Het showbizznieuws van de week

Films | Annie Geeraerts, De Bomma uit Familie, is misnoegd omdat ze niet naar Gert Late Night mocht, de Nederlandse Katja Schuurman was in datzelfde programma wel heel open over haar seksleven, Hooverphonic gaat naar het Eurosongfestival en er loopt een klacht van dansgroep Baba Yega tegen ex-lid en Buurtpolitie-acteur Junes Lazaar. Lees er hier alles over!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Bomma uit Familie, die in de echte wereld door het leven gaat als Annie Geeraerts, is kwaad op VTM. Haar werkgever verbood haar namelijk om op te draven in de talkshow Gert Late Night. Geen weekje logeren op de beruchte boot dus, en bij de commerciële zender lieten ze optekenen dat er geen officiële aanvraag werd ingediend door VIER. ‘Ik wil er geen reuzegroot drama van maken, maar ik vind het toch vernederend. Ik werk bijna dertig jaar voor VTM en heb zoveel actes de présence gedaan. Gratis en met veel plezier. Moet ik 93 geworden zijn om zoiets mee te maken?’, aldus de kranige actrice in een interview met Dag Allemaal. Maar er is ook goed nieuws, want ze heeft sinds enige tijd weer een partner: ‘Paul en ik zijn al twee jaar samen, maar bijna niemand weet dat. We hadden elkaar een paar keer gezien op de tram onderweg naar Opera in de cinema. Na nader kennis te maken, is dat stilaan gegroeid naar meer’, legde ze uit.

Hooverphonic voor België naar Eurosongfestival

De VRT heeft eindelijk prijs: na vier keer vragen hebben ze Hooverphonic gestrikt voor het Eurosongfestival. Luka Cruysberghs, Alex Callier en Raymond Geerts moeten België op het liedjesfestijn in Rotterdam naar een goed resultaat loodsen. Dat werd afgelopen dinsdag bekendgemaakt in het Eén-praatprogramma Vandaag. ‘We hebben nu het geschikte nummer. Het is de perfecte crossover. Dat zit sowieso al in de kern van Hooverphonic, en het is de reden dat we op nagenoeg elke radiozender worden gedraaid. Al onderschatten we ook het belang van de act niet. Winnen is dan ook geen doel op zich, we concentreren ons liever op de essentie: de best mogelijke performance met het best mogelijke lied’, zo citeert Het Nieuwsblad Alex Callier. Het liedje krijgen we pas binnenkort te horen. De band gaat binnenkort alvast op tournee in Oost-Europa, waar het Eursongfestival over het algemeen erg populair is en ze dus fans kunnen ronselen.


Moora Vander Veken knijpt er even tussenuit bij Thuis en trekt naar Londen voor een acteeropleiding

Olivia gaat in Thuis naar Londen om als babysit te fungeren voor Emil, maar ook in het echte leven trekt actrice Moora Vander Veken naar de Britse hoofdstad: de jongedame gaat er een acteeropleiding volgen. Nadien keert ze wellicht terug in de soap. ‘In Londen zijn er heel wat masterclasses en hoog aangeschreven theateropleidingen. Ik wil als persoon en ook als actrice groeien. Ik kan me er onderdompelen in cursussen en opleidingen die gegeven worden door de beste actrices, acteurs en docenten uit Engeland. Daar kijk ik echt naar uit! Enkele maanden keihard leren en me laten inspireren, om daarna met al die extra bagage terug naar Vlaanderen te komen. Ik ben heel blij dat de producers van Thuis me die tijd gunnen en de kans geven’, zo meldde Moora via een persbericht dat de VRT uitstuurde. Ze vertolkt nu vijf jaar de rol van Olivia Hoefkens.


Niels Destadsbader tekent voor nieuwe begingeneriek Familie

Familie krijgt een nieuwe begingeneriek. Miguel Wiels en Niels Destadsbader schrijven het nummer, laatstgenoemde zong het ook in. ‘Iets om fier op te zijn. Jaren geleden speelde ik Pim in de soap. Nu ben ik dus een beetje terug’ vertelde hij in Het Laatste Nieuws. De clip voor de begingeriek werd kort geleden opgenomen in het centrum van Antwerpen, op 4 november krijgen de kijkers ‘m voor het eerst te zien.


Kandidaten De Slimste Mens Ter Wereld voorgesteld

Op 14 oktober gaat op VIER het het nieuwe seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld van start. De kandidaten werden de afgelopen week voorgesteld in de vorm van avatars uit een game. Onder meer André Hazes Junior,  Bart Schols, Geike Arnaert, Katja Schuurman, An Wauters, Lieven Scheire en Sven De Ridder nemen deel. Het is al de zeventiende jaargang van de populaire quiz. Er zijn maar liefst 25 juryleden, onder wie Frances Lefebure, Geert Hoste en Margriet Hermans.

Lees ook: Ontdek hier alle kandidaten

Placido Domingo weg bij Los Angeles Opera na beschuldigingen

Placido Domingo heeft ontslag genomen bij de Los Angeles Opera. Hij heeft ook al zijn optredens voor het operagezelschap geannuleerd. Dat doet hij nadat meerdere vrouwen hem in augustus beschuldigden van seksueel wangedrag. Hij weerlegt de aantijgingen en noemt het verhaal inaccuraat. ‘Recente beschuldigingen in de pers hebben voor een sfeer gezorgd waardoor ik niet meer voor het bedrijf kan werken dat ik zo liefheb’, liet hij weten in een verklaring. Domingo was er zestien jaar aan de slag. De Metropolitan Opera in New York besloot hem ook uit een vertolking van Macbeth te halen.
 

 

Nepnieuws over stopzetten Familie zorgde voor onrust

Fans van Familie kregen de daver op het lijf toen er afgelopen weekend een bericht op de sociale media verscheen waar in stond dat VTM Familie wil afvoeren. ‘De serie Familie komt na het lopende seizoen aan zijn einde. De serie die na bijna 30 jaar nochtans nog steeds populair is bij de kijker verdwijnt dus definitief van het scherm. VTM wil dat Familie afscheid neemt op een hoogtepunt’, zo stond in het bericht te lezen. Omdat de boodschap vol grammaticafouten stond, werd al gauw duidelijk dat het om nepnieuws ging. De laatste tijd circuleert er wel vaker fake news rond de media, vooral over Bekende Vlamingen.

Katja Schuurman nam geen blad voor de mond in Gert Late Night: ‘Onlangs hadden we met zeven mensen seks in de jacuzzi’

De kijkers van Gert Late Night mochten de afgelopen week kennismaken met de Nederlandse openheid van actrice-presentatrice Katja Schuurman, die op de boot van Verhulst te gast was. In de Bedgeheimen-rubriek deelde ze wat details over haar seksleven: ‘Soms denken we: dat is een leuk iemand en dat ook, en dan kan er van alles ontstaan met zowel mannen als vrouwen. Onlangs hebben we nog met zeven mensen seks gehad in de jacuzzi. Een keer slaan kan wel lekker zijn, maar als je te hard slaat, is het niet meer leuk’, sprak ze. Ondertussen liet Katja in de pers weten dat ze wat minder in de pers gaat praten over haar seksleven, omdat haar openheid misschien niet zo tof is voor haar naasten.

Klacht tegen Junes Lazaar

Junes Lazaar, die de rol van Sami vertolkt in De Buurtpolitie, heeft een klacht aan zijn broek. Hij was vroeger actief bij de dansgroep Baba Yega, de indieners van de klacht. Lazaar had namelijk gezegd dat men geld voor hem achterhield. 'Er lopen twee rechtszaken tegen mij. Ik kan en mag er weinig over vertellen omdat de zaken lopende zijn. Maar dit zou me wel heel zuur kunnen opbreken, het gaat me meer dan honderdduizend euro kosten als ik die zaken verlies’, aldus Junes in Dag Allemaal.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top