Na twee eWorld Cups hebben FIFA en EA onderling besloten dat ze wijzigingen gaan aanbrengen als het aankomt op het nieuwe seizoen met FIFA 20. Het gaat om wijzigingen aan zowel de kwalificatiewedstrijden, het streamen van de wedstrijden door individuele spelers en de komst van meer officiële, professionele competities.

De online kwalificatiewedstrijden worden nu gespeeld in een nieuwe competitievorm, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen in twee games. Er wordt vervolgens gewerkt met een systeem van thuis- en uit goals in het geval dat nodig is om een winnaar aan te kunnen wijzen. Verder is het nu ook toegestaan voor spelers om hun wedstrijden van de groepsfase te livestreamen, waardoor fans en kijkers hun favoriete spelers in de gaten kunnen houden tijdens hun belangrijke wedstrijden.

De grootste verandering die EA en FIFA zullen doorvoeren zijn de verschillende nieuwe professionele competities en hun bijhorende teams die zullen deelnemen aan de eWorld Cup. Zo zal vanaf dit jaar onder andere de Bundesliga deel gaan uitmaken van de competitie, alsook de Spaanse La Liga en de Noord-Amerikaanse Major League Soccer of MLS waar we zowel Amerikaanse als Canadese teams terugvinden.

Verder wordt ook het aantal deelnemers voor de Global Series Play-offs groter gemaakt. Zo zullen nu de top 64 spelers van zowel PlayStation als Xbox zich kwalificeren, voor een totaal van 128 verschillende spelers. Afgelopen jaar waren het slechts de top 60 spelers van beide platformen die konden meespelen voor de prijzenpot. De EA Sports FIFA 20 Global Series gaat van start op 8 november, met de eerste van in totaal zes FUT competities.