Zowel de Premier League, de hoogste voetbalcompetitie in Engeland, en EA hebben aangekondigd dat de ePremier League, de competitieve FIFA esports competitie, terugkeert voor een tweede seizoen. Spelers uit het Verenigd Koninkrijk zullen dus opnieuw de mogelijkheid krijgen om voor hun favoriete Premier League clubs uit te komen in het FIFA 20 toernooi.

Een ander nieuwtje dat bekend raakte zorgt, net als vorig jaar, voor enige controverse. Zo ziet het er naar uit dat er ook deze keer geen cash prijzenpot beschikbaar zal zijn, waardoor spelers geen geldprijzen mee naar huis nemen bij goede prestaties. Spelers kunnen door deel te nemen aan de ePremier League wel punten verzamelen voor de Global Series, waarmee ze zich kunnen kwalificeren voor de FIFA 20 Global Series Playoffs.

De Britse FIFA profspeler Jas Singh was eerder al kritisch over de beslissing om geen cash prijzengeld te betrekken bij de ePremier League. “Wij nemen deel aan het event, doen ons best, brengen kijkers naar de sociale media en livestreams van EA en toch gaan wij met lege handen naar huis. Niet enkel dit event, maar bijna alle FIFA events geven heel weinig prijzengeld uit. In de vorige twee Champions Cups zou je twee keer in de top 8 kunnen eindigen en toch maar maximaal 750 dollar hebben opgestreken. Dat is gewoon niet acceptabel.”

De inschrijvingen voor het event gaan van start vanaf 4 november. Vanaf 2 december nemen deelnemers voor 20 Premier League clubs het tegen elkaar op gespreid over vier maanden via online qualifiers en club play-offs, om zo de ePremier League Finals te bereiken. Vorig jaar wist “TekKz” de competitie te winnen.