdagingen te focussen. Zo werden Kevin en Dean VJ’s bij de zender Just.

Dean schakelde later over naar een Nederlandstalig repertoire en is nog altijd actief als zanger. Kevin bracht nog twee singles uit in 2015.

Boysband

Twee jaar voor hij K3 lanceerde, scoorde manager Niels Williams in 1997 al met een boysband, met de weinig originele naam… Boysband. Bjorn, Wim, Jeffry en Jo werden na audities samen gezet als het Vlaamse antwoord op de Backstreet Boys. De jongens moesten de concurrentie aangaan met Get Ready!, die andere populaire Vlaamse boysband. Mét succes, want We Gaan er Voor, Blijf… aan de Schoolpoort Staan en Heel m’n Wereld werden hits. Voor Het Werd Zomer, een cover van Rob De Nijs, wonnen ze zelfs de Zomerhit voor beste Nederlandstalige productie. Na het vertrek van Wim besloot de groep nog een tijdje met drie verder te gaan, maar na enkele singles stopte de groep in 2001.

Leadzanger Bjorn probeerde het daarna nog met een Engelstalige single, zonder veel succes. Wim Leys had meer succes met zijn solocarrière: hij bracht al drie Nederlandstalige albums uit.

Get Ready!

Zonder twijfel de bekendste Vlaamse boysband. Jimmy, Koen, Glenn en JM brachten hun eerste single Diep (zo diep) uit in 1996 en haalden daarmee meteen goud. Ook de drie daarop volgende singles Laat, Vuur en Wachten op Jou bereikten de top drie. Met hun debuutalbum bereikten ze de eerste plaats in de albumlijst. Ook opvolger Go For It!, met de singles Dromen, Marjolijn en Geef me tijd (een duet met Liliane St-Pierre) werd een succes. In 1998 was de hype compleet met een eigen stripalbum, poppen en een derde album. In 1999 volgde een Engelstalig album, waarmee ze zelfs op tournee gingen in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika.

Eind 2000 ging de band een eerste keer uit elkaar. In 2002 volgde een eerste korte comeback en ook in 2006 brachten ze nog een single uit. Met wisselende bezetting volgden ook daarna nog een paar nieuwe nummers. Pas toen de groep in 2017 opnieuw samen kwam met de originele leden volgde nog eens een nieuw album, Therapy. Tegenwoordig zijn de jongens vooral populair op ninetiesfuiven.

En Zo

Filip D’Haeze begon zijn carrière als solozanger onder de naam Phil Dean en werd opgepikt door Paul Severs als een van zijn vaste dansers. In 1995 nam hij een frisse start onder de vleugels van Adriaan Vanlandschoot met de boysband En Zo. Dat leverde hits op als Opzij, opzij, opzij (een cover van Herman van Veen), Wild van Jou en Wij 4en Feest, steeds voorzien van een stevige beat. Dat leverde ook twee albums op: En Zo…Voort! en En Zo… Meer!

In 2000 hield de groep op met te bestaan, maar in 2001 volgde al nieuw succes voor Filip D'Haeze met de ambiancegroep Swoop.

Good Shape

Nog voor er sprake was van Get Ready! waren David, Filip, Geert en Koen van Good Shape super populair. Hun debuutsingle Take My Love was in 1994 meteen goed voor een tweede plaats in de Ultratop en scoorde ook in Wallonië. Opvolger Give Me Fire bereikte zelfs de eerste plaats en werd bekroond als Radio 2 Zomerhit. Dat succes zorgde ervoor dat hun nummers ook in Nederland en Duitsland werden uitgebracht. Hun debuutalbum Maniacs of Love verscheen in het voorjaar van 1995, amper acht maanden later was er al een opvolger klaar: Closer to You. Een jaar later verliet keyboardspeler Koen De Beir de groep, wat meteen ook het einde van de band betekende. Filip probeerde het nog solo onder de naam Brent Filip, de andere twee vormden het duo B’Four, maar zonder veel succes.

Music Maestro

Vijf wereldsterren die drank en drugs inruilden voor een gezonde levensstijl

Ringo Starr kende als drummer gouden jaren bij ‘The Beatles’, maar dat eiste ook zijn tol. Drank en drugs waren hem zeker niet onbekend, maar hij gooide het roer helemaal om. Vandaag de dag leeft hij

Zara Larsson blaast wat zelfliefde in de muziekwereld

De Zweedse popzangeres Zara Larsson werd zeven jaar geleden wereldbekend met haar hit ‘Uncover’. Nadien volgde de ene hit de andere in snel tempo op, maar de laatste jaren leek de populariteit van de

3 iconische filmsongs die we bijna nooit te horen hadden gekregen

Sommige soundtracks overvleugelen de film waarvoor ze oorspronkelijk geschreven waren, terwijl andere de uiteindelijke versie bijna niet eens haalden. Proximus Pickx schotelt jou drie iconische nummer

TikTok is een echte hitmachine geworden

Met ruim 800 miljoen jonge en minder jonge gebruikers wereldwijd is TikTok niet minder dan een heuse hitmachine geworden. Een onbekende artiest kan zijn of haar nieuwste nummer op het platform gooien

Zet samen met K3, Bart Peeters, Will Tura & co jouw coronaheld(in) in de bloemetjes

De afgelopen maanden waren bijzonder intens en zwaar. Het coronavirus kostte het leven aan duizenden mensen en ook mentaal was en is het een zware periode. Ziekenhuispersoneel, zorgkundigen… heel wat

One hit wonder Ice Ice Baby veroverde 30 jaar geleden de hitlijsten

Het nummer Ice Ice Baby van Vanilla Ice viert deze zomer zijn 30-jarig bestaan. Redenen genoeg dus om deze one hit wonder nog eens van onder het stof te halen.

Deze Vlaamse artiesten maakten het Nederlands opnieuw hip

Op 11 juli vieren we de Vlaamse feestdag. Een uitstekende gelegenheid om een blik te werpen op enkele artiesten die het Nederlands en haar vele Vlaamse dialecten in recente jaren opnieuw razendpopulai

Beleef een alternatieve festivalzomer dankzij Proximus Pickx!

De coronapandemie heeft de traditionele Belgische festivalzomer danig in de war gestuurd. Enkele festivals zijn uitgesteld tot volgend jaar, terwijl andere een virtuele editie op poten zetten. We lijs

5 markante momenten uit het bewogen leven van Jessica Simpson

Op vrijdag 10 juli viert zangeres en showbizzicoon Jessica Simpson haar 40ste verjaardag. Behalve in de muziek, waagde de Amerikaanse zich ook aan uitstapjes als actrice, schrijfster en modedesigner.

Jason Derulo zet met Coño TikTok opnieuw in vuur en vlam

Jason Derulo is zich onwijs populair aan het maken bij de gebruikers van de applicatie TikTok. Voor de tweede maal herwerkt hij een populair nummer op de social media-app. Deze keer zal hij met Coño d

Festival Musiq3: voor ieder wat wils

Het coronavirus gijzelt de muziekwereld en er zijn geen grote festivals deze zomer. De tiende editie van Musiq'3 Festival werd uitgesteld naar 2021. Toch werd er een alternatief gevonden met optredens

Ringo Starr wordt 80: dit zijn de mooiste momenten uit zijn carrière

Ringo Starr - Sir Richard Starkey voor de vrienden - is vandaag 80 jaar geworden. De Beatle werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool, terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedde. Wij kijk

Sport in de kijker

One day, one goal: Hugo Almeida haalt de sloophamer boven tegen Inter Milaan

De Portugese spits Hugo Almeida beleefde zijn hoogdagen bij het Duitse Werder Bremen. Toch was het bij zijn jeugdclub FC Porto waar hij op een sombere herfstavond in 2005 zijn mooiste treffer wist te

Nice to meet you ... Adebayo Akinfenwa

Adebayo Akinfenwa groeide uit tot een cultfiguur in het voetbal omwille van zijn status als sterkste speler ter wereld op het razendpopulaire voetbalspel FIFA. Maar wie is de man achter het populaire

One day, one goal: Derdiyok scoort doelpunt dat je “eens in de 10 jaar ziet”

Sommige spelers zullen dan wel niet de grootste carrière beleefd hebben, ze kunnen echter wel nog aan een geweldige goal gelinkt worden. Eren Derdiyok zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen,

Luca Brecel: maakt hij een kans om het WK snooker te winnen?

Eind juli staat het WK snooker op het programma in het Crucible Theatre in Sheffield.

De strijd om het clublogo: traditie versus mondialisering

Het voetbal wordt steeds mondialer en als laatste heilig huisje moeten stilaan ook de clublogo's eraan geloven. Onder het mom van mondialisering en het wereldwijd vermarkten van het uithangbord van de

Vijf legendes die hun plaats in de Franse sportgeschiedenis verdienen

Wie 14 juli zegt, komt uit bij de nationale feestdag van Frankrijk. Het perfecte moment om de meest legendarische Franse atleten ooit op te lijsten.

One day, one goal: Thierry Henry tovert Arsenal voorbij Manchester United

Thierry Henry is één van de beste aanvallers die het voetbal de afgelopen 25 jaar heeft voortgebracht. Bij Arsenal kende hij zijn beste periode en in 2000 stal hij de harten van de fans met een weerga

De verboden tennisracket die niet lang stand wist te houden

In de sportwereld is innovatie schering en inslag. Het voetbal heeft zijn speciale voetballen, die keepers soms gek maken. In het tennis was er in 1977 de ‘spaghetti racket’. Die ingeving werd echter

Ante Rebic bij Milan: een seizoen van contrasten

Met momenteel een zevende plaats in de Serie A lijkt AC Milan op weg naar Europees voetbal volgend jaar. Dat zag er bij de jaarwisseling nochtans helemaal anders uit, toen Milan niet eens in de top ti

5 weetjes over het allereerste WK voetbal

Het is nu 90 jaar geleden sinds de eerste editie van het wereldkampioenschap voetbal plaatsvond in Uruguay. Proximus Pickx blikt terug op enkele opmerkelijke momenten van de competitie. 

One day, one goal: Rafael van der Vaart scoort geniale goal in Klassieker

De Nederlandse Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is één van de meest beladen wedstrijden in Europa. En als er in die partij een opvallende gebeurtenis is, dan wordt dit duel nog lang herinnerd. Dat

One day, one goal: het historische doelpunt van Pavel Nedved tegen Mallorca

Iets meer dan 20 jaar geleden scoorde Pavel Nedved op sublieme wijze het laatste doelpunt in de geschiedenis van de UEFA Cup Winners' Cup, beter bekend als de Beker voor Bekerwinnaars. Dat is een comp

Focus op films, series & tv

Rust er een vloek op de cast van "Glee"?

Nu het levenloze lichaam van "Glee"-actrice Naya Rivera maandag teruggevonden werd, heeft de showbizzwereld wereldwijd opnieuw de mond vol van 'de vloek van Glee'. Maar gaat het hier niet eerder om st

Vijf wereldsterren die drank en drugs inruilden voor een gezonde levensstijl

Ringo Starr kende als drummer gouden jaren bij ‘The Beatles’, maar dat eiste ook zijn tol. Drank en drugs waren hem zeker niet onbekend, maar hij gooide het roer helemaal om. Vandaag de dag leeft hij

Geen plastic flessen, mysterieus stoelenverbod of suikercontract: de raarste regels op filmsets

Sommige Hollywoodregisseurs, zoals Tim Burton, Ang Lee en Martin Scorsese, hebben de reputatie van gemakkelijk te zijn om mee samen te werken. Anderen, zoals Michael Bay en Oliver Stone, staan dan wee

Waarom Die Antwoord mocht opdraven in sci-fi film 'Chappie'

Vanavond is op Q2 de dystopische sci-fi film 'Chappie' te zien. In de film speelt het Zuid-Afrikaanse rapduo Die Antwoord een opmerkelijke rol. Maar de vraag is: waarom?

3 iconische filmsongs die we bijna nooit te horen hadden gekregen

Sommige soundtracks overvleugelen de film waarvoor ze oorspronkelijk geschreven waren, terwijl andere de uiteindelijke versie bijna niet eens haalden. Proximus Pickx schotelt jou drie iconische nummer

Wat je nog niet wist over Charlie's Angels

Vanavond om 22u20 trakteert Q2 ons op een portie nostalgie met "Charlie's Angels", de actiefilm met Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu in de hoofdrollen. Speciaal voor de gelegenheid duikelt Pro

Matthias Schoenaerts: womanizer van het witte doek

Vanavond laat Matthias Schoenaerts zich van zijn meest zachtmoedige kant zien in het romantische oorlogsdrama ‘Suite Française’. In de film, te bekijken om 20u35 op Vitaya, speelt de Vlaamse Hollywood

Hugh Jackman en Deborra-Lee Furness: een entertainmentkoppel dat de tand des tijds doorstaat

De ene is een van de bekendste Hollywoodacteurs van het moment, terwijl de andere voornamelijk gekend is in Australië. Ondanks het grote leeftijdsverschil is het paar Hugh Jackman - Deborra-Lee Furnes

Deze vijf Franse filmklassiekers moet je zeker eens gezien hebben

Het is vandaag quatorze juillet. Op deze 14de juli vieren de Fransen hun nationale feestdag. Wij eren onze zuiderburen alvast met de beste films die Frankrijk heeft voortgebracht.

Nieuw op Netflix deze week

Ben je aan het einde gekomen van je favoriete serie? Geen nood, Netflix voegt elke week nieuwe films en programma’s toe. Een kleine selectie van de nieuwigheden van deze week.

Deze films maken van Louis de Funès cultureel erfgoed

De Franse komiek Louis de Funès is 36 jaar na zijn overlijden nog steeds ongezien populair bij onze zuiderburen. Tijdens de lockdown trokken zijn films tientallen miljoenen kijkers. Vanavond zendt Q2

Peter Pan in live-action, met Jude Law als Captain Hook

Het is geen nieuws dat Disney de smaak van de live-action remakes te pakken heeft. De voorbije jaren werden klassiekers als Aladdin, The Lion King en The Jungle Book al in een live-actionjasje gegoten

Nieuws van het esport-front

Belgisch kampioen MatthaX: “Vanaf de start dacht ik dat eindwinst mogelijk was”

Veel kampioenschappen zijn of worden afgerond. Ondanks een ietwat hectische periode dit jaar is onze nationale competitie op console ten einde gekomen. We kennen dus de naam van de 2020-kampioen van o

Play x Unite 2020: België eindigt laatste in zijn groep, maar is nog niet uitgeteld

Na twee moeilijke speeldagen eindigde België als laatste in groep B op het FIFA 20 Play x Unite-toernooi. Maar niet alles is verloren, de kwalificatie blijft mogelijk. Na een eerste avond zonder overw

Team 7AM schittert; Sector One, KVM en Aethra zijn zeker van play-offs in Belgian League

De zevende speeldag van de Belgian League op League of Legends (LoL) zorgde opnieuw voor heel wat afgebeten nagels. Team 7AM en Aethra zorgden voor verrassingen die de play-offs opnieuw wat interessan

Play x Unite 2020: moeilijke eerste speeldag voor onze eDevils

De eerste groepsdag van het Play x Unite European-toernooi ging door op maandagavond. Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe, onze twee vertegenwoordigers, kenden wat problemen, maar hebben deze dinsdagavon

FIFA Play x Unite 2020: hier vind je alle informatie!

Vanaf deze maandag nemen België en onze eDevils deel aan het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Aangezien er in juli geen Europees kampioenschap plaatsvindt, is dit een gelegenheid om eens te supportere

Valorant: Belg davidp wint Vitality European Open

David “davidp” Prins en zijn teamgenoten van G2 Esports wonnen de Vitality European Open, opnieuw een geweldige prestatie voor de Belg die lijkt open te bloeien op Valorant. De spelers van G2 Esports

ShadooW en Zayror verliezen in kwartfinales grootste online FIFA-toernooi van België, HugoNeymar verovert de titel

Misschien heb je al wel eens gehoord van Wallifornia, de Belgische technologiehub. In samenwerking met het festival Les Ardentes zette het centrum het grootste online FIFA-toernooi van België op. De c

Voetbalclub River Plate richt zich op Counter Strike

De mythische Argentijnse voetbalclub River Plate investeerde enkele jaren geleden al in esports en heeft nu besloten om zijn horizon te verbreden door zich toe te leggen op Counter Strike: Global Offe

FIFA Play x Unite 2020: Stefano Pinna en Geoffrey Meghoe vertegenwoordigen ons land (+LIVESTREAM)

Na enkele maanden afwezigheid is het Belgische nationale team terug en klaar om de strijd aan te gaan met andere landen gedurende het FIFA Play x Unite 2020-toernooi. Proximus is partner van het evene

Regional Major Rankings bepaalt welke teams naar Major van Rio mogen

Als gevolg van de uitzonderlijke gezondheidsmaatregelen van de laatste maanden moesten er dit jaar wijzigingen worden doorgevoerd aan de kwalificaties voor de major van Counter-Strike: Global Offensiv

Underdogs League of Legends: Belg Moopz uitgeschakeld in kwartfinales, Vitality wint toernooi

De succesvolle web tv O’Gaming heeft zijn beroemde Underdogs-competitie afgesloten met een bijeenkomst van de beste Franse organisaties. De editie, waarbij heel wat Belgische spelers betrokken waren,

Anderlecht reageert, Brussels Guardians stort in

Nog steeds even spannend als altijd had de zomersplit van het Belgische League of Legends-kampioenschap nogmaals enkele leuke verrassingen voor ons in petto. Opnieuw strijden de teams nek aan nek voor

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.