De dokter Bea show is terug, met nieuwe afleveringen!

Kids | Op vrijdag 4 oktober start op Ketnet een nieuwe reeks afleveringen van De dokter Bea show.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dokter Bea (Eva Van der Gucht) gaat in haar show elke week vrank en vrij en met veel humor op zoek naar antwoorden op concrete vragen van kinderen over alles wat te maken heeft met hun lichaam, seksualiteit, liefde en relaties. Ze krijgt daarbij de hulp van experten, een puberpanel van jonge ervaringsdeskundigen en bekende Vlamingen

In vier nieuwe afleveringen gaat dokter Bea op zoek naar antwoorden op vragen rond vier thema's. Menstruatie, soa en condoomgebruik, bloot/sexy en gender.

Aflevering 1: Menstruatie

In de eerste aflevering heeft dokter Bea het over menstruatie. Ze gaat hiervoor op bezoek bij gynaecologe Noëlie Dony, die meer uitleg geeft over wat zich iedere maand afspeelt in het hoofd en het lichaam van een meisje. En wat is nu eigenlijk een cyclus?

In het puberpanel spreken Lotte, Sophie en Oyinda over hun eerste menstruatie en stellen Gerben, Hyde en Jordan prangende vragen over dat 'bloeden en zo'. Dokter Bea stelt in het skills lab in verschillende tutorials voor hoe je maandverband, een tampon en de menstruatiecup gebruikt.

In het skypegesprek spreekt dokter Bea met Yanina Wickmayer over hoe zij zich voelt tijdens 'die' periode van de maand.

Aflevering 2: soa's en condoomgebruik

In de tweede aflevering gaat De dokter Bea show over soa's en condoomgebruik. In haar skills lab legt ze aan de hand van een bak vol soa's uit welke ziektes er bestaan en dat het zeer belangrijk is om vooral veilig te vrijen wanneer je daar aan toe bent.

In het puberpanel vertellen Lotte, Sophie, Emily, Noah, Mauro en Jordan open en eerlijk over hun ervaringen met seks, soa's en condooms. Dokter Bea trekt deze aflevering ook over de landsgrenzen heen. Zo gaat ze helemaal naar Amsterdam omdat daar een winkel bestaat waar ze alleen maar condooms verkopen: De Condomerie. Jildou Straat vertelt dokter Bea alles over alle soorten condooms en leert haar de 'draaitechniek' aan.

Tot slot spreekt dokter Bea met niemand minder dan Tom Waes over zijn condoomgebruik. En zou hij al eens een soa hebben gehad?

Aflevering 3: bloot/sexy

De derde aflevering focust op het blote lichaam en wat daar sexy aan is. En wat is sexy zijn eigenlijk? Dokter Bea spreekt in de sauna af met filosoof en hoogleraar Jean Paul Van Bendegem. Ze bespreken of er een ideaalbeeld bestaat, en waarom mensen zich schamen wanneer ze naakt zijn.

In het puberpanel bespreken Gerben, Noah, Hyde, Emily, Sophie en Oyinda hoe en wanneer ze zich ongemakkelijk voelen over hun lijf. En wat als je ouders ook in de badkamer zijn als jij daar bent?!

Frances Lefebure geeft zich bloot in een open skypegesprek met dokter Bea. En speciaal voor deze aflevering heeft dokter Bea ook 'De Wand der Wonderen' in het leven geroepen...

Aflevering 4: gender

In de vierde aflevering gaat het over gender. Een woord dat tegenwoordig steeds vaker ter sprake komt, maar wat is dat nu eigenlijk? En ben je dan 'trans' wanneer je als meisjes graag met auto's speelt? Dokter Bea gaat ten rade bij professor Guy T'Sjoen. Hij is specialist als het gaat over transgenderzorg en legt alles uit over de genderkoek en wat gender nu eigenlijk is.

In het puberpanel praten Noah, Lotte, Oyinda, Gerben, Jordan en Emily over hoe zij gender ervaren, en besluiten ze dat transseksualiteit niets vreemd is. Dokter Bea gaat eindelijk ook nog eens op kamp: niet zomaar een kamp, maar een 'transkamp'. Daar spreekt ze met initiatiefnemers Senne en Jasper.

Ten slotte heeft Dokter Bea een skypegesprek met Ian Thomas, die voor de gelegenheid netjes zijn nagels lakte. 

De dokter Bea show, iedere vrijdag rond 19 uur op Ketnet.
Het programma kwam tot stand in samenwerking met Sensoa, Awel, VUB en Thomas More Hogeschool.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top